Wij gaan uit elkaar en ip dit moment zijn we bezig te bespreken hoe en wat met het ouderschapsplan. De afspraak zal worden dat zij om het weekend naar papa gaat. Maar nou komt het komt. Elke derde week heeft hij avonddienst met aansluitend de zaterdag. Dat wordt dus lastig want dan kan ze niet op vrijdag al heen. Mijn gevoel zegt dus dat hij zelf maar moet plannen met verlof dat het dus wel kan. Ik vind het geen fijn idee dat ik straks op die manier alsnog rekening moet houden met mijn ex. Aangezien ik straks de hoofdzorg heb. Ook als het gaat om sport..spelen..feestjes en doordeweekse bezoekjes aan kinderarts en dokter. Is het reeël dat ik verwacht dat hij zijn werk zo gaat plannen zodat het niet ten koste gaat van mijn vrije tijd? Misschien iemand hier ervaring mee?
Ik vind niet dat je kunt eisen dat hij maar vrij moet nemen ( zal meestal ook niet gaan. Mijn partner draait 1x per 3 wk zaterdag )wel is op dat moment de opvang zijn zorg en zal hij zelf oppas moeten regelen als dit niet in overleg kan met de andere zorgouder. Als wij zouden gaan scheiden gaan de kinderen week om week dus 50% gesplitst worden. Dit staat ook op papier vast . Onderling dingen regelen met elkaar zou een optie zijn en lukt niet is opvang regelen taak van de ouder op dat moment ( bijv oma) . Hoef het daar niet mee eens te zijn maar dat is niet van belang zolang opvang goed geregeld is en het niet is voor avondje stappen maar indd week zou ik daar geen probleem mee hebben
Mijn man en zijn exvrouw hebben co-ouderschap. Dus echt 50-50 verdeeld. Zij hebben gekozen voor het volgende: altijd maandag-dinsdag-woensdag bij moeder. altijd donderdag-vrijdag-zaterdag bij vader. de ene zondag 's ochtends naar moeder toe. de andere zondag bij vader blijven en vanuit daar op maandagochtend naar school. Zij hebben hier nooit mee gemarchandeerd. En ieder was verantwoordelijk voor z'n eigen dagen. Dus zelf opvang regelen of vrijnemen als een van de kinderen ziek was, bijvoorbeeld. Hun idee erachter is: 'je moet zelf een eigen eenheid zijn met de kinderen. Je bent niet meer elkaars achtervang'. Ook als de kinderen ziek waren op een wisseldag (natuurlijk niet doodziek, maar wel bij een griepje) werd er gewoon gewisseld en werden ze bij de ander in bed gelegd. Dit geeft 100% duidelijkheid voor iedereen en het voorkomt geruzie en gedoe, omdat je allemaal precies weet waar je aan toe bent. Maar het betekent dus wel dat je niet moet gaan 'moederen' over de drempel bij de ander.
Mijn ex zit bij de marine. We hebben nu de afspraak om het weekend de kids Door de weeks kan hij niet want hij begint al om 6.30 met werken. Als hij over een paar maanden weer een varende plaatsing heeft moet ik me ook aanpassen aan hem dat de kids dan regelmatig niet naar hem kunnen. Dan kan hij zo een paar weken of maanden weg zijn. Ik zou als ik jou was kijken of hij dan op een andere dag wat 'extra' tijd heeft met je dochter. Het is voor je dochter belangrijk een vader in haar leven te hebben.
Nee ik vind ook dat je dat niet kunt eisen. Mijn ex man werkt ook ploegendienst, en heeft ook wel vergaderingen tussen door. Ik heb de jongens vaak in het weekend omdat hij ook weekenden door de weeks heeft. Met vergaderingen blijven ze gewoon bij mij, andere dagen neemt hij dan weer extra op zich. Misschien kan er een oma vast oppassen op de dag dat je ex die extra dienst heeft
Is het een optie om die derde week het weekend te verschuiven? Dus dat ze normaliter van vrijdagavond tm zondagavond bij je haar vader is en dat je het in het derde weekend verschuift naar zaterdagavond tot en met maandagavond of dinsdagochtend? Ik ga er hierbij vanuit dat hij dan nl ook een verschoven weekeinde heeft met die extra zaterdag.
Dank jullie wel. Jullie hebben gelijk; ik kan dat niet gaan eisen en/of verwachten. Wel mag ik er vanuit gaan dat hij zijn verantwoordelijkheid neemt en zelf een goede constructie bedenkt hierin. Werk is tussen ons altijd al een ding geweest. Iets waar hij zich gauw achter verstopt en veel onmogelijk maakt en daarom ligt het bij mij gevoelig merk ik. Ik voel er dus weinig voor om mezelf aan te blijven passen voor zijn werk. Maar eerlijk is eerlijk;ik moet ook wel open en eerlijk kijken en redelijk blijven. Dus we moeten goed gaan overleggen.