Kwarktaart maken in springvorm of siliconenvorm?

Discussion in 'De lounge' started by PenK, Jan 2, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. PenK

    PenK VIP lid

    Jan 20, 2006
    6,275
    521
    113
    De titel zegt het al; in welke vorm ga ik mijn kwarktaart maken???

    Ik zweer bij siliconenvormen maar kan me voorstellen dat de kwark hier teveel aan plakt?!?!

    Welke zouden jullie gebruiken?
     
  2. Amfy

    Amfy Niet meer actief

    spring vorm.

    je kan een kwarkt taart niet storten namelijk dan gaat hij kapot
     
  3. Skye

    Skye Niet meer actief

    Uhm, een springvorm waarschijnlijk! Want ik denk niet dat je een kwarktaart uit een siliconenvorm gaat krijgen! Je kan hem moeilijk op zijn kop houden, zoals bij alleen een taartbodem wel kan!!
     
  4. bouchere

    bouchere Niet meer actief

    ik gebruik altijd de springvorm.
     
  5. PenK

    PenK VIP lid

    Jan 20, 2006
    6,275
    521
    113
    Super, wat een snelle en eenduidige reacties!

    Ik maak deze taart die ik nu ga maken weleens in die mini-siliconenvormpjes (muffin-achtig) en dat lukt wel. Vroeg me af of het in het groot ook zou lukken.

    Ik ga het risico niet nemen en mijn springvorm uit de kast halen!

    Thanx meiden!
     
  6. gimena

    gimena Niet meer actief

    hier liever een springvorm
     
  7. Eefke84

    Eefke84 Niet meer actief

    hier ook springvorm
     
  8. Omelet

    Omelet VIP lid

    Nov 14, 2008
    14,874
    2
    0
    Springvorm lijkt me inderdaad de goede keuze :) Ik vind die voor grote taarten trouwens uberhaupt makkelijker dan siliconen. Die gebruik ik wel graag voor cake en muffins e.d. maar mijn taarten krijg ik er nooit lekker uit. MIsschien een ijstaart ofzo.
     
  9. zustertje

    zustertje Niet meer actief

    Hier altijd een flexibele vorm na het maken een uurtje in de vriezer en dan kan je hem er uit halen door een bord erop te houden en om te draaien en op een ander bord weer recht zetten.
    Ik heb een hekel aan springvormen krijg je moeilijk schoon en als je pech hebt een blauwige rand op je taart.
     
  10. emje

    emje Niet meer actief

    ik doe kwarktaart eigelijk altijd in siliconevorm gaat altijd wel goed.
     
  11. mv3hartendiefjes

    mv3hartendiefjes Niet meer actief

    springvorm is denk makkelijker
     
  12. cherie

    cherie VIP lid

    Oct 18, 2009
    5,757
    0
    36
    hahahah. bedankt voor dit topic:D ik had nog aardbeien liggen die blijkbaar onder de boodschappen waren gekomen. heb er een heerlijk simpel op de gok taartje van gemaakt:D

    hmmmmmmmmmmm.. en dat zonder gelatine:D maar met mascarpone
     
  13. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    May 29, 2008
    20,418
    3,298
    113
    In een springvorm :)
     
  14. Mama van 3

    Mama van 3 Fanatiek lid

    May 31, 2010
    3,254
    0
    0
    ik maak hem altijd in de siliconenvorm en dan doe ik er bakpapier in. Daarop de bodem en de kwark. Je zet hem in de koelkast en na paar uurtjes haal ik hem uit de koelkast. Til hem met bakpapier en al uit de vorm en zet hem op een bord. En dan heel voorzichtig bakpapier onder de kwarktaart halen. Ideaal!
     
  15. Within

    Within Niet meer actief

    Ik gebruik altijd de springvorm, dat verwijderd voor mij makkelijker en dan kan je de taart nog even op de bodem laten staan bij het snijden :)
     
  16. PenK

    PenK VIP lid

    Jan 20, 2006
    6,275
    521
    113
    Ik ga 'm morgen maken....in de springvorm....

    Zie dat er toch wel een aantal mensen de siliconenvorm gebruiken...En eigenlijk zweer ik daar ook bij, alleen nu even niet (voor de zekerheid);)
     

Share This Page