Tuinbonen

Discussie in 'De lounge' gestart door sidmick, 7 jul 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.805
    4.191
    113
    Al zeg ik het zelf, ik kan best aardig koken.
    Een van de weinige dingen die ik nog nooit heb gemaakt is tuinbonen.
    Kan iemand me vertellen wat ik ermee moet doen? :)
    Eerst pellen toch?
    En dan koken oid? :)
     
  2. sweet978

    sweet978 Fanatiek lid

    29 dec 2008
    1.497
    0
    0
    noord-holland
    grin. k heb net een topic bij voeding lopen over tuinbonen en mn smurf :)

    t is simpel. Ik dop de bonen en kook ze ongeveer 5 minuten. Hierna afgieten.. en in een koekenpan wat ui en knoflook bakken, spekjes erbij en dat goed aanbakken. Als dit *goed* is roerbak je de tuinbonen erdoor heen. Lekker bij sla, rijst.. aardappelschjfjes..aardpuree..etc:)

    Smakelijk:)

    ps...ik heb net 2 kilo staan doppen.. flinke tas via de schooltuinen :)
     
  3. Be Happy

    Be Happy Niet meer actief

    Eet smakelijk!

    Ik lust ze niet. Het is een van de weinige groenten die ik niet lust. (Alhoewel...dat recept van Sweet ziet er wel lekker uit....)

    Als kind vond ik het al niet lekker en een paar jaar geleden heb ik het nog eens geprobeerd te eten bij mijn oma, maar nee, tuinbonen zijn niet aan mij besteed.
     
  4. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.805
    4.191
    113
    Maar doppen zoals sperziebonen?
    Ik dacht dat je de "bonen" echt uit de schil moest halen?
     
  5. sweet978

    sweet978 Fanatiek lid

    29 dec 2008
    1.497
    0
    0
    noord-holland
    trust me Happy.. zo zijn ze erg lekker

    Maar ik vermoed dat je met ui knoflook en spekjes nog een drol lekker kan maken :D

    Ik geef ook toe dat ik nooit tuinbonen lustte totdat ik verse kreeg van de schooltuinen dus( k ben juf) en t op deze manier bereidde. Tuinbonen uit pot krijg je er bij mij ook niet in.
     
  6. sweet978

    sweet978 Fanatiek lid

    29 dec 2008
    1.497
    0
    0
    noord-holland
    @ sidmick

    Ik snij de peul open langs de bolle kant en druk dan alle bonen eruit. Zo kook ik ze ook. Je kan ze in de melk koken dan behouden ze de kleur ( geloof ik..ik doe t nl altijd gewoon met water), ook kan je ze koken met bonenkruid ( geeeeeeeeeeen idee waarom mensen dat doen, doe ik nl ook nooit )

    Na het koken pellen sommige mensen de bonen nog eens. Je hebt een *dikke* witte beschermlaag om de gekookte boon heen. Deze kan je er af halen, je houdt dan een kleinere fel groene boon over. Ik laat het erom heen zitten.

    Smakelijk;)
     
  7. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.805
    4.191
    113
    Ga het vrijdag eens proberen!
     
  8. zilvervosje

    zilvervosje Fanatiek lid

    30 jul 2009
    3.133
    3
    38
    docent
    Midden van Nederland
    Er is deze maand een aflevering van het tijdschrift "Delicious" (gewoon bij de AKO) waarin allemaal recepten staan met.... tuinbonen! :D:D

    Hier is een link naar wat recepten van hun site.

    delicious. zoekresultaten
     
  9. sweet978

    sweet978 Fanatiek lid

    29 dec 2008
    1.497
    0
    0
    noord-holland
    smakelijk dan sidmick :)
     

Deel Deze Pagina