wanneer gaan jullie ze bakken? en in wat voor vet, en doen jullie ze in een normale pan en dan olie verhitten of gooi je ze in de frituurpan. maken jullie alleen normale of ook met rozijnen, ananas of appel? en gaan jullie ook appelflappen/ananasflappen maken? zelf weet ik nog niet wanneer ik begin ma zal wel oudejaarsdag zelf wezen ik gebruik zonnebloemolie, maak eerst de frituurpan helemaal schoon en bak ze dan daar in. ik ga maken met rozijnen, ananas en appel en normale natuurlijk ik ga ook lekker flappen bakken met beetje ei erover en suiker en ik ga de oliebollen mix van koopmans gebruiken
hier ook koopmans oliebollen en appelflappen mix, dit jaar olie bollen met rozijntjes en appel en bananen en ananasflappen wil ze eigenlijk morgen al bakken maar dat is meer omdat ik er al zoooo een zin in heb hier in frituurpan met olie
In een frituurpan met olie. Wel een frituurpan zonder dat warmte-element onderaan want daar blijven ze nog wel eens aan plakken. Wij bakken ze altijd op oudjaar. Kan ook een dagje eerder als je moet werken. Wij gebruiken gewoon de mix van koopsman. Geen zooi erin gewoon lekker naturel.
Wij bakken ze altijd in een pan met olie op oudjaarsavond. Dan zijn ze lekker warm! Nog geen idee wat we er wel of niet in gaan doen..
Wij bakken ze oudjaarsdag, in een frituurpan met zonnebloemolie. Waarschijnlijk zoals de afgelopen tig jaren: 1 pak naturel, 1 pak met rozijnen, 2 pakken met appel en rozijnen .
In de braadpan. Om te kijken of de (zonnebloem-)olie heet genoeg is gebruik ik een broodkorst. De broodkorst moet meteen bruin worden dan is de temp goed. Ik gebruik koopmans en een bakje warm water om de (2 eet-) lepels mee schoon te maken. Dat voorkomt plakken van het beslag.
Ik bak ze in een grote braadpan (zonnebloemolie) Door het Koopmansbeslag doe ik vanille en kaneel, zo vind ik ze het lekkerst. Het liefst bak ik ze op oudjaar, dan heeft het nog een lekker knapperig korstje
Ik bak ze ieder jaar in de frietpan met zonnebloemolie. Wil dit jaar ook eens proberen met rozijnen,kijken of dat wil lukken. Moet sochtends werken met oudjaar dus word snel smiddags voor de verjaarsvisite komt. Ik gebruik trouwens altijd een ijsschep,even onderdompelen en dan het beslag loslaten. Tussen de bakbeurten door even schoon maken met lauw water.
in een pan met olie. eigen authentiek recept met verse gist, kan geen mix tegen op! lekker met appeltjes en dan door de kaneelsuiker, of rozijnen en natuurlijk naturel. wij bakken op oudjaarsdag smiddags, en alles komt dan aanlopen, traditie!
Wij gaan ze dit jaar voor het eerst zelf bakken. Vriendlief wou dat graag. Wij doen ze in de frituurpan met zonnebloemolie. Ik heb ook de mix van koopmans gehaald en wij maken ze eerst naturel en misschien volgend jaar wel iets anders.
ik ben lui en ga ze halen haha nee vind het altijd zo stinken dat ik het voort ga halen bij mijn bakker ze hebben er ook een 9 voor gekregen dus zijn ze ook nog eens super goed hihi heb er nu al zin in
Begrijp ik het goed,bakken jullie de oliebollen op voorhand en warmen jullie die dan op het moment zelf terug op. Of eten jullie dat koud? Misschien een rare vraag maar ik ben een belg,en hier bak je ze,en eet je ze onmiddelijk op.
Hier bakt manlief ze altijd in een grote braadpan met zonnebloemolie Hij maakt: gewone met rozijnen appelflappen ananas flappen en berliner bollen Hij zou ze op oudjaarsdag maken, maar omdat ik dan terug moet voor controle bij de gyn en we niet weten hoelang ik in zh moet blijven doet hij het voor de zekerheid morgen maar We eten ze inderdaad vaak koud of warmen ze even op in de magnetron.
Ik ga ze morgen eind van de middag bakken, bij mijn ouders. Mijn mams heeft geen zin om op oudejaarsdag te bakken ivm andere plannen. Ik vind het prima, een dagje eerder oliebollen We bakken van koopmans. Een pak naturel, een pak met rozijnen en een pak met appel, ananas en rozijnen. Bakken elk in een frituurpan.
Ik maak ze samen met mijn moeder op 31 dec Een pak mix voor mijn man voor gewone oliebollen ( ook met ananas) en ik maak ook altijd Italiaanse oliebollen. Dat is met broodjesmix en sinaasappel.
Ga morgen met mij paps bakken hij is banket bakker geweest en morgen gaat hij mij het vak leren heb er echt zin in
ze zijn verst echt het allerlekkerst!! een dag later vind ik ze zelf al niet meer zo lekker. ik kreeg gister van een collega een goede tip: de oliebollen gelijk na het bakken en afkoelen invriezen en dan op het moment van eten (bijv een dag later of maand later) even 8 min in de oven en dan nog heerlijk!!!