Ongeduldig en onzeker

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door Ooarashi, 9 jun 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Ooarashi

  Ooarashi Lid

  9 jun 2017
  9
  1
  3
  Vrouw
  #1 Ooarashi, 9 jun 2017
  Laatst bewerkt: 9 jun 2017
  Hallo lieve mensen,

  Ik ben zo onzeker en heb niemand om mee te praten dus dacht ik plaats hier een berichtje

  Dit is het geval:
  Ik gebruik al jaren alleen condooms als anti conceptie .
  Mijn cyclus is ook al een geruime tijd onregelmatig ene keer 32 daten volgende keer 29 etc

  Nu willen we graag zwanger worden :)
  In april had ik een enorm lange cyclus van 39 dagen. Laatste ongesteldheid was op 13 mei duurde 8 dagen.

  Ik voel mijn eisprong altijd en mijn laatste was op 28 mei, een dag ervoor en de dag van mijn eisprong hebben we plezier gehad ;)

  Nu voelde ik een week later twee dagen lang kramp in mijn buik.

  Nu ervaar ik veel meer vage symptomen zoals extreme moeheid (veel moe-er dan bij normale ongesteldheid), snel duizelig, weinig eetlust maar voornamelijk te symptoom is dat mijn borsten erg gevoelig zijn én mijn tepelhoven zijn erg gegroeid!! En ik wist niet eens dat dat kon!! ;)

  Omdat mijn cyclus onregelmatig is weet ik niet precies wanneer ik ongesteld zou moeten worden...
  Heb al test gedaan die was negatief nu ben ik onzeker geworden....

  Daarnaast ben ik een spiritueel persoon en heb ook via meditatie het gevoel dat ik echt zwanger ben....sterker nog met alle lichamelijke symptomen er bij ben ik overtuigd! Het voel echt zo maar ik word zooooo onzeker van die test...wanneer moet ik hem dan doen? Als ik niet zeker weet wanneer ik ongesteld moeten worden...

  Geduld is al niet mijn sterkste kant >_<

  Nou ja zocht gewoon wat steun en miss bevestigen mensen die dit ook ervaarde....


  Heel erg bedankt ❤️
   
 2. Lalalola

  Lalalola Niet meer actief

  Heel lastig zo'n onregelmatige cyclus. Ik heb het zelf ook. Ik heb mezelf voorgenomen om 15 dagen nadat ik mijn eisprong had gevoeld te testen. Deze was negatief. Ik ben er toen vanuit gegaan dat ik dus niet mijn eisprong heb gevoeld maar dat mijn lichaam me een beetje voor de gek hield. (Ik lette zo op of ik symptomen kreeg dat ik elk klein steekje voor een ei of zwangerschap aanvoelde) toen mezelf voorgenomen om pas 7 dagen later weer te testen. Dit om een witte test en veel emoties te besparen. Week later was weer negatief en paar dagen daarna werd ik ongesteld. Ga nu ronde twee in en mezelf voorgenomen om niet op alle symptomen te gaan letten en lekker lang wachten met testen. (Heel moeilijk natuurlijk dus nu hopen dat ik het volhoud).

  Ik zou in jouw geval een week wachten met testen zodat je niet te veel teleurgesteld kan worden. Hoe mooi is het als je het geduld opbrengt en dan een dikke positieve test in handen hebt!
   
  Ooarashi vindt dit leuk.
 3. Ooarashi

  Ooarashi Lid

  9 jun 2017
  9
  1
  3
  Vrouw
  Bedankt voor je reactie ❤️
  Ik ga zeker proberen het geduld te vinden >_< als er iets veranderd laat ik het weten ;)

  Jij ook succes met proberen ❤️❤️
   
 4. Lalalola

  Lalalola Niet meer actief

  Ik hoop voor je dat het raak is!
   
