Pastasaus kinderen

Discussie in 'De lounge' gestart door Gijsje, 5 feb 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Gijsje

    Gijsje Fanatiek lid

    29 okt 2008
    3.862
    0
    0
    Brabandse Land
    Mijn zoontje is een enorm slechte eter.
    Het enige gezonde wat er een beetje in gaat is pasta en het liefst spaghetti.

    Nu wil ik wat verschillende soorten verse pasta sauzen gaan maken,hebben jullie nog tips,lekkere recepten die je zelf maakt of die je kinderen heel lekker vinden?
     
  2. suzanneVVdO

    suzanneVVdO Bekend lid

    28 jul 2012
    911
    0
    0
    Lekker :)!

    1. Tomaat, champignons, paprika en olijfjes klein snijden en in de wok, daarna eventueel wat huttekase er bij (dit is mijn zoontje zijn favoriete combi).. Je kunt eigenlijk alles combineren inclusief kruiden (aubergine, courgette, broccoli, knoflook, italiaanse kruiden, etc). Ook hier kun je vlees of vlees naar behoefte toevoegen.
    Eventueel los de groente klaarmaken en dan je zoontje zelf laten kiezen wat hij wilt hebben. Zo geef je hem ook wat "macht" en vind hij het misschien extra leuk :).

    2. Verse spinazie slinken, creme fraiche er bij, tussendoor rauwe ham snijden en die als laatste toevoegen. Daarnaast kun je eventueel wat parmezaanse kaas raspen en pijnboompitjes raspen.

    3. Penne koken, tussendoor een mix maken van erwtjes uit blik, blikje tonijn, en een mix van mayo en yoghurt. Daarna de penne er doorheen en tevens wat kaas er doorheen roeren. In een ovenschool en 15 min in de oven. Dit was vroeger echt een van mijn favo maaltijden.
     
  3. wendy339

    wendy339 VIP lid

    27 okt 2010
    9.739
    1.060
    113
    De klassieke tomaten/groente saus (ik wissel de groente gewoon beetje af) is hier een topper.

    De spinazie ala crème met een schep Philadelphia kruidenkaas en Cherry tomaatjes is hier ook favo (lekker met zalm of kip)

    Witte gebonden saus met prei/champignon enk hamblokjes.

    Pasta soorten naar keus.
     
  4. sunshineS1976

    sunshineS1976 Niet meer actief

    Ik maak de basis vaak met romatomaten, krijg je een heerlijke smaakvolle saus van. Hier doe ik dan verschillende groenten doorheen met wat gehakt. De tomaten ontvellen en even met de staafmixer pureren en dan bij het gehakt en de groenten doen.

    Ook een aanrader: Spinazie met Philadelphia. Te koop in het vriesvak, van Iglo.
    Wat penne beetgaar koken. In een wok zalmsnippers kort roerbakken (kip kan ook) en dan de kant en klare spinazie met Philadelphia erbij en opwarmen. Smullen!
     
  5. Meijke

    Meijke Niet meer actief

    Tomatenblokjes, zak Italiaanse groente, knoflook, pesto Rosso, Italiaanse kruiden, blikje tonijn (of gehakt of kipfilet) en peper.

    Spinazie, boursin, ui, kipfilet, pijnboompitjes, geraspte kaas.

    Zoete ui, winterpeen, knoflook, tomatenblokjes, zongedroogde tomaatjes.

    Ui, witlof, makreel, verse roomkaas, bieslook
     
  6. Gijsje

    Gijsje Fanatiek lid

    29 okt 2008
    3.862
    0
    0
    Brabandse Land
    Thanks,de boursin valt hier bij mijn zoon niet zo in de smaak.De tomaat sauzen wel.

    Wat variëren met de groente in de tomatensaus ga ik ook maar doen.

    Iemand nog een recept voor een lekkere (simpele) basis tomaten saus?
     
  7. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    #7 mam1991, 5 feb 2014
    Laatst bewerkt: 5 feb 2014
    Als we echte pasta eten uit italië dan eten we dit;
    2 flessen tomatensaus biologisch
    1 ui
    1 knoflook
    4 gedroogde pepertjes
    Verse basilicum
    2 laurierbladeren
    Parmazaanse kaas
    Rode wijn
    Kappertjes evt
    Gehakt 250 gram evt
    Peper en zeezout
    3 uur laten sudderen


    Eten we ''nederlandse'' pasta dan gaat er door de saus;
    Ui
    Paprika
    prei
    maïs
    Champignons
    gehakt
    spekjes
    Tomatenpuree
    smac
    knoflook
    peper/zout

    Overigens eet Ivan alleen nog wat saus met soms een stukje gehakt aan zijn Penne. Daarnaast krijgt hij groente erbij :)
     
  8. Beaujuulais

    Beaujuulais Fanatiek lid

    15 sep 2008
    2.803
    70
    48
    Vrouw
    Basis tomatensaus:
    Ui, knoflook, tomatenpuree, tomatenstukjes uit blik, gezeefde tomaten
    En dan een tijdje laten pruttelen (minuut of 15/20 maar vaak nog langer) en dan Italiaanse kruiden erbij vers of gedroogd, los of gemengd
    Eigenlijk is mijn saus nooit hetzelfde maar dit is wel ongeveer de basis
    Mijn kinderen vinden tomatensaus helaas niet lekker maar we eten het toch geregeld
     
  9. Beaujuulais

    Beaujuulais Fanatiek lid

    15 sep 2008
    2.803
    70
    48
    Vrouw
    Oeh ja, een scheutje rode wijn er door maakt het wel erg lekker
    Niet noodzakelijk maar geeft het wel een lekker smaakje
    Edit: maar voor kinderen misschien wat minder
     
  10. mamavan5bengels

    mamavan5bengels Fanatiek lid

    21 nov 2010
    3.051
    2
    0
    Zelfstandige
    Amersfoort
    Zo maak ik hem ook, alleen ik doe er dan nog een scheut ketjap bij.
     
  11. Gijsje

    Gijsje Fanatiek lid

    29 okt 2008
    3.862
    0
    0
    Brabandse Land
    Bedankt,morgen ga ik boodschappen doen,kijken of ik wat in elkaar kan flansen wat meneer eet!
     
  12. peacefield

    peacefield Actief lid

    8 feb 2012
    179
    0
    0
    Jurist
    Utrecht
    Favoriet bij Jynte: pasta puttanesca van Jamie Oliver (staat ook op allerhande.nl). Lekkere saus met tonijn.

    En op nummer twee: lasagna geroosterde paprika (ook te vinden op allerhande.nl).
     
  13. Beaujuulais

    Beaujuulais Fanatiek lid

    15 sep 2008
    2.803
    70
    48
    Vrouw
    Oh geroosterde paprika dat wil ik ook nog een keer proberen
    Lijkt me heerlijk!
    Ga morgen even kijken
     

Deel Deze Pagina