Rijst!

Discussie in 'De lounge' gestart door Lovely83, 17 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
    Hoe maken jullie de rijst klaar?

    Ben nu rijst aan het maken op de sudanese manier.
    Kippeboullion aanmaken, in een pan uitje bakken en knoflook rijst erin en beetje meebakken en dan de kippenboullion erbij en gaar laten koken.
     
  2. Majel24

    Majel24 Fanatiek lid

    21 mei 2007
    2.779
    0
    0
    pedagogisch medewerker
    Bemmel
    Gewoon water aan de kook brengen en als het kookt 10minuten laten koken en afgieten. Rijst gaat bij ons altijd ergens doorheen dus een extra smaakje niet nodig.
     
  3. SupernovA

    SupernovA Fanatiek lid

    27 nov 2010
    1.419
    0
    0
    Zuid Holland

    Ja, hier ook.
     
  4. Kari37

    Kari37 Fanatiek lid

    19 nov 2009
    2.571
    1
    0
    Op de wijze van een braziliaanse vriendin:

    - beetje olie in een pannetje heet laten worden
    - 1 glas rijst er aan toevoegen
    - even omhusselen en een paar minuutjes warm laten worden
    - 1 glas water er over heen gieten met wat zout naar smaak
    - laten kopen
    - gas laag draaien
    - na 20 minuten klaar

    Perfecte droge korrel en je hoeft niets af te gieten
     
  5. Delight

    Delight Fanatiek lid

    17 jan 2011
    2.157
    0
    0
    HBO Facility Management
    Salland
    Oh ik doe het heel spannend.

    Water koken
    Rijst erin
    8 minuten koken
    Afgieten

    Saaaai. Aan mijn reactie heb je niks. Dus ik denk dat ik beter weer weg ga :p
     
  6. tulip

    tulip Niet meer actief

    ik ook.
     
  7. babyhope

    babyhope VIP lid

    23 jun 2009
    16.199
    1.082
    113
    Vrouw
    Mama
    somewhere

    ja hier ook precies zo;0 angolees he..

    soms lekker wat olie in de pan uitje erbij beetje knoflook spekjes bakken dan de rijst een beetje mee bakken en water erbij.. heerlijk meiss probeer maar eens...
    hahaha

    mijn moeder giet ook altijd de rijst af??? ik snap dat echt niet dat valt toch door de vergiet heen die rijst?? en na 10 minuten heb je dan geen keiharde korrel rijst in je mond??

    hier blijft de rijst aanstaan tot het water helemaal verdampt is en dan is ie klaar...
     
  8. Laika

    Laika Fanatiek lid

    23 jul 2006
    2.334
    3
    38
    Bij mij gaat het als volgt:

    vloeibare boter in een pannetje opwarmen
    rijst erin doen en even laten bakken
    kippenbouillion erbij en die laten indrogen
    en klaar!:D
     
  9. Mikki77

    Mikki77 VIP lid

    17 nov 2007
    5.698
    0
    36
    Noord-Holland
    Ik heb een rijstkoker, en gebruik alleen Surinaamse rijst. Lassie komt er hier niet in :D
     
  10. Gwen81

    Gwen81 Fanatiek lid

    24 okt 2009
    2.167
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik doe rijst in de pan en dan giet ik er water bij.
    Ik hou dan 1 vinger in de pan en zorg dat het water net tot boven aan mijn vingerkootje komt. Vanaf de rijst dan hè.
    Dan laat ik het op een laag pitje koken. Tegen de tijd dat de rijst droog is, is de rijst ook gaar.
     
  11. cindybaby71

    cindybaby71 Niet meer actief

    hier idem dito,maar ik laat de rijst wel nog een tijdje staan zonder vuur en roer het meermaals om. anders plakt de rijst vind ik ;)
     
  12. blackeyedgirl

    blackeyedgirl VIP lid

    12 nov 2008
    17.671
    2
    0
    Zuid-Holland
    Hier ook een rijstekoker, af en toe jasmijn/ pandan rijst is ook wel lekker
     
  13. pnirmal

    pnirmal Niet meer actief

    Ik heb een rijst koker voor de magnatron. Ideaal.

