Wie heeft dé tip om de gekookte eitjes pelbaar te maken? Wij gebruiken een electrische eierkoker. Zodra die klaar is gaan ze direct onder koud stromend water. Maar hoe lang ik ze ook laat schrikken, ik krijg die dingen nooit goed gepeld! Doe ik iets verkeerd? Morgenochtend weer uitgebreid ontbijten, dus kom maar op met de tips
Ow bah hier heb ik ook altijd last van! Zo irritant!! haha Volgens mij heb ik ooit ergens gehoord/gelezen dat dat komt omdat ze dan te vers zijn? Weet het verder ook niet, hoop dat iemand anders de tip weet!
Ik gebruik ze idd ook nooit gelijk en ik heb het nooit! Bij mij staan de eieren altijd in de koelkast en vanuit daar gebruik ik ze gelijk. Geen idee of dat ook verschil maakt hoor...maar wie weet! Hahaha! Weet niet of jij ze buiten de koelkast bewaard?
Ik vind de eieren van de aldi altijd niet te pellen...sindsdien ik ze bij de albert heijn koop gaat het pellen een stuk makkelijker.
dan zijn ze idd té vers....was een keer bij mijn schoonfamilie, die hadden ook eieren gekookt die net uit het kippenhok kwamen....bah, wat een viezigheid was dat! Plakte aan alle kanten. Thuis nooit last van met 'supermarkt'eieren
Ze staan altijd netjes in de koelkast en vers zou ik ze niet noemen. Gebruik ze rustig pas een paar weekjes na aankoop. En heb echt alle eieren al geprobeerd, ik blijf onpelbare eieren houden. Heel af en toe hebben we geluk en gaat de schil er goed af. Maar meestal ligt het halve ei in het schillenbakje. Het heeft dus niets te maken met te kort onder de kraan houden? Manlief dacht dat ik ze niet goed liet schrikken misschien. Of ligt het misschien aan de eierkoker? Pelt het makkelijker als ze uit de pan komen? Ik ben zo dol op mn gekookte eitje bij het ontbijt. Maar dat gepruts op de vroege zondagmorgen, bah
Waarom bewaar je ze in de koelkast? In de winkel staan ze ook niet koel. Probeer ze eens buiten de koelkast te bewaren, kijken of dat scheelt?
Hier ligt het ook aan welke eieren we hebben van welke winkel. Wij hebben vorige week eieren vanaldi gehad en die pelden moeilijk die van de hoogvliet pellen makkelijk.
Hier af en toe ook last van, maar ik gebruik dan een theeleepeltje bij het pellen. Daarmee krijg je de schaal er zo af, zonder al te grote brokken kwijt te raken!
Dan haal ik ze voortaan bij de Aldi! Want ik hou van verse producten Gelukkig houd ik niet van hard gekookte eieren, maar van zachtgekookte eieren.
Inderdaad goed laten schrikken en een tijdje geleden zag ik op tv een hele goede tip: je tikt eerst de schil rondom gebroken (op bord of met lepeltje). Daarna maak je een openingetje en ga je met het lepeltje onder de schil door. Die haal je er dan in grote plakken af. Geen geëmmer meer met kleine stukjes schil!
misschien eens in een pannetje proberen te koken met wat zout en dan laten schrikken? Ik heb verse eieren vd kippeboer en heb er bijna geen last van. o en ik breek ook altijd de hele schil rond om voor ik begin te pellen
Kook je eieren, giet gelijk heet water eraf na het koken.Neem een lepel en sla in elk ei een deuk.Laat er dan heel koud water over stromen. De eieren imploderen dan een beetje en laten gemakkelijk los van hun schil met pellen. of, zoals ik altijd doe, pak je gekookt ei, sla hem op de aanrecht en rol hem dan naar voor of achter, dan breekt ie in 2en en haal je zo beide kanten vd schil eraf.
-Ik kook ze in een pannetje water -Ik heb ook altijd verse eieren -Zodra ze klaar zijn giet ik het hete water af en vul ik de pan met koud water en laat het even 5 minuutjes staan En ik heb dus altijd eieren die makkelijk te pellen zijn. Misschien zo dus even proberen?
Eigenlijk herken ik dit probleem helemaal niet , dat je je eieren niet kunt pellen. Heb je ze in dat geval dan niet veel te hard gekookt of zo? Ik zie ook geen verschil in eieren, ze zijn voor mij allemaal hetzelfde, ik heb ze ook vaak van de Aldi.
Snij een ei met een mes halfdoor en lepel het uit. Dan heb je ook geen natte, kleverige stukjes eierschaal op je bord, welke je eerst met je vingers van het bord af moet peuteren voordat je het in de afwasmachine kunt zetten.
Hoe pellen jullie een ei dan? Ik doe dat in een paar seconden! Ik tik het gekookte ei op het aanrecht en wip zo met mijn duim stukken eraf. Geen kleine rotstukjes maar grote stukken schaal.