Een van die vaccins was beter voor auto-immuun, ik geloof dat het Moderna was maar kan ook pfizer zijn geweest. Ik heb zelf geen auto-immuun maar zag een comment van iemand voorbij komen op een nieuwssite die alle vaccins naast elkaar had gelegd. En zo dingen met elkaar had vergeleken. Mogelijk bij een lotgenoten forum dat dit ook behandeld wordt, er zijn genoeg mensen die een of meerdere elementen niet goed kunnen hebben. Bijv. bij eerdere problemen met adjuvants of een allergie, zou ik wel ff drie dubbel checken of dit vaccin voor jouzelf wel de beste optie is. Niet zo zeer om op de stoel van je arts te gaan zitten maar de overheid kan leuk indelingen maken en dan ben je op basis van hun indeling dat je a kan krijgen terwijl met je achtergrond allicht beter b zou moeten hebben en vervolgens dat ook dubbel checken met je huisarts en of de aangeboden vaccinatie allicht op zn minst een prima tweede keus is. Mn huisarts vertrouw ik in elk geval beter dan t RIVM, overheid en GGD bij elkaar. Ik heb niet direct allergieën, ben wel argwanend op koorts vanwege mijn eigen historie maar mijn groep is nog zo ver weg dat als ze aangekondigd gaan worden ik me er pas in ga verdiepen. Vermoedelijk is t Jansen vaccin er dan ook en wie weet welke nog meer. Tot die tijd vertrouwen we maar op een stevige voorraad paracetamol, ibuprofen en de ontwijk strategie.
Heb je al eens een specialist gezien of nog altijd via de huisarts? Ik had vorige week consultatie en dit onderwerp kwam uiteraard ook aan bod. Mss heb je er iets aan. 1:medicatie stipt en correct nemen (dus niet samen met bepaalde zaken en nuchter) 2: bij bloedafname de resultaten altijd met haar (endocrinoloog bespreken). Er word dan gekeken naar hoe ik mij voel en de waarden samen en niet alleen focus op de waarden (iets wat onze huisdokter wel doet en soms ook niet goed doet) 3: geen drastische diëten. Geen keto, geen detox, te weinig cal is ook uit den boze. Bij zo een aanpak zien ze soms net het omgekeerde effect. Hierbij gaf ze ook de tip om eventueel een diëtiste mee te laten kijken. 4: voldoende bewegen en indien extra sport kiezen voor krachtsport ipv uithouding. Doordat het energie niveau bij een ontregelde schildklier vaak lager is, is uithouding vaak al snel te zwaar. 5: die was persoonlijk voor mijn situatie. Geduld hebben. Met schildklier nooit goed ingesteld geraakt, zonder moet ik ook ook geduld hebben (2 keer raden wat ik niet heb ). Mss heb je er iets aan.
Ik heb het toch ook niet over alle dikke mensen? Ik heb het over mensen met morbide obesitas. Iemand heeft morbide obesitas als zijn BMI groter is dan 40 of groter dan 35 met bijkomende medische klachten, zoals suikerziekte (diabetes), hart- en vaatziekten of gewrichtsproblemen. Dus zo gek was mijn vermoeden helemaal niet hoor.