Welke olie?

Discussie in 'Voeding' gestart door FEE88, 20 jun 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. FEE88

    FEE88 Niet meer actief

    He meiden,

    Ik ben sinds gisteren toch maar begonnen met dingen vers maken, je hoort opeens zoveel verhalen over potjes dus ik heb het liever zelf in de hand. Tot nu toe gaat het fruit erg goed maar ik heb een paar vraagjes.

    1. Wat doen jullie door fruit om het gladder te maken?
    2. Ik las de hele tijd iets over olijfolie door de groenten en groentenat, moet dit perse olijfolie zijn of is zonnebloemolie ook goed?

    Bedankt voor jullie reacties :D :)
     
  2. Nova81

    Nova81 VIP lid

    18 nov 2009
    5.879
    1
    36
    Hier nooit iets nodig gehad om het gladder te maken....
    Gebruik altijd het 'nat' wat er na het stomen af is gekomen. Je kunt evt ook gewoon wat borstvoeding of flesvoeding toevoegen. Zelfs rijstebloem naturel werkt ook goed als het wat waterig is....
    Doen alleen wat druppels olijfolie door haar eten als het poepen wat moeilijker gaat, maar dat is gelukkig nog bijna nooit nodig geweest!
     
  3. fafje

    fafje Niet meer actief

    ik kook en bak voor hem wel alleen met olijfolie..
    als ik een stampotje maakte, dee dike rgewoon wat meer kookvocht door
     
  4. red88

    red88 VIP lid

    3 dec 2008
    13.137
    0
    0
    Zonnebloemolie is ook prima. Wat vet door het eten is niet verkeerd.
     
  5. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Je kan ook roomboter pakken, daar heeft een kind van die leeftijd meer aan dan aan zonnebloemolie of olijfolie.
     
  6. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Roomboter natuurlijk niet als je een koemelkallergie verwacht!
    Hier ging er wat olijfolie over de groente. Groente was nooit glad, omdat we nooit pureerden, maar wij vinden allemaal olijfolie het lekkerst. Andere olie is er niet in huis, dus daarom kreeg de baby het ook. Van die lekkere groene koudgeperste die echt naar olijf ruikt. Heerlijk. Kinderen smullen nu ook vaak van boterham met alleen maar wat olijfolie er op gedruppeld, soms nog wat zout en peper of knoflook.
     
  7. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Koemelkallergie verwachten na 4,5 maand?;)

    Roomboter bevat goede bouwstoffen.

    Extra vergine olijfolie is ook goed, maar alleen koud, niet verhit. Lijnzaadolie is ook heel goed, maar smaakt een beetje ranzig, groene olojfolie is veel lekkerder.
     
  8. FEE88

    FEE88 Niet meer actief

    Bedankt voor jullie reacties en tips ik ga denk ik maar eens wat roomboter halen, doen jullie die dan gewoon bij de gekookte groenten (smelt vanzelf denk ik toch?) :D eeum tja koemelkallergie heeft ze denk ik niet ;) Aangezien ze al vanaf het begin af aan kv comfort (niet ha) krijgt en er geen last van heeft...
     
  9. fafje

    fafje Niet meer actief

    hoe zit het met Arganolie??? daar kook ik ook mee en sesamolie ook (maar nog niet voor de kleine dus)
     
  10. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Misschien nog een aardige aanvulling naast alle tips over vetsoorten...
    Eén van de leukste dingen aan eten voor jonge kinderen is de textuur! In het begin is dit natuurlijk wennen maar al snel is het juist harstikke leuk om allemaal verschillende texturen in je mond te voelen. Mijn tip zou zijn om dingen voor niet TE glad te maken. Drinken kunnen ze al en leren eten vinden de meeste kinderen alleen maar heel erg leuk!
     
  11. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    #11 zogelukkig, 21 jun 2011
    Laatst bewerkt door een moderator: 21 jun 2011
    Arganolie is lekker en blijkt heel gezond. Is ook goed voor je huid, wordt veel in de cosmetische industrie gebruikt.

