hoi meiden waar kan ik het beste in bakken in de frituurpan of in een pan met olie..en wat voor olie als je in de pan bak..ga het namelijk voor het eerst doen dit jaar
Hoi ik ga bakken in zonnebloemolie (neutraal van smaak) in een gewone pan. Laatst in de klas in de frituurpan gedaan, ging ook prima maar ben een beetje bang voor de smaak.
Ik heb geen ervaring met een frituur, maar wel met een wokpan en zonnebloemolie. De juiste temperatuur was uitzoeken aan de hand van een stukje wit brood. Als die ging borrelen en goudbruin werd, dan was het goed en zette ik het vuur lager. Dan 2 lepels in de olie dompelen, daarmee wat beslag pakken en het bolletje voorzichtig in de pan laten glijden. Ze keerden vanzelf om, zodra ze goudbruin waren aan 1 kant. Zo weet je ongeveer hoe lang het duurt tot de andere kant goudbruin is, en kan je ze erna eruit vissen. Niet teveel tegelijk bakken. Ze waren elke keer weer heerlijk. Succes
Ik heb vorig jaar oliebollen in de frituurpan gebakken, deze heb ik eerst wel helemaal schoongemaakt, daarna schone zonnebloemolie erin. Ik vond het fijn omdat de frituurpan een termostaat heeft en dus niet zomaar veel te heet is, of nog te koud. Succes! En vers uit de pan zijn ze zoooo lekkkerrrr!!!
en waar doe je dat dan als je het met een (wok)pan doet.....gewoon binnen onder de afzuigkap toch? want ik hoor ook altijd mensen die het in de schuur doen vanwege de ''stank''. Maar dat zal dan wel met de frituur zijn denk ik......ik ben ook leek wat oliebollen bakken betreft en wilde het dit jaar ook eens proberen zelf te doen. Wij hebben geen frituur dus wordt het ook de wok.....
Wij doen het wel buiten met een pan, we hebben een losse elektrische pit. Ik gebruikte op school een ijsboltang, telkens even in een bakje water tussendoor. Ging heel goed!
Wij hebben een speciale frituurpan voor oliebollen. Hier word ook echt geen friet in gebakken. Temperatuur is constant waar door de olibollen goed gaar worden. Olie in een pan word vaak te heet en kan echt gevaarlijk zijn.
Wij hebben een speciale frituurpan voor oliebollen. Hier word ook echt geen friet in gebakken. Temperatuur is constant waar door de olibollen goed gaar worden. Olie in een pan word vaak te heet en kan echt gevaarlijk zijn.wij doen het in zonnebloem olie
Ik bak gewoon binnen in een wokpan en dan zet ik de afzuigkap aan. Gaat al jaren goed en de oliebollen zijn lekker. Wel het vuur wat lager zetten als je merkt dat de olie te heet is, anders worden de oliebollen niet goed gaar.
Wokpan staat gewoon op het fornuis met de afzuigkap op maximum. Er blijft wel een dagje wat van de geur hangen, maar dat vind ik niet erg voor 1x in het jaar. De temperatuur regelen is wat omslachtiger, omdat ik dat dus met stukjes wit brood doe, dan het vuur wat lager, en opnieuw de broodtest, tot de temperatuur constant blijft.
In de frituurpan die goed is schoongemaakt. Gebruik in ieder geval NOOIT frituurvet, als de oliebol dan afkoelt vormt er zich een frituurvetlaagje om de oliebol.
Ik hoor goede zonnebloem olie. Wat is goede? Hier buiten in een schone frituurpan gezellig met de jongens van me werk