Omschrijving van weeen

Discussie in 'De bevalling' gestart door Firstbaby, 11 jun 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Phemme

  Phemme Actief lid

  29 aug 2007
  452
  0
  0
  Ik vroeg me dat ook al af inderdaad, niet op gelet bij de eerste :) Weet wel dat de eerste weeen die ik kreeg, heel erg onderin mijn buik zaten. Geen steken, meer een kramp.
   
 2. jacoba

  jacoba Fanatiek lid

  6 mrt 2006
  3.436
  0
  0
  tollebeek
  Sorry kan je er geen antwoord opgeven.
  Was net zo als Meerkat erg in mezelf gekeerd .
  En richtte me ook helemaal op de weeen van de rest van de wereld had ik geen enkel benul.
   
 3. Firstbaby

  Firstbaby Fanatiek lid

  25 jun 2007
  1.996
  0
  0
  Dank je wel voor jullie reacties. Ik las alleen ergens dat een wee een samentrekking was van je baarmoeder en waarbij die hard werd volgens mij. Vandaar dat ik het me afvroeg. Maar zo zie je maar weer dat ieder het anders ervaart.
   
 4. Firstbaby

  Firstbaby Fanatiek lid

  25 jun 2007
  1.996
  0
  0
  Nog een vraag: Voelde je de baby schoppen tijdens een wee? Of kunnen jullie je dat niet meer herinneren?
   
 5. jacoba

  jacoba Fanatiek lid

  6 mrt 2006
  3.436
  0
  0
  tollebeek
  Ik heb ze niet voelen schoppen tijdens de weeen.
   
 6. Krista B

  Krista B Bekend lid

  15 apr 2007
  603
  0
  0
  Een aantal dagen voor mijn bevalling kreeg ik last van "oefen" weeen.
  Iedere keer dacht ik dan ook dat het zo gaan beginnen...

  Geloof me...het cliche klopt! Zodra je een echte wee voelt, weet je het 100% zeker!
  De bevalling is me gelukkig wel meegevallen!

  Ik heb Sam niet meer voelen trappen tijdens de bevalling. Ze was zich natuurlijk aan het concentreren, ook voor haar is het een hele klus te wereld te komen! :)
   
 7. Meerkat

  Meerkat Actief lid

  1 jun 2008
  392
  0
  0
  Zuiden des lands
  Nee, volgens mij niet, heb ze wel duidelijk gevoeld bij de persweeën. Achteraf heeft ze geen kwart, maar 3-kwart spildraai gemaakt. Ze lag altijd voor mij links met de rug en tijdens de bevalling is ze omgedraaid naar rechts.
   
 8. Balou

  Balou Fanatiek lid

  27 mrt 2007
  2.320
  3
  0
  verzorgende IG
  prov Groningen
  Ik wist niet eens dat ik weeen had. Ik had het gevoel dat ik ongi moest worden, dus daar kan ik de weeen wel mee vergelijken. Ik moest elke dag naar het ziekenhuis voor een CTG zo ook die dag. Ik dacht gewoon dat ik harde buiken had die wel wat heftiger werden (ik had al 4 weken harde buiken), ze vertelden mij dat dat dus weeen waren. Ik mocht ook niet meer naar huis. Toen de vliezen waren gebroken werd alles een beetje heftiger, ik had vooral rug weeen, ik kan ze niet beschrijven maar ze zijn zeer heftig. Tot een 8 cm vond ik het goed te doen, de laatste 2 cm vond ik wat heftiger. Pers weeen weet ik niet want die heb ik niet gehad.
  Volgens mij voelde ik Sanne niet schoppen tijdens de bevalling.
   
