Hoi meiden, Hoe maken jullie krieltjes uit de oven? Doe je ze eerst nog in de pan? En daarna in de oven? Moet je de ovenschaal invetten of is dat niet nodig? En is een takje rozemarijn, een beetje zout en wat olie genoeg om er smakelijke piepertjes van te maken? Hoe lang doe je ze in de oven en op welke temperatuur doe je de oven? Groetjes van een krieluitdeoven dummy
Ik doe mijn krieltjes in een ovenschaal met wat olie zout tijm en knoflook. Dan zet ik ze op zo'n 250 graden zo'n 20-30 min zodat ze ook mooi bruin worden. Als ze gaar zijn maar nog niet helemaal bruin dan zet ik vaak nog even de gril erbij aan.
Ik doe ze meestal even koken, snij ze dan even door de helft. Bak de bakplaat (vind ik handiger) leg er een vel bakpapier op en leg de krieltjes erop, strooi er rozemarijn overheen en zout en olijfolie. Dan een minuut of 20/30 in de oven. Ik heb meestal op 175 gr. staan.
Koken, niet koken van te voren.. Net waar ik tijd voor heb. Vanavond gaan ze hier weer ongekookt de oven in. Wij vinden ze met schil lekker dus even goed schoonmaken. Dan door midden snijden. Oven voorverwarmen op 180gr. Spoel en droog ze goed af. Hierna op de bakplaat, je kan ze kruiden met wat je lekker vind knoflook, paprikapoeder, zeezout etc. Dan gaan ze er een half uurtje in en als ik ze er nog niet gaar uit vind zien gaan ze nog even terug. Beetje op gevoel. Eetsmakelijk!