Kerstdessert zonder slagroom

Discussion in 'De lounge' started by SushiLover123, Dec 5, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    Jul 22, 2008
    18,631
    31
    48
    Dames, ik ben op zoek naar een nagerecht voor het kerstdiner, zónder slagroom. Het liefst ook niet al te zwaar, omdat we kalkoen als hoofdgerecht hebben.

    Wie geeft me een zet in de juiste richting?
     
  2. Truusdemier

    Truusdemier Niet meer actief

    Sorbetijs met vers fruit. Lekker en simpel
     
  3. bosi333

    bosi333 VIP lid

    Aug 1, 2006
    37,264
    6,789
    113
    Banaan met chocolade en basterdsuiker

    Leg een banaan in een alu folie.... snijd met een mes openingen en doe daar een stukje chocolade in...( ongeveer 6 stukjes voor 1 banaan...kan elke chocolade smaak zijn)... dan besprenkelen met de suiker...
    Maak het pakje alu folie dicht

    Oven op 175 graden en de banaan ongeveer in 25 minuten warm maken..

    Warm serveren naast een bolletje ijs...

    Warm fruit en ijs doet het altijd goed
     
  4. Lentekriebels

    Lentekriebels Fanatiek lid

    Aug 15, 2015
    1,086
    156
    63
    Crème brûlée, klassiek en altijd lekker :) Oh wacht, of mag het ook niet in de ingrediënten zitten? Ik dacht echt aan iets zonder slagroom er bovenop, maar je hebt het wel nodig voor de bereiding haha
     
  5. blauwespeen

    blauwespeen Fanatiek lid

    May 20, 2012
    2,133
    0
    0
    NULL
    Gelderland
    Appel crumbel doet het hier altijd erg goed
     
  6. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    Jul 22, 2008
    18,631
    31
    48
    Oef, warme banaan en chocola... is dat niet zwaar?
    Mag er wel in zitten, maar niet te veel. Mijn man heeft een hekel aan slagroom en hij proeft het in de meeste gerechten.

    Mijn man houdt niet van crème brûlée. Zowel de smaak (slagroom!) als de textuur vindt hij heel erg vies. Net even gevraagd. :)

    Als ik niks kan vinden koop ik gewoon Viennetta. :D
    Hoe machtig is dat?
     
  7. wodjeka

    wodjeka Bekend lid

    Feb 25, 2013
    860
    60
    28
    Hellevoetsluis
    Misschien een ijstaart?
     
  8. Abri

    Abri VIP lid

    Jun 16, 2010
    12,423
    3
    38
    Lemon pie of een fruitmousse, soufflé iets?
     
  9. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    Jul 22, 2008
    18,631
    31
    48
  10. cactusje

    cactusje VIP lid

    Feb 12, 2015
    6,752
    1,993
    113
    trifle?
    kun je net zo zwaar make als je zelf wil
     
  11. tricie83

    tricie83 Bekend lid

    Jan 20, 2012
    872
    0
    16
    vlakbij schiphol
    Appeltjes in partjes snijden . In een ovenschaal doen. Suiker met kaneel mixen en de appeltjes er ruim in wentelen. Dan in de oven doen. n serveren met een Schepje ijs erbij.
     
  12. Truusdemier

    Truusdemier Niet meer actief

  13. wodjeka

    wodjeka Bekend lid

    Feb 25, 2013
    860
    60
    28
    Hellevoetsluis
    kwa machtigheid kun je natuurlijk ook een hele hoop doen door de porties niet te groot te maken. Een klein stukje zware maar super lekkere chocolade taart is misschien wel leuker en lekkerder dan een groot stuk van een luchtig toetje.
     
  14. MoedervanSafia

    MoedervanSafia Fanatiek lid

    Mar 10, 2013
    2,803
    4
    38
    Ik zou gewoon een lekker frisse fruitsalade maken en dan in leuke kleine glaasjes. Met bijvoorbeeld meloen, druiven, kiwi, ananas, mango etc.etc.
     
  15. bosi333

    bosi333 VIP lid

    Aug 1, 2006
    37,264
    6,789
    113
    Nee dat valt echt heel erg mee..

    Ik eet eigenlijk heel erg weinig suiker en zoete dingen...maar dit valt bij mij heel erg goed.

    Je kunt natuurlijk echte hele donkere chocolade ( 75% en hoger) nemen en in plaats van suiker honing... dan is het sowieso gezonder.

    En een hele banaan is ook wel te verdelen in 3 a 4 en ( dus 1 banaan voor 4 personen) ...met een bolletje ijs echt genoeg.


     
  16. bosi333

    bosi333 VIP lid

    Aug 1, 2006
    37,264
    6,789
    113
    Dat heet hier een snoep appeltje...ik maak dat voor de kinderen als ze ziek zijn...

    Maar dan met honing, kaneel en appel

    Heerlijk en gezond
     
  17. Uuz

    Uuz VIP lid

    Dec 8, 2014
    6,241
    818
    113
    ijs valt licht (bv zelf sorbetijs maken met een bijzondere smaak), of fruit. bv aardbeiencarpaccio met zoete muntpesto (is wel even zoeken naar lekkere aardbeien in december)
     
  18. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Zelfgemaakte chocoladepudding, Leuk in kleine glaasjes opdienen met vers fruit.

    Er zijn toch heel veel toetjes zonder slagroom? Meestal is het alleen maar versiering.
     
  19. Miek89

    Miek89 Fanatiek lid

    Apr 15, 2013
    1,251
    177
    63
  20. Driessen21

    Driessen21 Fanatiek lid

    Jan 13, 2012
    1,021
    284
    83
    Female

Share This Page