Novasure bij Endometriose

Discussie in 'Gezondheid' gestart door bozoe, 5 jan 2019.

 1. bozoe

  bozoe Fanatiek lid

  9 jul 2014
  3.283
  1.873
  113
  Ik ben 5 maanden geleden bevallen van onze dochter. Ik heb al weer een paar menstruaties gehad en die zijn erg hevig. Ik word regelmatig wakker in een plas bloed.

  Ik heb helaas uitgebreide Endometriose + Adenomyose en dat maakt mijn menstruaties erg pijnlijk. Ik ben in totaal 7 keer geopereerd en liep voor mijn zwangerschap onder behandeling bij een Endometriose-specialist. De laatste keer dat ik daar was werd het advies gegeven om in de toekomst een baarmoederverwijdering te laten doen. Omdat weer opereren eigenlijk niet echt een optie is in verband met littekenweefsel, loop ik tegen een muur aan.

  Ik reageer heel slecht op hormonen dus daardoor heeft de Endometriose nu "vrij spel" en dat is te merken. Ik kan een week voor mijn verwachte menstruatie al beginnen met pijnstilling en zodra het bloeden begint dan kan ik alleen nog maar liggen en dus ook niet voor onze kindjes zorgen.

  Ik ben nu dan ook op zoek naar nieuwe behandelingen/alternatieven voor hormonen. Ik ben nog vrij jong (26 jaar). Maar ben er inmiddels wel vrij zeker van dat ons gezin compleet is. Zodoende kwam ik op Novasure uit. Is er iemand die ervaring heeft hiermee i.c.m Endometriose?

  Of zijn er andere alternatieven? Het liefst waarbij ik helemaal niet meer menstrueer.
   
 2. bozoe

  bozoe Fanatiek lid

  9 jul 2014
  3.283
  1.873
  113
  Niemand?
   
 3. Youtan

  Youtan Fanatiek lid

  9 jun 2015
  4.070
  1.278
  113
  Vrouw
  Nee, sorry, ik ken het niet. Ik heb ook ernstig endometriose en adenomyse (gehad). Maar bij mij was er geen redden meer aan. Mijn baarmoeder, eierstokken, eileiders, alles is verwijderd. Ik had een frozen pelvis, alles zat aan elkaar verkleefd.
  Maar ik heb me al jaren niet zo goed gevoeld! Heb wel een hele lage dosis hormonen elke dag (pleisters) om alle symptomen van de overgang tegen te gaan. Maar bij mij (40jr) wilde ze dit eigenlijk al niet doe. In eerste instantie, dus bij jou al helemaal niet.
  Ik ben bang dat je of echt aan de hormonen moet, het endo-dieet of dit (novasure) eens gaan proberen..

  Sterkte!
   
 4. bozoe

  bozoe Fanatiek lid

  9 jul 2014
  3.283
  1.873
  113
  Fijn dat je je zo goed voelt! Ik ben nu inderdaad nog te jong om al alles te laten verwijderen maar in de toekomst is dat inderdaad het advies. Het nadeel is dat door hormonen ik alsnog gewoon heftig bloed tussentijds. We hebben alles al geprobeerd, Mirena daar krijg ik cystes van, Provera werkte niet, Lucrin werkte niet, de gewone pil werkte niet en ga zo maar door.

  Ik ga denk ik maar een afspraak maken om informatie in te winnen over NovaSure. Bedankt voor je reactie :)
   
 5. Memmiee

  Memmiee Bekend lid

  26 mei 2018
  824
  379
  63
  Vrouw
  Ik had het hier toevallig met mijn arts over van de week. Novasure is zeker een optie, maar het is ook héél definitief. Daarna mag je absoluut niet zwanger meer worden. Dus alleen in overweging nemen als je echt 200% zeker weet dat jullie gezin compleet is. Succes!
   
 6. Flamingooo

  Flamingooo Fanatiek lid

  16 feb 2018
  2.367
  3.650
  113
  @RoGiJuLi heeft geloof ik een novasure sinds kort.
   
 7. RoGiJuLi

  RoGiJuLi VIP lid

  15 apr 2011
  32.920
  5.328
  113
  Nabij Utrecht
  #7 RoGiJuLi, 12 jan 2019
  Laatst bewerkt: 12 jan 2019
  Klopt, ik heb de novasure gehad in september 2018 (tegelijk met mijn sterilisatie).
  De novasure heeft effect bij 98% vd vrouwen.
  Helaas behoor ik tot de overige 2%, want bij mij heeft het niks geholpen en heb ik zelfs 3 mnd lang tussentijds bloedverlies gehad (ok nov dec).