    Twee bekertjes rijst de rijst goed wassen ( gebruik hier ook alleen maar surinamse rijst) dan een halve vingerlengte aan water er bij 20 min in de magnatron op de rijst stand 250 gram perfect droog klaar en;) Hier ook geen lassie of wat dan ook is zo duur een zak surinamse rijs is 4.50 zit 4.5 kilo in en dat scheelt een hoop met lassie hihih.
     
  14. KanjerB

    KanjerB VIP lid

    24 apr 2007
    5.097
    0
    36
    Hier op "de turkse manier"

    Turkse rijst in een kom met warm water een kwartier ofzoiets laten staan. Daarna goed uitspoelen. En uitlaten lekken. İn een pannetje, liefst teflon pan wat boter laten smelten met vermicelli erbij eetje aan laten bruinen daar de rijst bij gieten met een kippenboulion alroerend beetje laten bakken. Daarna voor bijvoorbeeld 1 glas rijst 2 glazen heet water bijvoegen beete zout. Op het kleinste pitje laagste stand ongeveer 15-20 min tot het water wrg is laten koken. Daarna 10 min laten rusten met de deksel erop klaar.

    (ben niet zo goed in het uitleggen van sommige dingen sorry :$ )
     
  15. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
    Ja dat rijst afgieten snap ik ook niet zo!
    Ik meer de boullion en rijst af, 1 beker rijst 2 bekers boullion en laat dit helemaal verdampen.

    Jummie met spekjes! Alleen eet m'n vent geen varken, maar kan het wel eens met gerookte kipfilet proberen.

    Trouwens wat ook lekker is, de kippenpoten erin laten meekoken.
     
  16. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113

    Dit ga ik eens een keer proberen!
    Mijn man vind turkse rijst heerlijk, alleen wist ik nooit hoe het bereid moest worden.
     
  17. babyhope

    babyhope VIP lid

    23 jun 2009
    16.199
    1.082
    113
    Vrouw
    Mama
    somewhere

    whaha ja met kipfilet reepjes lijkt me ook lekker :) eigenlijk kan je het met alles doen erwtjes en worteltjes enzo.. heerlijk..

    ja wij doen wel eens (is dan weer echt angolees)
    olie in de pan uitjes en tomaat in kleine stukjes klein beetje bakken 2 teentjes knoflook.. dan kippenbouten erin, water erbij tot de kippenbouten onder water staan.. laten gaar koken.. aardappels schillen doormidden doen erbij.. erwtjes en worteltjes erbij..
    en als de aardappels klaar zijn heb je een hele maatlijd in je pan.. en dat is zoooo lekker hahaha...
     
  18. marloes80

    marloes80 VIP lid

    6 aug 2006
    22.024
    901
    113
    klinkt allemaal wel heel lekker... beter dan die saaie witte rijst
     
  19. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
    Lekker babyhope! Krijg er trek van :D
    Angolees eten is trouwens errug lekker! Ben dol op fufu,kan jij dat ook maken?
     
  20. babyhope

    babyhope VIP lid

    23 jun 2009
    16.199
    1.082
    113
    Vrouw
    Mama
    somewhere
    jazeker haha moet wel he`.. jij ook dan haha
    eten jullie dat dan ook met de hand?? die angolezen doen dat niet he maken hem iets dunner niet zo krachtig,en dan met de vork gewoon..

    maar bij mijn ex nou lekker hoor met de hand soppen in e sausje haha
    nu alles hel netje servetjes hier en daar
    wat dat betreft zie ik dan wel verschil.. maar dat eten jumjum haha krijg er ook honger van
     

Deel Deze Pagina