Zoonlief is nu 1,5 week oud en hapt vrij onrustig aan. Hij hapt wel goed(mondje goed open), maar laat na een paar slokken los. Ik kan me dit niet herinneren van mijn dochter. Hij lijkt gewoon erg ongeduldig, maar als ik al een toeschietreflex op heb gewekt doet hij het ook. Naar mijn idee schiet het dan te snel toe, want hij verslikt zich dan zowat. Soms duurt het 5 keer voordat hij een keer blijft drinken. Nu kan ik me voorstellen dat hij niet altijd even lekker ligt aangezien hij dan op de wond van de keizersnee ligt en dit bij mij niet prettig is. Maar wat zou de oorzaak kunnen zijn van het onrustige aanhappen. Ik heb overigens genoeg voeding, want hij zat op de 8e dag alweer ruim boven zijn geboortegewicht.
Bij mij kwam het er te snel uit, en waren m'n borsten te vol, dus gespannen en hard. als ik gekolfd had en hem aan een 'lege' borst legde ging het wel goed Kwam vanzelf goed, ik heb een tijdje voor de voeding handmatig er alvast wat uit laten lopen ( bleef dan gewoon spuiten) dan ging het veel beter, met 5/6 weken was het allemaal opgelost geen harde borsten meer en Q kan de stroom aan
Ik denk inderdaad dat dat het is. Hij is vanmorgen gewogen en is sinds vorige week bijna een pond gegroeid. En het spuit eruit.
Ik weet niet of je nu al kan spreken van overproductie. Vraag en aanbod is nog niet helemaal in balans. Ik heb net een regeldag/nacht achter de rug dus weer wat stuwing. Maar heb sowieso een hele sterke toeschietreflex die meerdere keren per voeding komt ben ik nu achter.
Ik weet dat er de afgelopen maanden een paar topics zijn geweest over een sterke toeschietreflex. Kijk eens of je er wat over kan terugvinden, er staan vast wel goede tips bij! Het kan voor je kindje inderdaad een hele klus zijn om de toeschietreflex te verwerken. Met verslikken en lucht happen gepaard gaan. Naarmate ze ouder worden zal het wel beter gaan. Heb je toch het gevoel dat je er niet uit komt, en de overproductie blijft, is een consult van een LK toch wel handig. Om te weten wat je kan verwachten,wat je kan doen om de voedingen toch goed te laten verlopen, en verbetering te brengen. Zeker bij overproductie kan dat. Maar goede begeleiding is wel belangrijk.