Onpelbare eieren

Discussie in 'De lounge' gestart door Dreamer83, 6 feb 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Dreamer83

    Dreamer83 VIP lid

    16 apr 2008
    10.390
    30
    48
    Wie heeft dé tip om de gekookte eitjes pelbaar te maken?

    Wij gebruiken een electrische eierkoker.
    Zodra die klaar is gaan ze direct onder koud stromend water.
    Maar hoe lang ik ze ook laat schrikken, ik krijg die dingen nooit goed gepeld!
    Doe ik iets verkeerd?

    Morgenochtend weer uitgebreid ontbijten, dus kom maar op met de tips :D
     
  2. Tessa8

    Tessa8 Fanatiek lid

    21 mrt 2008
    2.457
    0
    0
    Ow bah hier heb ik ook altijd last van!
    Zo irritant!! haha

    Volgens mij heb ik ooit ergens gehoord/gelezen dat dat komt omdat ze dan te vers zijn?

    Weet het verder ook niet, hoop dat iemand anders de tip weet!
     
  3. upc

    upc Niet meer actief

    Dan zijn ze te vers. Ik koop ze vaak en eet ze pas een week later.
     
  4. Sarah84

    Sarah84 VIP lid

    21 jul 2008
    6.665
    1
    0
    Student en moeder
    Dordrecht
    Ik gebruik ze idd ook nooit gelijk en ik heb het nooit!

    Bij mij staan de eieren altijd in de koelkast en vanuit daar gebruik ik ze gelijk.

    Geen idee of dat ook verschil maakt hoor...maar wie weet!
    Hahaha!
    Weet niet of jij ze buiten de koelkast bewaard?
     
  5. consider

    consider VIP lid

    24 jan 2008
    14.024
    1.850
    113
    Provincie Groningen
    Ik vind de eieren van de aldi altijd niet te pellen...sindsdien ik ze bij de albert heijn koop gaat het pellen een stuk makkelijker.
     
  6. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    dan zijn ze idd té vers....was een keer bij mijn schoonfamilie, die hadden ook eieren gekookt die net uit het kippenhok kwamen....bah, wat een viezigheid was dat! Plakte aan alle kanten. Thuis nooit last van met 'supermarkt'eieren
     
  7. Dreamer83

    Dreamer83 VIP lid

    16 apr 2008
    10.390
    30
    48
    Ze staan altijd netjes in de koelkast en vers zou ik ze niet noemen.
    Gebruik ze rustig pas een paar weekjes na aankoop.
    En heb echt alle eieren al geprobeerd, ik blijf onpelbare eieren houden.
    Heel af en toe hebben we geluk en gaat de schil er goed af.
    Maar meestal ligt het halve ei in het schillenbakje.

    Het heeft dus niets te maken met te kort onder de kraan houden?
    Manlief dacht dat ik ze niet goed liet schrikken misschien.

    Of ligt het misschien aan de eierkoker?
    Pelt het makkelijker als ze uit de pan komen?

    Ik ben zo dol op mn gekookte eitje bij het ontbijt.
    Maar dat gepruts op de vroege zondagmorgen, bah :p
     
  8. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Waarom bewaar je ze in de koelkast? In de winkel staan ze ook niet koel. Probeer ze eens buiten de koelkast te bewaren, kijken of dat scheelt?
     
  9. tweemeisjes

    tweemeisjes Niet meer actief

    Ja, in de kelder helpt.
    Wat en prachtige naam Ilias! :)
     
  10. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    16 sep 2008
    16.607
    7
    38
    Mars
    Hier ligt het ook aan welke eieren we hebben van welke winkel.
    Wij hebben vorige week eieren vanaldi gehad en die pelden moeilijk die van de hoogvliet pellen makkelijk.:)
     
  11. steenbokje

    steenbokje Niet meer actief

    Hier af en toe ook last van, maar ik gebruik dan een theeleepeltje bij het pellen. Daarmee krijg je de schaal er zo af, zonder al te grote brokken kwijt te raken!
     
  12. Assi

    Assi Fanatiek lid

    2 mrt 2008
    4.519
    46
    48
    Dan haal ik ze voortaan bij de Aldi!
    Want ik hou van verse producten :D
    Gelukkig houd ik niet van hard gekookte eieren, maar van zachtgekookte eieren.
     
  13. Siesje

    Siesje Actief lid

    24 jan 2007
    430
    0
    0
    Inderdaad goed laten schrikken en een tijdje geleden zag ik op tv een hele goede tip: je tikt eerst de schil rondom gebroken (op bord of met lepeltje). Daarna maak je een openingetje en ga je met het lepeltje onder de schil door. Die haal je er dan in grote plakken af. Geen geëmmer meer met kleine stukjes schil!
     
  14. mamajanneke

    mamajanneke Fanatiek lid

    22 mei 2007
    2.688
    4
    38
    Vrouw
    misschien eens in een pannetje proberen te koken met wat zout en dan laten schrikken? Ik heb verse eieren vd kippeboer en heb er bijna geen last van. o en ik breek ook altijd de hele schil rond om voor ik begin te pellen
     
  15. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.155
    8.129
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    Kook je eieren, giet gelijk heet water eraf na het koken.Neem een lepel en sla in elk ei een deuk.Laat er dan heel koud water over stromen. De eieren imploderen dan een beetje en laten gemakkelijk los van hun schil met pellen.

    of, zoals ik altijd doe, pak je gekookt ei, sla hem op de aanrecht en rol hem dan naar voor of achter, dan breekt ie in 2en en haal je zo beide kanten vd schil eraf.
     
  16. Tese

    Tese Niet meer actief

    -Ik kook ze in een pannetje water
    -Ik heb ook altijd verse eieren
    -Zodra ze klaar zijn giet ik het hete water af en vul ik de pan
    met koud water en laat het even 5 minuutjes staan

    En ik heb dus altijd eieren die makkelijk te pellen zijn. Misschien zo dus even proberen?
     
  17. Dahlia

    Dahlia Niet meer actief

    Eigenlijk herken ik dit probleem helemaal niet , dat je je eieren niet kunt pellen. Heb je ze in dat geval dan niet veel te hard gekookt of zo? Ik zie ook geen verschil in eieren, ze zijn voor mij allemaal hetzelfde, ik heb ze ook vaak van de Aldi.
     
  18. draak86

    draak86 VIP lid

    7 mrt 2008
    5.427
    0
    0
    Thuisblijf mama
    Noord-holland
    ik he het ook maar eet dan ook wel erg zachtgekookte eieren
     
  19. Katalaya

    Katalaya Fanatiek lid

    3 jan 2009
    4.937
    4
    38
    Pubertemmer
    In een vogelkooitje
    Snij een ei met een mes halfdoor en lepel het uit.

    Dan heb je ook geen natte, kleverige stukjes eierschaal op je bord, welke je eerst met je vingers van het bord af moet peuteren voordat je het in de afwasmachine kunt zetten.
     
  20. Dahlia

    Dahlia Niet meer actief

    Hoe pellen jullie een ei dan?

    Ik doe dat in een paar seconden! Ik tik het gekookte ei op het aanrecht en wip zo met mijn duim stukken eraf. Geen kleine rotstukjes maar grote stukken schaal.
     

Deel Deze Pagina