Onderwijs en ouderschapsverlof

Discussie in 'Zwangerschap en werk' gestart door LaQueen, 26 sep 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. LaQueen

  LaQueen Fanatiek lid

  4 mei 2014
  3.097
  4.018
  113
  Vrouw
  D
  M
  Dag allen,

  Van 01-08-2019 tot 31-07-2020 heb ik een aantal uren ouderschapsverlof opgenomen, omdat ik die uren van mijn dochter nog nooit gebruikt heb en dat nu wel fijn vind tijdens de zwangerschap en straks met 2 kleintjes. Dat papier is ondertekend door mijn leidinggevende van het afgelopen schooljaar en ik heb thuis een brief ontvangen dat het verlof is toegekend.

  Vervolgens heb ik straks zwangerschaps- en bevallingsverlof van 11-12-2019 t/m 03-04-2020, wat uiteraard betekent dat mijn ouderschapsverlof tijdelijk stopt.

  Tot dusver een helder verhaal. Nu het niet logische gedeelte. Ik krijg zojuist een mail van P&O dat als ik na mijn bevallingsverlof weer ouderschapsverlof wil, ik mijn huidige leidinggevende een mutatieformulier moet laten invullen. Misschien ligt het aan mij, maar mijn situatie na de bevalling is gelijk aan nu qua aantal werkuren en ik heb nota bene al een goedkeuring ontvangen tot 31-07-2020. Ik zie niet in waarom ik iemand opnieuw een formulier hiervoor moet laten tekenen. Ligt dat aan mij of begrijpt P&O het gewoon niet helemaal en is het helemaal niet nodig?
   
 2. Flamingooo

  Flamingooo Niet meer actief

  Ik gebruik ook nog het ouderschapsverlof van mijn dochter wat gestopt is tijdens zwangerschapsverlof. Ik moest ook een nieuwe aanvraag indienen voor na het zwangerschapsverlof. Niet een geheel nieuwe aanvraag maar wel weer opnieuw aanvragen welke uren enzo. En dat moest ook geaccordeerd worden. Dus ik denk dat het klopt wat P&O zegt.

  Je vraagt namelijk onderbreking aan dus logisch dat je dan weer hervatting moet aanvragen en bureaucratisch kunnen dat soort dingen vaak niet zonder een akkoord.
   
 3. LaQueen

  LaQueen Fanatiek lid

  4 mei 2014
  3.097
  4.018
  113
  Vrouw
  D
  M
  Dank voor je reactie. Het schijnt inderdaad zo te zijn dat het i.v.m. onderbreking opnieuw moet worden aangevraagd. Zucht, ik zal mijn leidinggevende weer lastigvallen morgen. :)
   

Deel Deze Pagina