ongi opgewekt met primolut, hierna weeeeeer niet uit mezelf

Discussie in 'Vruchtbaarheidsbehandelingen' gestart door joseetje26, 19 jul 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. joseetje26

  joseetje26 Fanatiek lid

  30 mei 2007
  2.431
  0
  36
  zuid holland
  hallo allemaal, heb primolut voorgeschreven gekregen omdat ik gewoon niet ongesteld word, feb gestopt met de pil, 49 dagen later i keer ongi en hierna niet meer, in juni primolut gekregen, na 10 dagen slikken en 4 dagen wachten netjes ongesteld geworden, maar nu gebeurd er weeeer niks.
  ik word hier echt een beetje simpel van, zal ik terug naar de huisarts gaan of toch nog even wachten?

  groetjes jose
   
 2. Makkie

  Makkie Niet meer actief

  hee meid, ik zou gewoon je huisarts even bellen en vragen wat hij ervan vind. Misschien ovuleer je wel niet uit jezelf en moet je stappen gaan ondernemen. Ik had dit ook (werd niet uit mezelf ongesteld) en blijk PCO te hebben. Wil je niet bang maken ofzo, maar zou gewoon ff bellen. Dan weet je zelf ook meer. Succes hoor!
   
 3. Jippie

  Jippie VIP lid

  3 feb 2007
  11.369
  413
  83
  Hoi Joseetje,

  Primolut werkt inderdaad maar eenmalig, het wekt een onttrekkingsbloeding op. Het zorgt er niet voor dat je cyclus daarna vanzelf weer op gang komt. Er wordt meestal een halfjaar gerekend voor het weer regelmatig worden van je cyclus, nadat je met anticonceptie gestopt bent. Je zou nog een keer naar je huisarts kunnen gaan en bijvoorbeeld om een doorverwijzing voor de gyn kunnen vragen. Die kan je cyclus uitgebreider onderzoeken, misschien heb je wel een beetje hulp nodig? Maar het kan dus ook zo zijn, dat je huisarts het daarvoor nog te vroeg vindt en je eerst weer voor een paar maanden naar huis stuurt. Maar goed, je kunt het altijd proberen, toch?

  Succes!

  Groetjes,
  Jippie
   
 4. mj24

  mj24 Fanatiek lid

  7 jun 2006
  4.321
  0
  0
  Amsterdam
  zou idd even bij de huisarts voor een echo zeuren.. ik werd ook niet ongesteld en had pco.
   
 5. emmetje

  emmetje Bekend lid

  13 jul 2007
  517
  0
  0
  Bij mij duurde het bijna 1.5 jaar na stoppen met de pil voordat het met enige regelmaat kwam. Soms om de 35 dagen, dan weer 3 maanden niet. Zou me niet al te ongerust maken als ik jou was, maar een bezoek aan of telefoontje naar de huisarts kan nooit kwaad natuurlijk!
   
 6. hippel

  hippel Actief lid

  4 mrt 2007
  210
  0
  0
  na het stoppen met de pil werd ik ook niet ongesteld. Heeft zeker 9 maanden geduurd voordat het normaal was. Ben door de huisarts verwezen naar de gync. Primolut gekregen, meerdere keren en een aantal keer een echo. Het heeft even geduurd allemaal, maar het is goed gekomen. En mischien moet je gewoon ontpillen?
  Succes!
   
 7. Denise85

  Denise85 Fanatiek lid

  4 okt 2006
  1.685
  0
  0
  ik zou naar de huisarts gaan en vragen om een doorverwijzing naar de gyn, waarschijnlijk heb je geen eisprong uit jezelf... Ik was na 4 maanden niet ongi naar de ha gegaan en die wilde mij ook primolut voorschrijven maar had het toch nog even voor de zekerheid overlegt met een gyn en die zei dat een keer primolut voorschrijven geen enkele zin heeft. Dus ik naar de gyn en zit nu aan de clomid om een eisprong op te wekken. succes met alles!
   

Deel Deze Pagina