Hoe maken jullie de rijst klaar? Ben nu rijst aan het maken op de sudanese manier. Kippeboullion aanmaken, in een pan uitje bakken en knoflook rijst erin en beetje meebakken en dan de kippenboullion erbij en gaar laten koken.
Gewoon water aan de kook brengen en als het kookt 10minuten laten koken en afgieten. Rijst gaat bij ons altijd ergens doorheen dus een extra smaakje niet nodig.
Op de wijze van een braziliaanse vriendin: - beetje olie in een pannetje heet laten worden - 1 glas rijst er aan toevoegen - even omhusselen en een paar minuutjes warm laten worden - 1 glas water er over heen gieten met wat zout naar smaak - laten kopen - gas laag draaien - na 20 minuten klaar Perfecte droge korrel en je hoeft niets af te gieten
Oh ik doe het heel spannend. Water koken Rijst erin 8 minuten koken Afgieten Saaaai. Aan mijn reactie heb je niks. Dus ik denk dat ik beter weer weg ga
ja hier ook precies zo;0 angolees he.. soms lekker wat olie in de pan uitje erbij beetje knoflook spekjes bakken dan de rijst een beetje mee bakken en water erbij.. heerlijk meiss probeer maar eens... hahaha mijn moeder giet ook altijd de rijst af??? ik snap dat echt niet dat valt toch door de vergiet heen die rijst?? en na 10 minuten heb je dan geen keiharde korrel rijst in je mond?? hier blijft de rijst aanstaan tot het water helemaal verdampt is en dan is ie klaar...
Bij mij gaat het als volgt: vloeibare boter in een pannetje opwarmen rijst erin doen en even laten bakken kippenbouillion erbij en die laten indrogen en klaar!
Ik doe rijst in de pan en dan giet ik er water bij. Ik hou dan 1 vinger in de pan en zorg dat het water net tot boven aan mijn vingerkootje komt. Vanaf de rijst dan hè. Dan laat ik het op een laag pitje koken. Tegen de tijd dat de rijst droog is, is de rijst ook gaar.
hier idem dito,maar ik laat de rijst wel nog een tijdje staan zonder vuur en roer het meermaals om. anders plakt de rijst vind ik
Ik heb een rijst koker voor de magnatron. Ideaal. Twee bekertjes rijst de rijst goed wassen ( gebruik hier ook alleen maar surinamse rijst) dan een halve vingerlengte aan water er bij 20 min in de magnatron op de rijst stand 250 gram perfect droog klaar en Hier ook geen lassie of wat dan ook is zo duur een zak surinamse rijs is 4.50 zit 4.5 kilo in en dat scheelt een hoop met lassie hihih.
Hier op "de turkse manier" Turkse rijst in een kom met warm water een kwartier ofzoiets laten staan. Daarna goed uitspoelen. En uitlaten lekken. İn een pannetje, liefst teflon pan wat boter laten smelten met vermicelli erbij eetje aan laten bruinen daar de rijst bij gieten met een kippenboulion alroerend beetje laten bakken. Daarna voor bijvoorbeeld 1 glas rijst 2 glazen heet water bijvoegen beete zout. Op het kleinste pitje laagste stand ongeveer 15-20 min tot het water wrg is laten koken. Daarna 10 min laten rusten met de deksel erop klaar. (ben niet zo goed in het uitleggen van sommige dingen sorry )
Ja dat rijst afgieten snap ik ook niet zo! Ik meer de boullion en rijst af, 1 beker rijst 2 bekers boullion en laat dit helemaal verdampen. Jummie met spekjes! Alleen eet m'n vent geen varken, maar kan het wel eens met gerookte kipfilet proberen. Trouwens wat ook lekker is, de kippenpoten erin laten meekoken.
Dit ga ik eens een keer proberen! Mijn man vind turkse rijst heerlijk, alleen wist ik nooit hoe het bereid moest worden.
whaha ja met kipfilet reepjes lijkt me ook lekker eigenlijk kan je het met alles doen erwtjes en worteltjes enzo.. heerlijk.. ja wij doen wel eens (is dan weer echt angolees) olie in de pan uitjes en tomaat in kleine stukjes klein beetje bakken 2 teentjes knoflook.. dan kippenbouten erin, water erbij tot de kippenbouten onder water staan.. laten gaar koken.. aardappels schillen doormidden doen erbij.. erwtjes en worteltjes erbij.. en als de aardappels klaar zijn heb je een hele maatlijd in je pan.. en dat is zoooo lekker hahaha...
Lekker babyhope! Krijg er trek van Angolees eten is trouwens errug lekker! Ben dol op fufu,kan jij dat ook maken?
jazeker haha moet wel he`.. jij ook dan haha eten jullie dat dan ook met de hand?? die angolezen doen dat niet he maken hem iets dunner niet zo krachtig,en dan met de vork gewoon.. maar bij mijn ex nou lekker hoor met de hand soppen in e sausje haha nu alles hel netje servetjes hier en daar wat dat betreft zie ik dan wel verschil.. maar dat eten jumjum haha krijg er ook honger van