Inderdaad. Bij mij begint het gewoon bij de vraag waarom die regel bestaat bijvoorbeeld. Ik wil me best aan regels houden, zolang ik maar snap waarom die regel bestaat en er logica achter steekt.
Nee dit is dezelfde persoon. De eventmanager stuurt de OC aan. Zij is leerkracht maar heeft hier uren voor. Dan staat iemand anders voor haar groep.
Ik vermoed dat de leerkracht de eventmanager is. Dat is op de school van mijn dochter het geval. Werkt hier ook goed.
Ik heb me destijds ook niet voorgesteld, niet gezien dat er een topic voor was. En daarbij hoeft ze natuurlijk nog helemaal geen kind te hebben. Je komt vaak op zp als je zwanger bent of probeert te raken. Dan heb je nog niets aan een baby/kind topic. Dus reageer eens gewoon niet zo fel en meteen dat klikgedrag naar beheer. Bah.
Hier openen de kinderen ook de deur als er word aangebeld en het zo uitkomt. School werkt met een open deuren beleid in de klassen. Als er zelfstandig gewerkt moet worden kunnen kinderen kiezen zelf of in groepjes op de gang te werken. Als er dan aangebeld word doet degene het dichtst bij de deur open. Soms een kind, soms de directie en soms de leerkracht met lokaal dichtst bij de deur. Dat het ook wel eens onderbouw leerlingen zijn die niet goed in kunnen schatten voor wie wel of niet open te kunnen doen vind ik wel een minder fijn idee trouwens.
Hier op school doen ze dat met lezen. De kinderen die AVI uit zijn worden tutor en gekoppelt aan een kind die nog wel AVI leest, dat is de tutee, 3x per week lezen de tutors en tutees samen 20 minuten.
Ik denk dat het ook te maken heeft met de grote van de school? Budget naar aantal leerlingen? Hier is de school echt klein groep 1/2A 19 kinderen (zal einde schooljaar meer zijn) groep 1/2B 18 kinderen (zal einde schooljaar meer zijn) Groep 3, 24 leerlingen Groep 4/5 25 leerlingen Groep 5/6 25 leerlingen Groep 6/7 23 leerlingen Groep 8 19 leerlingen Totaal dus 153 leerlingen op de hele school. Ik kan me voorstellen dat dat te weinig is om daarvoor een concierge/administratief medewerker voor aan te stellen (zelfs parttime). Hier is er wel een fulltime onderwijsassistente die alle klassen waar nodig ondersteunt en een fulltime intern begeleider die 1 op 1 aandacht heeft voor kinderen die op welk vlak dan ook niet mee kunnen komen en die staan beide als invaller voor de klas bij ziekte van andere docenten. De directie werkt ook maar parttime 0,5 fte. Volgens mij loopt het allemaal aardig soepel zoals het nu gaat, ze staken dan weer wel.
Mee eens. Ik vind het zelf ook fijn om contact met de docent in groep 8 te houden. Zoon gaat vaak zelf naar school maar omdat ik zijn zusje breng loop ik regelmatig toch even de klas in. Vraag aan de juf of alles goed gaat, even die korte bevestiging eens in de week of alles goed gaat of dat ik ergens aandacht aan moet besteden of moet bespreken met mijn kind vind ik fijn. Ik wil niet pas op de eerste ouderavond na 2 of 3 maanden horen dat het bijv. niet lekker loopt in de klas of dat mijn kind ongewenst gedrag vertoont.
Ik begrijp echt het idee wel hierachter. Maar in de wijk waar ik werk kan dit dus echt niet. (Het stukje over dat kinderen de deur open doen. ) Het zou voor alle partijen echt niet veilig zijn.
Dat kan hier echt niet. Er zitten meerdere pleegkinderen op school die in principe op een "geheim"adres zitten. Er heeft hier al weleens een gewelddadige vader aan de deur gestaan die zijn dochter wilde ontvoeren. Hier zit de deur dus echt op slot en deze wordt alleen door een leerkracht of hulpouder geopend.
Toen ik klein was werd er al gestaakt en blijkbaar is de regelgeving nog steeds niet naar behoefte aangepast.
https://www.npostart.nl/zondag-met-lubach/27-10-2019/VPWON_1304315 Afgelopen zondag stond Zondag met Lubach in het teken van het lerarentekort.
Ik heb die conclusie nog niet eerder gehoord (misschien heb ik niet opgelet ) maar ik vind het een mooi stuk! Voor wie nog moet kijken - na 14 minuten begint het ongeveer.
Op onze school mag een nieuwe groep stagiairs zelf indelen in welke groep ze als eerste stage lopen. En de jongens kiezen inderdaad vaak voor de hogere groepen. Ik denk dat een diploma zonder bevoegdheid voor kleuters of voor de bovenbouw uiteindelijk ook wel weer problemen oplevert. Maar goed, in de praktijk is dat nu toch al zo. Ik heb dan wel een bevoegdheid voor 1 t/m 8, maar er wordt echt niemand gelukkig van deze juf in een kleuterklas. Dus officieel ben ik breed inzetbaar, maar afgezien van incidenteel een dagje invallen (misschien is 'oppassen' in mijn geval een beter woord ) doe ik niet aan kleuters. Ik tel de seconde af tot de dag voorbij is. Omgekeerd heb ik ook collega's die je ècht niet in een bovenbouwgroep kunt zetten. Die worden levend opgegeten en / of beheersen de stof totaal niet. Dus wellicht is het wel een idee om de opleiding toch weer (deels) te splitsen. Het zou extra mensen kunnen aantrekken.
Mee eens! Ik heb de pabo met als specialisatie groep 1 tm 4. Maar er mist zoveel kleuter-kennis! Heb onlangs weer een opleiding ‘jonge kind specialist’ afgerond om alsnog die kennis op te doen. Je mist de oude Klos!