Hoe maken jullie Chili Con Carne?

Discussie in 'De lounge' gestart door PenK, 20 jun 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Ik ben er dol op, maar maak het altijd met een zakje kruiden.
    Gewoon gehakt rullen, paprika, ui, champignons en bruine bonen.

    Ik zou het graag eens een andere versie willen proberen.

    Willen jullie je chili-recept met mij delen?:D
     
  2. Appie1988

    Appie1988 Niet meer actief

    Hetzelfde alleen ik doe ipv paprika ui en champignons er een zakje soepgroente door. Deze vries ik altijd in. Dit gaat hier ook door de macaroni en lasagne etc.
     
  3. Josien

    Josien VIP lid

    27 jun 2006
    9.956
    5
    38
    Vrouw
    Loonadministrateur
    Noord-Brabant
    Ik gebruik eigenlijk nooit alleen bruine bonen, maar altijd een blik bruine bonen en een blik witte bonen in tomatensaus. Ik moet zeggen dat ik dat lekkerder vind ;).

    Verder maak ik hem hetzelfde als jij (alleen dan zonder paprika - ben ik overgevoelig voor - en champignons - lust mijn man niet), dus kan ik je niet veel verder helpen ;).
     
  4. MamavEsmee

    MamavEsmee Niet meer actief

    Ik gebruik ook altijd de mix voor chili.

    Qua groenten gebruik ik: ui, paprika, champignons, prei, mais en een blik bruine en een blik kidney bonen.

    Lekker met rijst, picalilly en zilveruitjes/augurkjes en een lekkere frisse salade er bij!

    * kwijl*
     
  5. Cupido

    Cupido Fanatiek lid

    19 jun 2011
    2.205
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ook hier uit een pakje, maar ik vind hem zo lekker. Wij eten er halve perziken bij. Lekker zoet en fris.
     
  6. kiss87

    kiss87 Fanatiek lid

    6 jun 2009
    2.046
    0
    0
    Wij doen er ook nog stukjes ananas doorheen, wordt het wat frisser van! *Jum*
     
  7. Cos

    Cos Fanatiek lid

    5 feb 2011
    2.687
    0
    0
    Ik doe er ook altijd een blikje mais door hmmmm
     
  8. lieselot84

    lieselot84 Fanatiek lid

    11 okt 2008
    4.362
    0
    36
    Adm. mw.
    Overijssel
    Volgens dit recept:

    Ingrediënten
    300 gram rundergehakt
    1 prei
    1 uitje
    3 teentjes knoflook
    2 paprika’s (klein rood/groen)
    1 blik tomatenblokjes
    1 blikje tomatenpuree
    1 blik bruine bonen
    1 blik rode bonen
    1 blikje maiskorrels (afhankelijk van blik hoeveel je gebruikt)
    Oregano, paprikapoeder, chilipoeder
    Aromat
    Zout en water

    Bereiding
    Bak 300 gram rundergehakt rul,
    bak daarna prei in ringetjes, gesnipperd uitje, gehakte knoflook en paprika in stukjes mee.
    1 blik tomatenblokjes laten uitlekken, blokjes toevoegen. Het tomatensap gebruik je later samen met wat water om wat vocht in het gerecht te brengen zodat je het in de pan kunt stoven.
    Tomatenpuree erdoor mengen en daarna bruine bonen, rode bonen en een gedeelte van de maiskorrels afspoelen en mee verwarmen.
    Chili con carne op smaak brengen met oregano,paprikapoeder, chilipoeder en aromat.
    Stoofvocht toevoegen (sap en water) en ongeveer 20-30 minuutjes laten stoven op een laag vuurtje.
     
  9. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Leuk! Dat zijn toch al wat varianten!
    Ik heb weer inspiratie opgedaan, bedankt!
     
  10. Delight

    Delight Fanatiek lid

    17 jan 2011
    2.157
    0
    0
    HBO Facility Management
    Salland
    Mijn 'snelle' versie is heel makkelijk..

    Gehakt rullen
    Groentepakket erbij
    Kidneybonen in chilisaus erbij (gwn zo'n blikje)
    Zo'n zak van HAK met Mexicaanse bonenschotel

    Wat rijst erbij koken en klaar!!

