Wat hier nu erg speelt is splitsing van groep 1 en groep 2. Dus of homogene of heterogene groepen en dan ook de nadruk op gedrag, werkdruk en het sociaal emotionele aspect. Maar wederom, is dat basisschool... Ik denk dat er ook wel veel te behalen valt over vluchtelingenkinderen.... Wat zij meegemaakt hebben is echt erg! Heb er een aantal in de klas. Zo sneu. Passend onderwijs, je zegt dat het je niet trekt, maar mocht dat wel zo zijn kan je me pb-en. Ik heb een groep 1 van 28 kinderen, met kinderen met een vrij groot arrangement. (Bijvoorbeeld down.)
Ik zou even kijken naar de onderzoeken van John Hattie, een hele grote naam in meta analyses (naast Marzano) op effectief onderwijs. Hij heeft gevonden dat klassengrootte weinig verschil maakt in leeropbrengsten. Het gaat om de leerkracht die voor de klas staat... Positive behaviour support vind ik ook een interessant onderwerp. Misschien zou je iets kunnen schrijven over hoe dit op nl scholen in het vo goed ingezet zou kunnen worden bijvoorbeeld...
Oh, dat is jammer. Misschien schoolplaatsing van leerlingen met een dysharmonisch intelligentieprofiel?
Ik werk op een behandelgroep waar kinderen(8 tot 18 jaar) wonen met lvb en complex gedrag. Alle kinderen zitten op speciaal onderwijs. De meerderheid is boven de 12 dus VO. Wij merken dat de communicatie tussen scholen en opvoeders vaak moeizaam verloopt. Ouders hebben vaak zelf lvb problematiek en vinden het lastig om te begrijpen wat school nu precies doet of ze snappen de gegeven uitleg niet. Hierdoor instaat er vaak frictie tussen ouders en school. Misschien interssant om hiernAr te kijken welke oplossingen er kunnen zijn? Miss ook interessant, jongeren met een hechtingsstoornis en dan het proces in de klas en vooral met de andere klasgenoten Succes met je keuze en je studie!
Samenwerking zorg en onderwijs. Signaleren en verdere aanpak van kindermishandeling. Overgang PO naar VO. Vergroten ouderparticipatie in het VO.
Communicatie tussen school en ouders is hier ook niet altijd makkelijk, ga er ook eens naar kijken, hoewel ik denk dat dit per school erg verschilt.
Voor diegene die zo hard met me meegedacht hebben; ik ben eruit Kinderen en jongeren in crisissituaties (LIfe space crisis interventions) Ik mag het onderzoek uitvoeren op een ('mijn') basisschool. Wel bedankt allemaal 😘
Ooh wauw! Zou bij ons op school ook wat zijn! Zo veel uithuisplaatsingen e.d dit jaar😔 Succes!
Dat is ongeveer 50 procent dat vanuit het vso verder gaat.. ik ben dus docente Engels op een vo school, wij krijgen veel leerlingen uit het speciaal onderwijs en die lopen bij ons vaak helemaal vast op Engels. Vaak hebben ze amper Engels gehad en dat terwijl het samen met Nederlands en rekenen een kernvak is en het examen verplicht is. Ik begrijp je wel hoor, maar het niet aanbieden van Engels maakt het heel moeilijk voor ze op het vo en vso en geeft onnodig onrust en stress. vergeet alsjeblieft het groepje niet wat wel kan verder leren en door het amper aanbieden van Engels in de problemen komt.