  Omdat de novasure bij mij dus geen effect heeft gehad zal de 21e mijn baarmoeder geheel verwijderd gaan worden incl de eileiders (eierstokken laten ze zitten ivm de overgang).
   
 8. LW85

  LW85 Fanatiek lid

  24 jun 2012
  3.302
  80
  48
  Mag ik vragen hoe oud je bent? En hoe doe je dit met de zorg voor je jongste?
  Ik heb zelf adenomyose, endosalpingiose en endometriose. Ben in maart 2018 geopereerd, en toen zijn alle plekken weggehaald. Alleen nu weer pijn, bij de laatste controle was de adenomyose uitgebreid en zat er ook nog eens een chocoladecyste op mjn eierstok (links), voor mijn gevoel nu ook rechts iets niet goed..
  De gyn. wil perse dat ik hormonen neem om mijn cyclus plat te leggen, maar ik heb me na jarenlang hormonen voor pcos en mmm met hormonen voor kinderwens, niet voor niks laten steriliseren (eileiders zijn dicht gebrand). Zou graag mijn baarmoeder eruit willen laten halen, maar de specialist zegt dat kan later altijd nog. Je heb kans vervroegd in de overgang te raken en met 30 jaar is dat te jong. Dus haar opties voor mij zijn nu toch hormonen gaan nemen of met de pijn en ellende dealen.
   
 9. RoGiJuLi

  RoGiJuLi VIP lid

  15 apr 2011
  32.920
  5.328
  113
  Nabij Utrecht
  Je gaat niet in de overgang van baarmoederverwijdering (die kans is te verwaarlozen).
  Je raakt pas in de overgang als ze je eierstokken weghalen ;).
  Bij mij halen ze dus de baarmoeder en eileiders weg. Hierdoor zal ik niet in de overgang komen ;)
  Ik ben nu 40 :).
  Mijn man heeft de eerste 2 dagen vrij en de overige dagen komt mijn moeder/gastouder de kids halen in de ochtend en einde vd middag weer thuis brengen :).
  Mijn zoontje wordt dit weekend 3 jaar, kan zelf de trap op en af, en zelf de auto en uit klimmen en zijn autostoel in :).
  Ik hoef hem dus niet te tillen :)
  Daarnaast heb ik natuurlijk nog 2 oudere kids (8 en 14) die ook het eea kunnen overnemen.
  Daarbij wordt het laparoscopisch gedaan, waardoor het herstel wat sneller gaat en ik (als het goed is) de dag erna al weer naar huis mag.

  In jouw geval zou ik toch aandringen op een baarmoederverwijdering.
  Het is even behelpen de eerste weken met zorg enzo, maar daarna ben je (hopelijk) pijnvrij :)
   
 10. LW85

  LW85 Fanatiek lid

  24 jun 2012
  3.302
  80
  48
  @RoGiJuLi Dankje voor je reactie! Mijn specialist vertelde dus dat je eerder in de overgang raakt (niet meteen inderdaad). Haar tweede argument is dat zolang mijn eierstokken actief zijn de pijn nooit volledig weg zal zijn, omdat de endo terug blijft komen (heb nu weer een chocoladecyste)..

  Ik heb juist te horen gekregen dat een verwijdering veel zwaarder is dan de schoonmaakoperatie die ik eerder heb gehad (ook laparoscopie). Toen was ik echt 1,5 week niet in staat alleen voor mijn kinderen te zorgen en de eerste dagen kon ik niet veel door te lage HB en bloeddruk en allergische reactie op de morfine.

  Het lijkt me sowieso wat makkelijker inderdaad met wat oudere kinderen, ik heb een kleuter van 4,5 en een tweeling van 1,5 jaar. Maar mijn partner werkt nu dicht bij huis en mijn moeder heeft haar baan opgezegd en kan bijspringen, mijn schoonmoeder heeft nu weer een eigen woning en werkt niet, zij kan altijd wel oppassen/helpen.

  Ik denk dat ik toch langzaamaan ga kijken naar een gyn. die er wel achter staat, desnoods terug naar mijn oude ziekenhuis, waar ze ondanks 7 jaar behandeling de hele diagnose endometriose/adenomyose gemist hebben..
   
 11. LW85

  LW85 Fanatiek lid

  24 jun 2012
  3.302
  80
  48
  @RoGiJuLi En alvast succes en een goed herstel gewenst voor volgende week! :)
   
 12. RoGiJuLi

  RoGiJuLi VIP lid

  15 apr 2011
  32.920
  5.328
  113
  Nabij Utrecht
  Tnx!
   

Deel Deze Pagina