    Maar je kan sommige olieen beter niet verhitten, zoals argan of extra vierge olijfolie.
     
  12. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Nee, dan heeft ze geen kma hoor, dan had je dat allang gemerkt!;)

    Roomboter smelt idd vanzelf en geeft de gerechten een romige smaak. Mijn oma's en moeder deden vroeger altijd een lik roomboter over de boontjes en worteltjes.
    Neem wel ongezouten echte roomboter en geen margarine.
     
  13. fafje

    fafje Niet meer actief

    nee idd ik doe die olieen op het laatst, zegmaar als smaakversterker...dus groente oid is dan gewoon in olijfolie of boter gebakken...
    maar verhit het dan wel eventjes dat wel..

    arganolie is onwijs lekker voor je huid!
     
  14. Bri

    Bri Niet meer actief

    Roomboter zou ik persoonlijk nooit aan een baby van 4 mnd oud geven. Het is een melkproduct (en minder voorbewerkt dan flesvoeding) en daar zitten die darmen volgens mij nog niet echt op te wachten. Als er geen verhoogde kans op overgevoeligheid is, kun je er met 6-7 mnd mee beginnen, anders zou ik er zelfs nog wat langer mee wachten.

    Toen ik begon met bijvoeden gaf ik de eerste maand alleen fruit en groente, geen toevoegingen (ook geen olie). Plantaardige olieën zoals olijf of zonnebloem lijken me geen kwaad kunnen. Maar neem in elk geval nog geen noten- of pindaolie (die laatste wordt meestal verkocht onder de naam arachideolie), deze zijn sterk allergeen.
     
  15. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Ik gebruik hier ook een beetje olijf olie of zonnebloem olie over of door het avondeten. De dietiste ( Waar DL loopt ivm koemelk allergie ) gaf aan dat halvarine oid ook mag, maar ik heb meer vertrouwen in onverzadigde plantaardige vetten.
     
  16. FEE88

    FEE88 Niet meer actief

    De sperzieboontjes gaan supergoed :D nog wel steeds met olijfolie want heb nog geen tijd gehad om naar de winkel te gaan ;). Gisteren worteltjes en doperwtjes geprobeerd maar hier verslikte ze zich de hele tijd in... misschien door de schilletjes van de doperwtjes? Iemand daar last van gehad?? Sperzieboontjes eet ze trouwens echt met smaak dus ik denk dat ik die maar blijf geven eerst :D ze eet er zo 15 op :D en ik had haar eentje in haar hand gegeven snapte ze niet wat ze er mee moest dus ik een stuk of 10 x voordoen en toen deed ze hem richting haar mond eerst op haar wang en toen in haar mond :) ik had wat drap op de boon gedaan ;)
     
  17. oleander1986

    oleander1986 Fanatiek lid

    20 aug 2009
    1.298
    0
    0
    zelfstandige
    Midden Nederland
    Wow, behoorlijk knap dat een baby van 4,5 maand al zelf kan eten!
     
  18. FEE88

    FEE88 Niet meer actief

    Jeej meiden we hebben hier een doorbraak :D gisteren bloemkoolroosjes, broccolliroosjes, sperzieboontjes, worteltjes en een aardappeltje (van alles natuurlijk een beetje) in de mixer een beetje gehusseld dus nog best grof en ze kan het gewoon eten :D!! En broccolliroosjes zelf zachtgekookt gaan ook goed... Ze begint nu wel met haar tandvlees te eten ;) herkenbaar??
     
  19. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Waar anders mee?:D
     
  20. FEE88

    FEE88 Niet meer actief

    Nou eerst zoog ze het van de lepel af of met haar tong maar nu hapt ze naar de lepel en als ik niet snel genoeg ben dan lijkt ze net een leeuwtje ze doet haar lippen zo omhoog dat haar tandvlees helemaal zichtbaar is en hapt dan van de lepel... haha terwijl ik dit typ bedenk ik opeens dat ze nu miss gewoon doorheeft hoe ze moet eten :S... haha :)
     

Deel Deze Pagina