Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. YuMar

  YuMar Lid

  16 jul 2012
  94
  58
  18
  NULL
  NULL
  Ik ben morgen 8 weken zwanger. Verleden week met 6w6d een kloppend hartje gezien!

  Afgelopen tijd was ik vooral s ochtends misselijk, had ik gevoelige borsten, geen trek en een aversie van bepaald eten en geuren.
  Gisterochtend was misselijkheid veel minder (overige symptomen nog wel), vandaag helemaal niet meer misselijk en ook andere symptomen zijn vrijwel weg. Wel rommelende baarmoeder en steekjes. Paniek dus.

  Ik probeer rustig te blijven en me te realiseren dat het misschien niets betekent en dat als het wel voorteken van miskraam zou zijn ik er toch niets aan kan veranderen. Ook las ik online (i know, heeeel dom om te googelen) dat het best kan zijn dat je lichaam even gewend raakt aan de hoogte van hcg en dat je later na weer verhoging weer last krijgt? Echter, dat denk ik heel even en daarna slaat toch onrust en paniek toe. We willen zo graag een broertje of zusje voor ons dochtertje en angst dat het weer mis gaat (al eerder gebeurd bij 13 en 16 wk) zit Kennelijk dus echt heel diep. Voel me nu dus rotter dan wanneer ik spugend boven de pot hing :(

  Hoe gaan jullie met deze onzekerheid om en hoe blijven jullie rustig en relaxed? Alle tips zijn welkom
   
 2. Kangerootje

  Kangerootje Fanatiek lid

  24 dec 2013
  3.283
  1.491
  113
  Vrouw
  Ik herken dit heel erg van het begin van mijn zwangerschap!
  Had ook pijnlijke steekjes in mijn onderbuik, niet helemaal vergelijkbaar met menstruatiepijn maar zeker in de buurt van de baarmoeder.
  Ook waren mijn symptomen al over the place, de ene dag heel misselijk en zere borsten, de volgende dag nergens last van, om vervolgens 2 dagen later gewoon weer terug kwaaltjes te hebben.

  Ik heb me ook zo vreselijk onzeker gemaakt, dat doe je zeker als je al een miskraam hebt gehad, :( maar hang je niet op aan die kwaaltjes en alles wat je voelt in je lijf!! ;)
  Bij mij was alles gewoon helemaal toppie, ook al bleven de symptomen varieren van dag tot dag.
  Ik heb op een gegeven moment met mezelf afgesproken dat ik pas mag gaan stressen als ik helderrood bloed zou zien. Nou, dat kwam niet ;)
  En bovendien heb je al een kloppend hartje gezien he! Geen garantie uiteraard, maar wel een héél goed teken, dat dat goed is gegaan!

  The odds are in your favor! ;)
   
 3. Prettykitty

  Prettykitty Fanatiek lid

  22 dec 2016
  4.607
  2.995
  113
  Vrouw
  Kwaaltjes komen en gaan.
  Dat zegt echt niks, al begrijp ik heel goed dat je het liefste gewoon spugend boven de wc hangt. (Al is dat ook niet leuk natuurlijk) maar ook dat is weer geen garantie voor een goede zwangerschap.

  Ik vond mijn hele zwangerschap spannend, was vreselijk onzeker en bang etc. Maar onze zoon is morgen 2 weken oud. (Eerste zwangerschap werd een mk, tweede een zoon!)
   
 4. YuMar

  YuMar Lid

  16 jul 2012
  94
  58
  18
  NULL
  NULL
  Dank jullie wel, zit ook inderdaad niks anders op dan gewoon afwachten. Bij mijn eerdere miskramen kwam het niet zelf op gang dus het "geen bloed hou moed" gaat hier helaas niet op, speelt ook nog eens mee.

  Vriend zei al, anders bel je maandag even als je nog steeds onzeker bent, heb donderdag intake bij de vk, wellicht kunnen ze daarvoor nog even checken hoe of wat. (Zou ook zonde zijn om donderdag intake te doen en er 11 dagen later bij termijn echo achter te komen dat er niks meer is)
   
 5. Diazz

  Diazz VIP lid

  28 dec 2014
  6.391
  3.134
  113
  Een miskraam met 13 en 16 weken, echt heftig zeg :( Vreselijk lijkt me dat.
  Ik wil je me alle liefde geruststellen, maar denk dat je beter morgen even de VK kan bellen om je zorgen te uiten. Misschien kunnen ze een extra controle inplannen? Niemand krijgt de garantie dat het goed gaat, maar laten we hopen op het beste!
   
