Deze gaat het worden vanavond!! Zo nog even naar de super; 'k heb alles in huis, behalve de mozerella!
Dit is echt lekker; Spitskool heel fijn snijden. Spekjes uitbakken. Augurkjes in stukjes snijden. Alles mengen met een bekertje creme fraiche en op smaak maken met peper en zout. Heerlijk knapperige salade !
Oooh nou echt toevallig dit berichtje! Ik heb ook spitskool gekocht en gister zat ik al van.. hoe zal ik het maken?? Vandaag eten wij het toevallig ook voor het eerst. Ik zelf dacht aan spitskool met paprika, uien en knoflook? hahaha weet niet of het lekker is hoor ga maar wat proberen. Jij ook succes!
Spitskool in kleine reepjes snijden. 5 min roerbakken in een hapjes pan. Dan een flesje kookroom erbij en een flinke theelepel tijm. Dan 15 min laten stoven met deksel op de pan op laag vuur. Dan naar smaak kerrie poeder erbij en blokjes ham. Neem zelf altijd een pakje van 150 gram. Dat nog 5 min zonder deksel op laag vuur laten staan dat het water kan verdampen. Heerlijk met aardappelpuree en speklapjes. (naar smaak peper en zout erbij natuurlijk) Ooohhh jum jum jum
Oh gewoon lekker fijn snijden en koken, beetje zout erbij tijdens koken. en dan met een lekkere bal gehakt of draadjes vlees en wat aardappelen. heeerlijk! je kan er wat maggi door doen maar gewoon naturel is het ook heerlijk hoor.
Spitskool heel fijn snijden, samen met een uitje. DIt in de pan roerbakken. Peper en zout er bij. Aan het eind mengen wij dit met jus van een blok (speciaal van een horecazaak, dus niet iets om vanavond te maken). Superlekker!
hahaha!! Da's inderdaad heel toevallig! Ik ga zo beginnen aan de ovenschotel met mozerella. Ik heb alleen het gehakt vervangen doo kipfilet. Ben benieuwd!! Jij ook succes en eet smakelijk straks!
Spitskool 15 minuten koken. Ondertussen gehakt bakken, uitje erbij, kruiden erbij Aardappelpuree maken. Als de spitskool klaar is deze mengen met de aardappel puree. In ovenschaal doen, eerst gehakt, dan puree enz en eindigen met puree. 15 minuten op 175 graden in de oven.
he bah heb ik vanmiddag net de spitskool in me handen gehad maar terug gelegd in de winkel, wist niet wat ik ermee moest doen. Nu heb ik me toch zin in spitskool (moeten nog eten)
ik heb het vanavond ook gemaakt, was niet vies, maar nee zal het niet snel nog een keer klaar maken, smaken verschillen
je kan de bladeren ook loshalen, niet helemaal gaar koken en dan vullen met een gehakt en/of rijstmengsel. De bladeren oprollen (als een loempia) en daarna opstapelen in een pan met wat water en zout/bouillon tot de vulling gaar is. Erggg lekker
Klinkt lekker maar ik ben meer van de aardappels. Goed idee die bouillon. Wij eten heel vaak spitskool trouwens
Nou, die ovenschotel was heerlijk! Man- en zoonlief (en ik ook trouwens...) hebben ervan gesmuld! Misschien de volgende keer iets meer "bite" erin, maar ik zal het zeker eens vaker gaan maken, of een van de andere recepten die vandaag langs zijn gekomen!
Ik ben ook heel blij met dit topic heb een boel ideetjes opgedaan! (wij hebben hier nog nooit spitskool gegeten omdat ik simpelweg niet weet wat ik ermee zou moeten). Volgende week staat 'ie dus op de boodschappenlijst!
Ik gebruik meestal 1 zak voorgesneden spitskool voor 2 personen. Ik denk dat je met 1 spitskool voor 4 personen kan maken. Ik neem altijd 1 bol mozerella en een stuk of 3 tomaten. Ik moet zeggen dat ik een mozerella fan bent, dus ik denk dat je voor 4 personen ook moet uitgaan van 1 bol mozerella, misschien 2 als je net zo'n fan bent als ik. Aarappelpuree neem ik meestal 1 zo'n zakje. Dus voor 4 personen zou ik 2-3 zakjes gebruiken.
Mooi dat het lekker was. Wij vinden het ook altijd erg lekker. Je zou misschien voor wat extra bite wat uitgebakken spekjes erin kunnen doen oid.