Heey meiden, Ik ben maandag met mijn vriend naar het gemeente huis geweest om vader te erkennen. Ik vroeg de mevrouw achter de balie hoe het zat met ouderlijkgezag. Ze vertelde dat je dan getrouwd of een geregistreerd patnerschap moet hebben en anders kan je het via de kantonrechter doen(sorry weet niet hoe je dat schrijft!) Persoonlijk vind ik het echt belachelijk want ons kindje krijgt straks de achternaam van mijn vriend, maar wettelijk heeft er niets over te zeggen! Wij waren al vanplan om te trouwen,dus is het probleem ook opgelost( voor ons echt een probleem, want het zit me echt niet lekker) hoe hebben jullie dit geregeld?
Je hebt nu dus het kindje laten erkennen. Als het goed is heb je een papier meegekregen met deze gegevens erop. Als straks jullie kleine is gekomen, dan moet je vriend dit formulier meenemen om jullie kindje aan te geven. Dan krijg je weer een formulier mee (wij kregen nu al een brief mee om op te sturen naar kantongerecht tzt, maar je kunt die ook aanvragen bij kantongerecht bij jouw in de buurt, heb geen site bijdehand, maar via google kom je er vast ook wel). Dit formulier, tezamen met uitreksel van jou uit geboorteregister en dat van je vriend ook stuur je op naar het kantongerecht en ons werd verteld dat het dan met een paar dagen geregeld is en je vriend dus ook ouderlijk gezag heeft. Ik hoop dat het zo een beetje duidelijker is, maar er zijn er hier meer die niet getrouwd waren en dit goed wilden regelen, dus misschien dat anderen het je beter uit kunnen leggen. Groetjes, Eva.
wij hebben het kind wel erkend maar gaan gratis trouwen , want we hadden al gehoord en uitgezocht dat bij de rechter het iets van 400 euro kost. vind het een hoop geld vor een stapel papieren wat je moet invullen.
400 euro ?! Het kost wel wat, ze kijken naar je inkomen en leefsituatie, voor een vergoeding (vond ik op internet) Zal ook wel willen weten wat het kost , wij zijn dr ook mee bezig Als het echt 400 euro kost kan je nog beter gaan trouwen/geregistreed partnerschap aanvragen..
Kosten Een gerechtelijke procedure kost geld. Naast de kosten voor uw advocaat moet u ook een bijdrage betalen in de kosten van de rechtspraak (griffierecht). Afhankelijk van uw inkomen en vermogen kunt u in aanmerking komen voor een toevoeging. Dit betekent dat de overheid een deel van de kosten voor rechtsbijstand voor haar rekening neemt. U betaalt wel altijd een eigen bijdrage. Meer informatie over de kosten van een gerechtelijke procedure en over door de overheid gefinancierde rechtsbijstand vindt u in de brochures Griffierecht, U wilt rechtsbij stand en Verklaring omtrent inkomen en vermogen. bron : http://www.xs4all.nl/~advocare/folder80 ... jk%20gezag
Toen mijn vriend ons kindje aan ging geven had hij ook een formulier voor ouderlijk gezag mee kregen. Aan de gemeente gevraagd hoeveel dat zou gaan kosten, volgens hun alleen een postzegel om het opsturen. Ik ga het zeker nog maar eens navragen. Gr. Vanessa
Ik weet zo niet precies wat, maar ik denk toch echt dat er een duidelijk verschil is tussen ouderlijk gezag en voogdijschap, want het kan niet zo zijn dat de 1 alleen een postzegel betaald en de ander rond de 400 euro. Wij hadden ip in september gepland om te gaan trouwen, maar nu dus jaartje uitgesteld. Ik ga het van de week eens navragen aan een vriendin van me, zij is notaris en kan mij het hopelijk uitleggen waarom dit prijsverschil er is....het kan gewoon niet anders dan dat het over verschillende dingen gaat. Ik weet wel dat bv een samenlevingscontract op laten stellen rond de 400 euro kan kosten. Groetjes, Eva.
Het ouderlijk gezag aanvragen kost niets, dan idd een postzegel of de kosten van de uittreksels geboorteregister. De voogdij regelen (dus wat je regelt na je overlijden), nu heb je al automatisch de voogdij, gaat middels een testament. En een testament dat kost idd geld, gaat via de notaris en niet via het kantongerecht.
400 euro! daar heb ik nog nooit van gehoord! Het ouderlijk gezag kost niets anders dan de kosten voor de uittreksels, hier bij ons +/- 9 euro en hih idd de postzegel maar dat hoeft bij ons niet eens want het kanton zit hier direct naast het gemeente huis! dus als manlief de aangifte doet kan hij zo de brief een deurtje verder in leveren! kosten: 18 euries
het kost idd niks. Je moet alleen wat papieren opsturen na de geboorte en dan krijg je vanzelf bericht dat hij ook het gezag heeft maar dat moeten ze ook uitgelegd hebben bij de gemeente en dat het niks kost.
Ik wou net zeggen... erkennen kost niets en ouderlijk gezag ook niet. Hooguit wat tijd om het in te vullen, een envelop en een postzegel. De voogdij is dan in principe zo geregeld dat als jij komt te overlijden dat het dan naar de vader gaat. Maar voor meer voogdij, dan kom je inderdaad op die 400 euro terecht. Daarom zijn mijn man en ik ook 'gratis' getrouwd. Gratis is niet geheel gratis, alle uitreksel en het trouwboekje kosten ook nog geld, maar in principe is dan alles gelijk goed geregeld. Niet alleen voogdij, maar ook je nalatenschap en naar wie je levensverzekering gaat etc.
klopt voor het gezag aanvragen ben je een paar euro kwijt voor de uitreksels en evt postzegel en meer niet de vader heeft dan de bevoegdheid om te tekenen voor zijn kind en ivm overlijden moeder blijft het kindje bij de vader het nalatenschap is hierdoor niet vanzelfsprekend geregeld.
als je toch van plan was om te gaan trouwen zou ik gewoon gratis trouwen wij gaan ook gewoon gratis trouwen en een jaar of 2 later doen we het gewoon over met een groot feest enzo