  Ooarashi vindt dit leuk.
 5. Jenneke88

  Jenneke88 Fanatiek lid

  9 jul 2016
  1.742
  767
  113
  Je eisprong voelen is onbetrouwbaar, wat je voelt is namelijk de laatste groeispurt van je eitje. Ik ben er door ovulatie testen en temperaturen achter gekomen dat de ovulatiepijn die ik voelde 3 dagen voor de echte eisprong kwam. En dan mis je je kans. Is je test negatief dan ben je niet zwanger. Zouden je symptomen van een zwangerschap zijn dan zou je een positieve test moeten hebben. De stijging van de progesteron spiegel kan je ook symptomen geven. En wanneer testen? Ga uit van je langste cyclus en tel daar een paar dagen bij.
   
  Ooarashi vindt dit leuk.
 6. SMJD

  SMJD Fanatiek lid

  17 okt 2016
  1.890
  444
  83
  Inderdaad, je eisprong voelen is niet betrouwbaar dus zou of gaan temperaturen of ovulatietesten gebruiken als je zeker wil zijn van je eisprong.
  Je cyclus van 29-32 dagen is echt niet onregelmatig hoor, en af en toe een uitschieter is ook niet gek, maar wel lastig!
  Als je zoveel symptomen hebt door zwangerschap dan was je test nu wel positief geweest lijkt mij. Als je echt je eisprong had op 28 mei dan is je Nod 14 dagen later, dus 11 juni. Zou zeker even wachten en als je niet ongesteld wordt over een aantal dagen nog eens testen. Hopelijk ben je snel zwanger
   
  Ooarashi vindt dit leuk.
 7. Ooarashi

  Ooarashi Lid

  9 jun 2017
  9
  1
  3
  Vrouw
  Met stijging progesteron bedoel je de "normale". Menstruatie verschijnselen denk ik?
  Want de symptomen die ik nu heb ik normaal nooit of niet in deze gradatie.
  Bedankt voor de eisprong tip, dat wist ik niet.
  We wachten gewoon af of wel ik word ongesteld of wel het blijft uit en krijg positieve test :)
   
 8. Ooarashi

  Ooarashi Lid

  9 jun 2017
  9
  1
  3
  Vrouw
  Ohja en wat ik ook nog wilde delen is dat mijn schoonmoeder na overtijd te zijn twee negatieve testen heeft gehad. Pas na enkele weken overtijd was de test positief ❤️
   
 9. Jenneke88

  Jenneke88 Fanatiek lid

  9 jul 2016
  1.742
  767
  113
  Nee, progesteron is een hormoon dat ervoor zorgt dat het baarmoederslijm zich extra opbouwt zodat een bevrucht eitje zich kan innestelen. En dat hormoon kan je dus ook symptomen geven die lijken op een zwangerschap.
   
 10. Jenneke88

  Jenneke88 Fanatiek lid

  9 jul 2016
  1.742
  767
  113
  Dan was haar eisprong later en was ze waarschijnlijk niet overtijd.
   
 11. LizMe

  LizMe Fanatiek lid

  7 aug 2016
  2.918
  1.881
  113
  Dit hoeft natuurlijk niet zo te zijn.
  Mijn ovulatiepijn ben ik achter gekomen door ovulatietesten is paar uur na mijn positieve test.
   
 12. Jenneke88

  Jenneke88 Fanatiek lid

  9 jul 2016
  1.742
  767
  113
  Als je de gebruiksaanwijzing van je ovulatie testen goed doorleest dan weet je dat je ei 1 à 2 dagen na de positieve test springt. Dus zoals al gezegd, ovulatiepijn is onbetrouwbaar als richtlijn voor de eisprong, het is wel goed om de naderende eisprong te bepalen.
   
 13. LizMe

  LizMe Fanatiek lid

  7 aug 2016
  2.918
  1.881
  113
  Ik zeg ook nergens dat dit niet zo is? Ik reageerde alleen erop dat het dus bij mij eerder is dan bij jou :) Dat ovulatiepijn dus anders per persoon kan zijn.
   
