Chocola voor fundue

Discussie in 'De lounge' gestart door Liekje81, 19 feb 2025.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Liekje81

    Liekje81 VIP lid

    6 sep 2013
    20.147
    23.230
    113
    doktersassistente
    Zevenhoven
    Kun je gewoon chocoladerepen gebruiken voor chocoladefondue? Ik heb telkens een blikje van een zaak in Rotterdam, maar dat is best duur.
     
  2. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    23.638
    27.293
    113
    Vrouw
    Ja dat kan!. Google zegt wel dat je er ongeklopte slagroom aan toe moet voegen om t vloeibaarder te maken
     
    Liekje81 vindt dit leuk.
  3. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    12 feb 2012
    4.235
    1.891
    113
    Vrouw
    De supermarkt verkoopt ook repen kookchocolade. Dat smelt wat makkelijker en niet heel duur.
    Gewone chocolade kan ook hoor maar wordt wel vrij snel weer dikker.
     
    Liekje81 vindt dit leuk.
  4. PenF

    PenF VIP lid

    20 aug 2009
    8.387
    2.241
    113
    Vrouw
    Coach
    Dordrecht
    Bij de supermarkt hebben ze ook zakjes met druppeltjes die werken ook top. Bij Jumbo gewoon van huismerk.
     
    Felice en Liekje81 vinden dit leuk.
  5. Madeliefje06

    Madeliefje06 VIP lid

    26 mrt 2015
    11.867
    5.105
    113
    Die zakjes gebruik ik inderdaad ook
     
    Felice en Liekje81 vinden dit leuk.
  6. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    22 apr 2017
    12.605
    8.357
    113
    Vrouw
    Voor wit of melk zou ik geen probleem verwachten. Pure chocolade smelt wat minder makkelijk.
     
    Liekje81 vindt dit leuk.
  7. Felice

    Felice VIP lid

    22 apr 2009
    7.495
    8.417
    113
    Wij gebruiken ook de smeltchocolade druppels van de Jumbo :thumup: werkt perfect!

    Wel wat duurder dan een reep chocolade, maar het gemak dat je ervan hebt :D en na de tijd zit de chocolade ook niet muurvast ingedroogd.
    O ja, en je hoeft hier geen alcohol door te doen om het vloeibaar te maken/houden.
     
    Liekje81 vindt dit leuk.
  8. Consuminderma

    Consuminderma Bekend lid

    27 apr 2024
    871
    610
    93
    Smeltchocolade lijkt me prima daarvoor. Ik maak zelf vaak chocoladefruit ala de kerstmarkt en daarvoor gebruik ik dat ook (maar dan blokken uit een Duitse supermarkt die zijn een stuk goedkoper).
     
    Liekje81 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina