onregelmatig drinken

Discussie in 'Stel je vraag aan de lactatiekundige' gestart door Ivka76, 22 aug 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Ivka76

  Ivka76 Actief lid

  10 mrt 2008
  130
  0
  0
  Brabant
  Hallo,

  Mijn dochter van 10 dagen oud drinkt over het algemeen goed aan de borst, maar nu heb ik toch de volgende vraag. Meestal drinkt ze goed, zo'n 15-20 minuten aan de ene kant en soms ook nog even aan de andere kant, maar er zitten ook voedingen bij dat ze maar heel kort drinkt, hooguit 10 minuten en dan weer als een blok in slaap valt, of maar wat ligt te jengelen en spelen met de borst, maar niet meer willen drinken. Ik vraag me af of ze wel genoeg binnen krijgt. Ik kom nu meestal aan 7 voedingen per dag, een enkele keer 6. Is dat niet wat weinig? Ze meldt zichzelf altijd, soms zit er drie uur tussen, soms wel 4,5. Haar wakker maken voor een voeding werkt niet goed, dan wil ze helemaal niet drinken.

  Bij haar geboorte woog ze 2690 gr en na een week zat ze weer op 2720 gram, totnutoe is ze dus wel goed aangekomen, maar ik word er toch een beetje onzeker van als ze weinig drinkt.

  Groetjes,
  Ivka
   
 2. Heidi Akkers

  Heidi Akkers Fanatiek lid

  30 jun 2008
  2.755
  0
  0
  lactatiekundige
  Gelderland
  Hoi Ivka,

  Wanneer je kindje groeit, heeft ze genoeg! Wanneer ze af en toe een voeding minder dan 10 min. drinkt, kan dat verschillende oorzaken hebben, misschien had ze niet zo'n honger. of komt je melk er heel snel uit (bijvoorbeeld wanneer je gestuwd bent in de ochtend) Er zijn ook kinderen die snacken: een paar keer kleine beetjes drinken en zo toch tot een goede hoeveelheid komen. (clustervoeden noemen we dat dan)

  Ik zou zeggen: plast en poept ze voldoende, en ze groeit, dan gaat het goed!

  Wil ze niet drinken, dan klaar. je hoeft dan ook niet een half uur met haar te zitten.

  Succes en geniet!
  Heidi Margit
   

Deel Deze Pagina