Ja echt, worteltjescrème! Dat ging ook zo lekker hard wat een zooi zal dat geweest zijn We moeten het onze ouders maar niet kwalijk nemen... Jaren geleden had ik gelezen dat in kokosvet/olie een natuurlijke beschermingsfactor zit. Ik daxht, goh laat ik me daar eens 1 dag mee insmeren... Totdat ik na 2 uur dacht...begint m'n huid nunzo te prikken?! Ik was echt zo verbrand Jongejonge..hoe dom?!?!
Dit soort dingen wil ik dus echt niet lezen Ik heb jaren in Zuid-Europa gewoond, een half uurtje van het strand. Beeld je in: spierwitte kinderen met rood haar. Elk half uur smeren met factor 50 en zwemmen met lange mouwen en een broek. Maar elke zaterdag kwamen we jankend thuis van de pijn door verbranding. En tóch elke week weer gaan Ik wil niet weten wat voor schade dat aangericht heeft... Mijn vader moet nu elk jaar al langs de arts voor huidkanker. Ik denk dat het wachten is tot wij aan de beurt zijn
https://www.uncover-skincare.nl/producten/zonnebrandcremes-dr-jetske-ultee/suncover-spf30-1000ml.html Deze smeer ik, is door een huidarts ontwikkeld. Er zitten geen schadelijke stoffen in en hij smeert super fijn. Wel ruikt hij een beetje zurig, want er zit geen parfum in.
Ik heb Lovea gemaild met vragen over de uitslag van de test en ik kreeg een keurig antwoord met als bijlage de volgende verklaring: Als reactie op het artikel in de Consumentenbond, over de effectiviteit van zonnebrandspray’s, weerlegt LOVEA de gepubliceerde resultaten. LOVEA NATURE Moisturizing Spray SPF30 High Protection - biologisch gecertificeerd, met 100% minerale filters, is door de Consumentenbond aangeduid binnen de groep van niet- conforme UVA-resultaten. In het door de Consumentenbond gedeelde testrapport van 27 maart 2018 heeft zij een UVA-waarde van 6,4 op ons product gemeten met behulp van de ISO-norm 24443: 2012 (in vitro). Ons Organic Suncare-product LOVEA NATURE bevat echter een mineraalfilter, op basis van titaniumdioxide. Deze mineraalfilters dienen op een andere manier getest te worden. LOVEA heeft meer dan 20 jaar ervaring in zonnebescherming en in overeenstemming met de hele wetenschappelijke gemeenschap, waarschuwt men voor de gebruikte testmethoden die toegepast worden op zonverzorgingsproducten die minerale filters bevatten. De UVA-testmethode die door de media wordt gebruikt, komt overeen met ISO-norm 24443: 2012 (in vitro), deze is niet geschikt voor minerale filters. Om op een betrouwbare manier de producten te testen die minerale filters bevatten (de enige filters die zijn goedgekeurd in producten met biologische certificering), is het noodzakelijk om een aangepaste methode te gebruiken. Dit UVA-resultaat komt niet overeen met de resultaten verkregen uit een onafhankelijk laboratorium, aangesteld door LOVEA, welke op 5 april 2018 met de Consumentenbond zijn gedeeld. Het resultaat van Lovea is een waarde 14,0. (Volgens de geschikte in vitro techniek geregeld door Diffey & Robson). Dit geeft de verhouding = SPF / UVA = 30 / 14,0 = 2,14, dat lager is dan 3, en daardoor voldoet aan de Europese verordening. U begrijpt dat resultaten van een test die niet geschikt is voor minerale filters, als niet betrouwbaar kunnen worden beschouwd.
Mijn conclusie: ga gewoon verstandig om met de zon. Smeer wat je lekker vindt en ga geen uren liggen bakken ( nooit begrepen dat mensen dit lekker vinden) Hier al jaren fan van de Kruidvat sunspray, zal vast vol zitten met rotzooi maar voor die aantal keren per jaar dat wij het opsmeren durf ik dat best heel goed aan,