Hallo, Wat zouden jullie doen? Ik heb een receptje voor vanavond: kleine gehaktballetjes, paprika, champignons, knoflook (in 1 koekenpan). Plus gewoon sperzieboontjes en rijst ofzo. Maar... de gehaktballetjes heb ik zonet al gedraaid. 1. Zal ik dan de rauwe gehaktballetjes in de koelkast leggen en dan vanavond rond 17:00 uur alles gaan klaarmaken? 2. Of zal ik de gehaktballetjes nu gaan braden, paprikastukken erbij, champignons erbij en de knoflook. En dan vanavond om 17:20 alles gewoon nog even opwarmen? Of gaat dan de beste smaak/voedingsstoffen er uit...? Groetjes, Hanna
Vanavond bakken. Vooral voor de groente. Dat wordt er echt niet lekkerder op als het een halve dag staat te staan, wordt allemaal slap, brrrr. En door het nu in de koelkast te zetten trekt de smaak goed in de gehaktballetjes.
Ik zou de balletjes inderdaad al lekker bakken en in de jus in de pan laten tot vanavond. Dan de verse groenten erbij en het geheel afmaken. Als je groenten nu al bakt en dan nog een keer opwarmt dan wordt het zo papperig vind ik altijd... Maar ik hou dan ook alleen maar van knapperige groenten . Klinkt trouwens wel erg lekker!