 9. ik kan echt niet beschrijven hoe weeen voelen maar weet wel dat het heel veel pijn doet :). het kotm en je voelt het steeds heftiger worden, blijft dan even hangen om vervolgens weer even weg te zakken en dan weer opnieuw. een drama en in het begin als de weeen beginnen denk je o is het dit dat gata me lukken (de voorween zijn er echt helemaal niks bij niks bij) maar na mate je ontsluiting verder vorderd worden de weeen ook steeds heftiger en weet je echt niet waar je het zoeken moet als je er weer een voelt komen. op den duur wil je niet meer en baal je echt als er weer een ween komt want ze zij niet alleen pijnlijker als in het begin ze komen ook steeds vaker en soms heb je nog geen minuut rust om op adem te komen. ik heb altijd heel hevige menstuatie pijn gehad maar en dat is ongeveer te vergelijke met de eerste weeen. die daarna komen pff krijg alweer pijn als ik er aan terug denk.

  al met al zal ik het als ik er nu op terug kijk zo over doen. 4 maande geleden kreeg ik er nog nachtmerries van en zij dit doe ik nooit meer maar dat wordt steed sminder en nu denk ik dit ga ik hopelijk ooit nog is doen want als je kindje er een maal is en jij uitgeput bent dan zie je wat je toch weer voor elkaar hebt gekregen en kun je je bevalling gaan verwerken want dit had ik zeker nodig
   
 10. bamjolan

  bamjolan VIP lid

  7 mei 2008
  8.138
  0
  36
  Vrouw
  Moeder
  Den Haag
  Ik had harde buiken tijdens een wee en ik voelde mn kids ook bewegen bij de eerste weeën, was echt pijnlijk!

  Ik ervaarde het bij de eerste als een goede drang om te poepen en bij de tweede vond ik het hels.
  Alsof je buik in elkaar geknepen werd.
  Ik kreeg ook tijdens een wee bij beide meiden een giga puntbuik hihi.
  Ook als ik moest plassen kreeg ik gelijk een wee.
  Ik had geen krampen, maar voordat ik echte weeën kreeg had ik wel een zwaar ongie gevoel, t gevoel alsof de baby er gewoon uit kon vallen.
   
 11. Gina82

  Gina82 Fanatiek lid

  3 aug 2007
  2.899
  1
  0
  Administratief medewerker
  Nederland
  ik vond het net een golf.. een soort kramp in je spieren die in een golf beweging kwam, hoogtepunt had en wegebte.. vond de pijn heeeeel erg meevallen! Zeker als je de juiste manier hebt gevonden om op te vangen (had rug/heup weeen dus staan en strekken was de enige manier.. en dat 14 uur) en het persen vond ik ook niet vervelend.. (ook niet fijn hoor, begrijp me niet verkeerd hhahaah)

  Ik heb de kleine wel veel gevoeld.. was heel druk.. tijdens de wee was dat wel vervelend omdat hij dan tegendruk geeft en je je concentratie ff kwijt bent...
   
 12. Firstbaby

  Firstbaby Fanatiek lid

  25 jun 2007
  1.996
  0
  0
  Wat omschrijven sommige van jullie het toch zo goed. bedankt daarvoor.

  Waren de weeen gelijk heftig? Of duurden ze in het begin ook een paar seconden? Snelle steken en dat ze vervolgens langer duren?
   
 13. valhalla

  valhalla Niet meer actief

  Bij mij begonnen ze meteen vrij heftig en kwamen ze na een half uur ofzo al om de vijf minuten. Het voelde ook niet als steken maar gewoon meteen als een soort kramp. Stond eten te maken toen het begon en heb wel een paar keer op het aanrecht moeten gaan hangen meteen omdat blijven staan niet echt lekker was...

  Ze gingen wel naarmate de tijd verstreek meer zeer doen maar dat kwam bij mij ook door vermoeidheid, het werd moeilijker ze goed op te kunnen vangen.

  Babietje heb ik wel gevoeld zo nu en dan, maar zeker niet zo veel als daarvoor...
   
 14. Bri

  Bri Niet meer actief

  Bij mij voelden ze helemaal niet als steken, maar als menstruatiekramp. Het was echt een golf, zeker in het begin. Het begon zachtjes, werd sterker, en zakte weer af. Daardoor wist ik ook meteen: dit zijn ze! De eerste uren vond ik ze heel goed te hebben. Ze duurden 20 tot 40 seconden en waren eerst heel onregelmatig. Daarna een hele tijd 40-50-60 seconden iedere 6 minuten. Dat heeft ook nog een paar uur geduurd.

