misschien eerst half half proberen.. opbouwen met 1 forte 4 normaal, dan 2 forte, dan 3 forte.. Zou proberen om 1 of 2 dagen per schepje op te bouwen, dan kan je goed in de gaten houden wat hij doet qua krampjes en poepen..
nou ik geef sowieso de laatste fles om 9 uur en hij komt dan rond 2 uur, maar voor 9 uur heeft hij dan een fles om 7 uur ofzo snap je... hij sliep eerst van half 9 tot 3 tot 6 maar dat red hij nu niet meer van de honger vandaag kwam/komt hij dus om half 2, half 6, half 11, half 3, half 7 en dan om 9 uur zijn laatste fles
nee dan blijft hij onrustig en is hij na een uur alweer aan het huilen om de fles. Vangelis is heel makkelijk, hij huilt dus echt alleen als hij honger heeft of een poepluier heeft. Dus elke keer als hij huilt zit hij ook te zoeken naar eten, dan geef ik hem zijn speen maar langer dan 1 a 2 uur doet hij het niet dan spuugt hij hem eruit en begint hij te huilen...echt ontroostbaar, geef ik hem dan zijn fles dan schrokt hij het naar binnen met de difrax standje 1
en de laatste fles daar zit maar 2 uur tussen. Heeft dat als reden dat hij dan weer wil eten? Kun je dat ook niet rekken tot 11 uur ofzo? Net als de andere flessen 4 uur ertussen?
kan wel maar heeft verder geen effect, dan komt hij na 4 uur weer ipv na 5/6 uur, dus dan slaap ik helemaal niet meer door...
ik heb het vorige keer al aangegeven op het cb, hij at toen al zo'n 800/850 per dag! en toen zei ze ga zo door, dus echt vertrouwen in het cb heb ik niet haha probeer maandag wel gewoon forte.....hij huilt nu ook al vanaf 4 uur om een fles! Terwijl hij om half 3 170 weg heeft gedronken..
6x170? da's wel veel ja.. Mika heeft nu 5 x 160. Logisch dat hij zo rustig is als hij zo verzadigd is haha.. Bij ons geven ze aan: 150 ml per KG lichaamsgewicht. Dus als hij 5100 gram is bijvoorbeeld, dan 5.1x150=765cc maximaal per dag als hij dan nog hongerig is mag hij 10cc per keer meer.. Maar goed, dat zijn richtlijnen..
ik heb begrepen dat prematuurtjes 200x150 mogen...maar niet meer dan 1000 per dag dat zei ze op t cb. hij is altijd rustig geweest, ook toen hij te weinig at. het is wat dat betreft een heerlijke baby.
Lees dit op een site: Wanneer uw baby echter vb. steeds na 2 uren weer ligt te huilen is dit niet normaal en vraag je best raad aan een bevoegd persoon. Gedurende de tweede maand kunnen baby's wel een groeispurt doormaken : uw baby zal dan ook frequenter voeding vragen ; hier mag je gerust op ingaan want dit duurt maar een paar dagen.
dat maximum van 1000 lees ik nergens.. heb ik ook niets van gehoord.. las het toevallig vandaag op dit forum ergens..
Dit heb ik dus ook gedaan (bij CB) en heb nu een folder meegekregen met daarin tips voor huil/onrustige baby's Hierin staat: Na het geven van voeding.. Bij de eerste tekenen van vermoeidheid legt u uw baby moe, maar wakker in bed. Uw baby zal dan leren zonder hulp in slaap te vallen. Het is normaal dat een baby5-20 minuten nodig heeft om in te slapen. Een inslaaphuiltje kan daar gewoon bij horen en is niet zieli. Gun uw baby de tijd en ga niet elke keer kijken. Huilt uw baby na 20 minuten nog, dan kunt u het in bed proberen te troosten Wanneer uw baby niet te troosten is kunt u het onderstaande schema gebruiken. 1. Ga eerst kijken en leg een hand op het hoofdje. Valt uw baby niet in slaap dan kunt u 20-30 ml voeding geven of een paar minuutjes de borst. Aansluitend legt u uw kindje wakker in bed (strak instoppen) 2. Als uw baby na 30 minuten nog niet slaapt, herhaalt u stap 1. 3. Wanneer uw baby dan nog niet gaat slapen kunt u stap 1 en 2 herhalen. 4. Wanneer uw baby na een uur nog niet slaapt neemt u hem/haar mee naar beneden. U kunt het een volledige voeding geven Daarna legt u uw baby in de box en bij vermoeidheidssignalen wakker in bed (altijd in het eigen bedje leggen en geen babyfoon aan) De laatste 4 stappen kunt u zonodig herhalen. Wanneer u niet ziet of uw baby moe wordt, dan kunt u de onderstaande gemiddelden gebruiken voor het wakker zijn van een baby: 0-2 weken: 30-45 minuten 2-6 weken: 45-60 minuten 7-12 weken: 60-75 minuten 3-5 maand: 1,5 uur Het bedritueel: -Leg uw baby op de rug te slapen -Leg liever geen speelgoed in bed, een knuffel wel -Hang geen mobiel boven het bed -Houd de babykamer koel en fris. De beste temperatuur is tussen de 15 en 18 C. Zet in principe geen verwarming aan en indien mogelijk het raam op een kier. -Dek uw baby vanaf de schouders in -Zorg er in de winterperiode voor, dat het bed van uw baby niet te koud is. Verwarm eventueel het matrasje met een kruik en haal de kruik weg als de baby naar bed gaat. -Maak het bed kort op. Wanneer uw baby elke keer boven de dekentjes kruipt, dan kunt u gebruik maken van het "matrozenbedje" (dat heeft Mika nu dus en is ideaal!) Dat is een veilig kort maar hoog opgemaakt bed. -Geef uw baby een knuffel of een aai over de bol en zeg met duidelijke stem "slaap lekker" Wijk houden dit ritme nu aan en het werkt prima. Natuurlijk niet alles te letterlijk nemen.. Stel dat hij ieder uur blijft huilen dan "prop" je hem natuurlijk niet vol met voeding. Maar Mika komt met dit "ritueel" op 5 voedingen en slaapt nu soms 8 uur door! we proberen die 8 uur naar de nacht te verplaatsen, en zijn al een eindje op weg! De inbakerdoek helpt overigens ook prima om hem rustig te houden! In het begin pruttelt ie wat, dan weer hand op hoofdje.. rustig praten of liedje zingen en weg is meneer..