 6. julia80

  julia80 Fanatiek lid

  11 jan 2014
  4.388
  2.247
  113
  Ik kan me helemaal voorstellen dat je heel erg ongerust bent! Ik heb zelf een miskraam gehad met 10 weken een half jaar geleden en ben deze zwangerschap ook veel meer bezig met de mate waarin ik kwaaltjes heb. Overigens zei mijn gynaecoloog dat ik moet bellen als ik echt ongerust ben. En ik heb nu tijdens deze zwangerschap heel veel echo’s. Ik zou dus zelf eigenlijk gewoon bellen, gezien je voor geschiedenis lijkt me dat heel redelijk hoor dat je weer een echo krijgt op korte termijn. Veel sterkte, hoop dat alles goed zit!
   
 7. Kangerootje

  Kangerootje Fanatiek lid

  24 dec 2013
  3.283
  1.491
  113
  Vrouw
  Hoe is t nu? Ik snap je spanning mijn miskraam was ook een missed abortion...
  Heb je al meer kwaaltjes terug?
   
 8. NientjeS

  NientjeS Lid

  19 apr 2013
  36
  12
  8
  NULL
  NULL
  Ik herken je onzekerheid heel erg! Na 3 miskramen wilde ik het liefst allemaal kwaaltjes hebben. Ben nu 14 weken en na de 9e/10e week waren mijn kwaaltjes allemaal weg (zijn ook niet meer teruggekomen). Ik heb toen een extra controle gehad maar blijkbaar zegt dat helemaal niets, alles was goed met de baby. Ik zou gewoon bellen! Daar zijn ze voor!!
   
 9. Thea23

  Thea23 Fanatiek lid

  7 okt 2011
  4.433
  1.123
  113
  ZZp er
  Onzekerheid herken ik ook en ik heb alle kwaaltjes maar zelfs met kwaaltjes blijft die onzekerheid ook .
  Ookal heb je kwaaltjes kan het mis zijn helaas zegt veel kwaaltjes of geen kwaaltjes niks
   
 10. Ukkie1

  Ukkie1 Fanatiek lid

  30 jun 2015
  4.555
  2.032
  113
  Kon je maar even binnen kijken he?
  Mijn 1e zwangerschap was ik 16 weken lang echt ziek. Moe, misselijk, duizelig, alles was zwaar, pffft. Deze zwangerschap op moe en een vlaag misselijk na niks daarvan.
  Het kan zo wisselen meis. En je kan zomaar morgen weer last hebben.
  Je hebt zo een heftig iets meegemaakt met zo laat nog een miskraam. Ik snap heel goed dat je je zo voelt :( ik zou ook de verloskundige bellen of een pretecho praktijk. Hier waar ik een pretecho heb laten maken kon je ook in t weekend en savonds terrecht, wellicht kan je daar een echo laten maken op korte termijn.

  Sterkte, ik duim voor jou dat je over 7 maanden je klein moppie vast hebt zx
   
 11. YuMar

  YuMar Lid

  16 jul 2012
  94
  58
  18
  NULL
  NULL
  Lieve meiden enorm bedankt voor al jullie lieve berichtjes. Wij komen net terug van een extra echo en uk doet het super goed. Hartje klopt en alles ziet er helemaal top uit.

  Kon het gewoon niet geloven, had laatste 5 dagen al 100x afscheid genomen, was zooo zeker van mezelf. Nu dus accepteren dat elke zwangerschap inderdaad anders is en het maar gewoon proberen te nemen zoals het komt. Ga vast nog 300x zorgen hebben en onzeker zijn maar dat moet dan maar, nu even genieten van het idee en lekker dagdromen! Zoals mijn vriend al zei, nog maar een paar weken, dan voel je uk en is 80% van je onzekerheid weg, daar kijken we nu maar naar uit!
   
  Tuttebelleke en Anouk vinden dit leuk.
 12. Anouk

  Anouk Fanatiek lid

  17 nov 2010
  1.379
  836
  113
  Vrouw
  Management Assistente
  Gelderland
  Wat heerlijk voor jullie!! Lekker genieten van jullie kleine wonder :rolleyes:
   
 13. ShallY

  ShallY Fanatiek lid

  14 sep 2013
  3.870
  736
  113
  Wat fijn dat je een goede echo hebt gehad!!

  Ik heb precies hetzelfde als jou, zo enorm onzeker. Afgelopen vrijdag nog een echo gehad en beide hartjes klopten goed, lopen mooi op schema dus was weer helemaal opgelucht.

  Tot vandaag..ik voel me goed, niet last van ochtendmisselijkheid ofzo en ben gelijk weer aan het stressen en gelijk bang dat het niet meer goed is..

  Helaas tot vrijdag wachten, mag ik weer langs komen voor een echo. Om vervolgens, als deze weer goed is, na 4 dagen weer enorm onzeker te worden.
   

Deel Deze Pagina