  Daarna ging het snel en werd het héél heftig.... Die laatste fase was écht zwaar, maar die duurde gelukkig bij mij maar kort (al was ik het gevoel voor tijd helemaal kwijt). Bij die weeën begon ik eerst te klappertanden, dan kwam die golf en ook die zakte weer even weg. Maar toen had ik steeds kortere pauzes (minder dan een minuut) om op adem te komen. Op het laatst begon m'n lijf te persen - en de VK was er nog niet. Toen ze kwam, had ik al volledige ontsluiting. En ja, dat persen deed ook pijn, maar het was erg fijn om eindelijk zelf wat te kunnen doen! Toen ik haar uiteindelijk een hoofdje tevoorschijn zag halen, deed het er niet meer toe: het was het allemaal waard!

  sterkte aan de meiden voor wie het binnenkort gaat gebeuren. heb vertrouwen: ook jij kunt het!
   
 15. Meerkat

  Meerkat Actief lid

  1 jun 2008
  392
  0
  0
  Zuiden des lands
  Ik ben in ong. 6 uurtjes bevallen. Het begon 's nachts met het breken van de vliezen. Die hele nacht had ik wat krampen hier en daar, maar waren meer indalingsweeën. Het betere voorwerk zei de verloskundige. Heb zelfs nog wat kunnen slapen. Vanaf een uur of 2 's middags werden de weeën heftiger en had ik al heel snel om de 2 a 3 minuten weeën. Om 6 uur had ik 6 cm ontsluiting en die laatse 4 cm zijn heel snel gegaan. De weeën volgden elkaar snel op en ik had veel persdrang bij de laatste 2 cm. Heb een uur en een kwartier geperst en daar was ze dan! De bevalling viel me ontzettend mee, had erop gerekend dat ik heel lang bezig zou zijn dus.... Alleen dat persen vond ik, zoals eerder gezegd, heel heftig.
   
 16. Jalea

  Jalea Fanatiek lid

  24 jun 2006
  2.396
  0
  0
  ik las eens dat iemand het beschreef als een bulderende lawine die door je heen raast, dat vind ik wel een passende omschrijving. ik had ook dat op de hevigste momenten ik ook letterlijk allerlei gebulder hoorde, als de weeen het ergste waren raasde er echt iets door me heen, wat van m'n hoofd tot de puntjes van m'n tenen ging, ik dacht altijd dat je weeen echt in je buik zou voelen, dat vond ik totaal niet, al zat de piek wel in m'n rug.
  verder zal ik mijn omschrijving van hoe de pijn voelt maar achterwege laten, dat heeft Patroeschka al even heel kort beschreven
   
 17. inderdaad het is niet echt alleen je buik. het zit echt overal en het erge je kunt er niks tegen doen en ze blijven komen en gaan :confused:. ik had op het eind veel persdrang maar mocht niet persen nou dach tdat ik ging omploffen. naar 1 uur persweeen ophouden ging ze het laatste randje even weg masseren :evil: nou dat een kut gevoel. toen ik eindelijk mocht persen was ik zo blij want pff das een opluchting. je voelt de wee komen maar de erge pijn druk je weg. het doorkomen van het hoofdje doet dan wel even pijn maar niks erger dan die weeen die je moet opvangen. ik heb uiteindelijk nog 46 minuuten moeten persen :confused:
   
 18. manon83

  manon83 Lid

  2 jun 2008
  27
  0
  0
  Ja dat vind ik ook. Ik denk nu ook iedere keer van zal het dan nu toch beginnen. Heb nu veel steken onder in, de erg veel aanhouden lopen word daardoor ook erg pijnlijk. En vanacht had ik aldoor menstruatie achtige krampen. En nu af en toe.

  Zal het dan nu toch niet zolang meer gaan duren? Denk ik dan, maar ja dan zakt het weer wat af. Er is ook geen pijl op te trekken volgens mij.
   
 19. dame

  dame Bekend lid

  19 jun 2007
  587
  0
  0
  Ik heb al 3 dagen hetzelfde, steken van onder en dan zakt het weer af,
  ik denk ook elk moment nu gaat het doorzetten
   
 20. Minyaweth

  Minyaweth VIP lid

  20 aug 2006
  9.082
  1
  0
  Overijssel
  Ik heb alleen maar rugweeën gehad, en die voelden alsof er met duizend grote slagersmessen in mijn rug werd gestoken :confused:
  Voor het 'echte' werk begon, wel regelmatig ongi-krampen gehad, en steken in mijn doos en lies.
   

Deel Deze Pagina