 14. chantalvl

  chantalvl Fanatiek lid

  23 mrt 2017
  2.698
  1.692
  113
  Vrouw
  Ik zou je zelf niet gek maken met allerlei symptomen die je voelt, deze kunnen meerdere oorzaken hebben. Ik was ook heel goed in denken dat ik zwanger was omdat ik van alles voelde. Tot afgelopen februari, ik wist zeker dat ik ongesteld moet worden, omdat ik wat lichte buikkramp kreeg (die voelde als tijdens ongesteldheid). Ik had geen enkel symptoom dat op een zwangerschap wees, tot ik niet ongesteld werd en zwanger bleek. Ik dacht dat ik mijn lichaam goed kende, maar niet dus.. ik was zwanger geworden in de maand dat ik zeker wist het niet te zijn.:thumup::rolleyes:
   
  Ooarashi vindt dit leuk.
 15. chantalvl

  chantalvl Fanatiek lid

  23 mrt 2017
  2.698
  1.692
  113
  Vrouw
  Mijn vriendin afgelopen jaar ook pas een positieve test nadat ze 2 weken over tijd was.
   
  Ooarashi vindt dit leuk.
 16. Sylva

  Sylva VIP lid

  23 jan 2017
  5.695
  3.526
  113
  Vrouw
  Midden van Nederland
  Ik vind je cyclus echt niet onregelmatig hoor! ;) Mijn cyclus wisselt ook tussen de 29 en 33 dagen, maar ik zie dat toch echt als regelmatig. Die enkele uitschieter vind ik ook niet vreemd, dat kan bij iedereen gebeuren.

  Wat betreft ovulatiepijn, dat is echt verschillend per persoon. Ik voel de groei en heb altijd steken een dag voor of op de dag van m'n eisprong. Na m'n eisprong is de pijn volledig weg. Dit weet ik zeker omdat ik heb getest met ovulatietesten en heb overlegd met m'n gynaecoloog. Laat in de ochtend had ik een positieve test en de meeste pijn, 's middags was de pijn weg en 's avonds was m'n test weer negatief. Ofwel ik heb een korte LH piek en m'n eisprong volgt gewoon snel.

  Mijn advies voor jou is om te gaan temperaturen en/of ovulatietesten te gaan gebruiken als je zekerheid wilt. Dan neem je je kortste en langste cyclus en kijk je naar wanneer je eisprong was. Dan zorg je dat je rond die dagen seks hebt. Voorbeeld: cyclus 29 dagen eisprong op dag 15 en cyclus 32 dagen eisprong op dag 18. Dan weet je dat je tussen dag 12 en 18 seks moet hebben. Verder kun je dan ook inschatten wanneer je je menstruatie verwacht. Dat is een hele fijne bijkomstigheid! ;)

  Wat betreft je vage symptomen, dat kan natuurlijk ook komen omdat je het erg graag wilt. Je kan jezelf helemaal gek maken en daardoor van alles voelen of ervaren terwijl er misschien wel niets is. Ik zou een paar dagen wachten nog met opnieuw testen, maar ik weet niet of je daar het geduld voor hebt :p

  Ik hoop ondanks je negatieve test voor je dat het alsnog raak is! Maak jezelf niet te gek! ;)
   
 17. Ooarashi

  Ooarashi Lid

  9 jun 2017
  9
  1
  3
  Vrouw
  Bedankt voor je berichtje ❤️
  Opzich wil ik nog niet zoooo graag hoor we zijn pas recent begonnen met proberen en ik vind het ook helemaal niet erg om nog enkele maanden te hoeven wachten. Het komt wanneer het komt.
  Echter de symptomen kwamen vanzelf en veel van deze moest ik ook echt opzoeken na enkele dagen zo van Joh waarom gebeurt dit hy dit kan bij zwangerschap horen. ^_^

  Ach bedankt voor de lieve berichtjes en een beetje duidelijkheid. We zien het wel, ik heb geen haast ❤️

  Liefs ooarashi
   

Deel Deze Pagina