    Verse chili doe ik heel uitgebreid..en dus eigenlijk nauwelijks.
    Zeker niet meer nu ik een man heb die geen enkele vorm van bonen lust..
     
  11. citta

    citta Fanatiek lid

    10 nov 2007
    1.023
    0
    0
    [url=http://www.zwangerschapspagina.nl][img]http:/
    rotterdam
    toevallig gaan we dat morgen eten en overmorgen
    ik maak het altijd voor 2 dagen
    alleen vind ik pas de 2e dag het lekkerste want dan is alle kruiden erin getrokken en bak ik het ook op
    maar ik maak het heel anders hoor
    gooit er van alles erin

    kilo runder gehakt

    2x pak macaroni groente kant en klaare
    2x blikjes tomatenpuree
    1x pakje cilie mix van honing
    1x blik bruine bonen
    1x pak zilvervlies rijst

    en geraspte kaas

    wij eten het ook soms met tacco;s erbij
     
  12. Within

    Within Niet meer actief

    Ik maak altijd de versie van Honig - Mix voor chili con carne.

    Gehakt, Paprika, Ui, Bruine bonen (wel van Hak!)

    Maar wij eten het met stokbrood... Ook erg lekker!
     
  13. Baby09

    Baby09 Fanatiek lid

    9 aug 2009
    1.866
    15
    38
    Dat dus en 00k n0g knakw0rstjes!
     
  14. mikos

    mikos Bekend lid

    7 dec 2010
    944
    0
    0
    ik vind die chili con carne mix echt heel flauw van smaak, en ook veel te zoet. Toevallig van de week voor het eerst geprobeerd, was nieuwsgierig naar de smaak. Maar dat was het eerste en laatste pakje.
    Ik kruid het met komijn, chili poeder en gewoon peper en zout.
    Nog wat hete rode peper pasta en tomatenpuree, tomaten, paprika knoflook ui en bonen. En gehakt natuurlijk.
     
  15. Manuk

    Manuk Fanatiek lid

    19 okt 2010
    2.751
    62
    48
    Vrouw
    Groningen
    Zelfde als jij, alleen doe ik er nog chilipoeder, tabasco en knoflookpoeder door..
     
  16. PenF

    PenF VIP lid

    20 aug 2009
    8.387
    2.241
    113
    Vrouw
    Coach
    Dordrecht
    Ik doe het altijd volgens het recept van jamie oliver. Ohhh wat is dat heerlijk!


    Ingrediënten



    •2 middelgrote uien

    •1 teen knoflook

    •olijfolie

    •2 afgestreken theelepels chilipoeder

    •1 verse rode spaanse peper, zonder zaadjes en fijngehakt

    •1 volle theelepel gemalen komijn

    •zeezout en peper uit de molen

    •450 gram rundvlees, gehakt ( sucadelappen) of een goede kwaliteit rundergehakt.

    •200 gram zongedroogde tomaten, in olie

    •2 blikken tomaten van 400 gram

    •1/2 kaneelstokje

    •2 blikjes rode kidneybonen van 400 gram uitgelekt.


    Hulpmiddelen
    Keukenmachine

    Bereidingswijze



    •Maal de uien en knoflook in de keukenmachine fijn en bak ze in een beetje olie zacht. Voeg het chilipoeder, de verse peper, komijn en een beetje zout en peper toe.

    •Doe vervolgens het gehakte vlees erbij en laat het al roerend bruinbakken.

    •Maal nu de zongedroogde tomaten fijn in de keukenmachine, met net genoeg olie uit de pot , zodat zich een mooie pasta vormt. Doe dit samen met de tomaten, het kaneelstokje en een wijnglas water bij het vlees.

    •Voeg als het nodig is nog peper en zout toe.

    •Breng aan de kook, dek af met een stuk vetvrij papier en leg het deksel op de pan.

    •Laat alles nu 1 1/2 uur zachtjes sudderen. Doe er 30 minuten voor het verstrijken van de kooktijd de kidneybonen bij en warm goed door.
     
  17. SuusW

    SuusW Actief lid

    5 mei 2010
    247
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wat ook lekker is is als je wat over hebt dit in een ovenschaal te doen. Hier doe je taco chips overheen en geraspte kaas. Lekker met stokbroodje kruidenboter en een salade.

    Ik gebruik ook altijd chilibonen en geen bruine bonen.
     

Deel Deze Pagina