Hallo meiden, Mijn vraag, wat aan broodbeleg mag ik nu wel eten? De kaas en appelstroop komen me de neusgaten uit, zoet beleg heb ik helemaal geen trek in, smacht naar vleeswaren. Maar welke vleeswaren mag ik nu wel eten? Las dat smeerleverworst 1 boterham wel mag, maar wat mag nog meer? Gerookte kipfilet bijv, is dit nou wat niet of wel mag. Wil gewoon wat meer afwisseling hebben dan steeds maar kaas of appelstroop ofzo. Liefs
In principe mag je alles wat niet rauw is. Verder zou ik zeggen, kijk even op voedselcentrum. daar staat een hele lijst met wat je wel en niet mag. Wat kan ik wel en niet eten tijdens mijn zwangerschap? | Voedingscentrum
Idd wat hierboven gezegd wordt. Voedingscentrum is wel heel extreem in sommige dingen trouwens. Zo zou je geen salami en cervelaat mogen eten vanwege het proces hoe dit gemaakt wordt, maar toen ik in het ziekenhuis lag op de zwangeren afdeling kreeg ik gewoon cervelaat en salami voor op m'n broodjes. Sindsdien eet ik dat dus ook gewoon als ik er zin in heb Verder mogen salades ook, bijvoorbeeld krabsalade of tonijnsalade.
Ik ben misschien heel dom hoor maar ik weet niet precies welke vleeswaren dan wel of niet onder rauw vlees vallen. Bijv kipfilet of er staat alleen parmaham mag je niet, welke ham dan wel?
Je mag bijna alles wel hebben. Achterham en schouderham in elke vorm, kipfilet, boterhamworst grillworst enz. Leverworst met mate, 1 boterham per dag. Cervelaatworst en salami zijn de meningen over verdeeld, ik eet het wel. Wat niet mag: ossenworst, filet american, en rauwe ham. Rookvlees weet ik eigenlijk niet. Eet het nooit.
Je mag bijna alles wel. Als je uit gaat zoeken waarom je iets niet mag blijkt de kans op iets ergs zo klein dat het onzin is om het niet te nemen. Wat je kunt eten is salami, cervelaat, kipfilet, ham, gerookte zalm als je die even in een pan opbakt, ei, roomkaas, alle melkproducten van gepasteuriseerde melk dus ook voorverpakte brie etc, 1 boterham met leverworst of paté per dag, etc. Verder mocht je een keer rauw vlees willen, bv rosbeef, gooi het dan eerst een paar dagen in de vriezer en hou het op een enkele keer. De meeste ziekmakers gaan dood in de vriezer. Wat niet doodgaat in de vriezer is de lysteria bacterie. Maar het probleem is dat deze bacterie ook op groenten en fruit zitten en alleen dood gaan bij verhitting. Om die reden hygiënisch te werk gaan en niet te vaak los gaan. Ik maak zelfs zo nu en dan een spiegelei. Gevaar is bij eieren salmonella. Waar jij goed ziek van kunt worden maar wat eigenlijk in alle gevallen wordt tegengehouden door de placenta. Het gevaar zit hem in de kippen die salmonella in hun eierstokken hebben waardoor het in het ei komt te zitten. 1 op de 20000 eieren heeft dit. Ik eet mijn hele leven al veel eieren met zacht eigeel. Nooit iets gehad. Zacht eigeel schijnt juist goed te zijn voor de baby. De gezonde voordelen wegen voor mij op tegen het kleine risico. Ik zou zeggen... heb je ergens trek in, zoek dan even uit wat er in zit en laat de achterliggende reden is dat je het niet mag nemen. Gebruik je gezonde verstand en ga niet los op risicoproducten.
Je mag eigenlijk best veel hoor! Zelf eet ik geen cervelaat of salami, maar dat is een heel persoonlijke keuze. Eet waar je je prettig bij voelt zou ik zeggen. Download anders de zwanger&zo app, heel handig!
Je mag alles wat niet rauw is, dus in principe alleen geen filet american. Smeerleverworst idd 1 boterham. Wat je eventueel zou kunnen doen als je dat echt heel lekker vind is vegetarische smeerleverworst halen. is dus geen vlees maar smaakt bijna precies het zelfde.
Rauwe ham is eigenlijk helemaal niet rauw maar gerookt. Ik eet het wel, misschien eens in de 3 weken ofzo. Verder eet ik ook gewoon rosbief wat ik even meebak onder een omelet.
Je mag inderdaad best veel wat de dames hierboven al zeggen Ik zelf eet meestal het volgende op brood: * kaas * kipfilet * smeerkaas * pindakaas * Philadelphia naturel En als ik geen zin in brood heb, eet ik een caesar salade bijvoorbeeld of een andere salade. Of ik eet een cracker met bovenstaand beleg. En in het weekend vaak 1 broodje met cranberry pate dat vind ik ZO lekker!! Maar hou het maar bij 1 per week...
Achterham, schouderham, gebraden gehakt, katenspek, cervelaat, salami, kip en kalkoen, palingworst, grillworst, boterhamworst... Allemaal vleeswaren die je mag hebben. Ook goed voor je, want er zitten eiwitten en B-vitamines in