spoed! Weinig smaak aan stoofperen, help!

Discussie in 'De lounge' gestart door lillyenco, 5 nov 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. lillyenco

    lillyenco Fanatiek lid

    5 okt 2009
    4.080
    0
    36
    forumverslaafde
    Onder de zon
    Hey dames,

    Ik wil hubbie vanavnd verassen met stoofpeertjes.
    Dus druk aan het kokerellen op het moment om ze klaar te maken.
    Heb bessensap gebruikt, zitten 4 klontjes suiker in ( 2kg peren), kaneelstokje en heb er aardappelzetmeel (ipv maizena) erin gedaan...

    Nu wordt a het sap niet drapperig.. :S en b smaken de peren nog nergens naar... zucht... wat kan ik nog doen om het meer smaak te geven?

    alvast bedankt!
     
  2. Marlous28

    Marlous28 Fanatiek lid

    5 mei 2010
    2.645
    0
    36
    Twente
    heb je iets van roosvice of rode port in huis? Ik gebruik dat bij mijn stoofperen en ze worden er altijd een beetje zoet van.
     
  3. lillyenco

    lillyenco Fanatiek lid

    5 okt 2009
    4.080
    0
    36
    forumverslaafde
    Onder de zon
    Nee niet in huis... wel rode wijn ( geloof ik..) Ik heb rode bessensap gebruikt overigens

    Hoe lang moeten ze opstaan?
     
  4. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.893
    1.390
    113
    Hoe lang heb je de stoofperen laten koken? Ik doe ze altijd met rode wijn een schep suiker en kaneel (meestal 2 stokjes). Denk dat je er iets meer suiker in moet doen en misschien nog een beetje kaneel (zou poeder nemen als ze al helemaal klaar zijn).
     
  5. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.893
    1.390
    113
    Ik doe stoofperen toch wel minstens anderhalf uur. Tot ze echt goed zacht zijn. Meestal kook ik het sap daarna apart in zodat het wat sauziger wordt.
     
  6. lillyenco

    lillyenco Fanatiek lid

    5 okt 2009
    4.080
    0
    36
    forumverslaafde
    Onder de zon
    hmm dan zet ik ze weer ff aan.... mijn ma zei: als ze zacht zijn zijn ze goed hahahha :p nah blijkbaar niet dus...

    Ik ga nog even proberen
     
  7. belinda203

    belinda203 Bekend lid

    23 mrt 2008
    784
    0
    0
    verzorgende I.G.
    Odijk
    Ik laat ze meestal nog langer opstaan(ruim 2 uur).Het heten niet voor niets stoofperen he :D Inderdaad wat meer kaneel en suiker en een scheutje rode wijn.
    Eet smakelijk!;)
     
  8. Lola86

    Lola86 Fanatiek lid

    12 jan 2010
    1.660
    0
    0
    Meer suiker en kaneelpoeder. Limonade zou ook goed werken idd. Ik laat ze meestal wel een uur of 3 aan staan. Ik doe er overigens nooit bindmiddel in maar doe erwel veel suiker in paar eetlepels
     
  9. allwoman

    allwoman VIP lid

    29 jan 2008
    5.589
    0
    0
    bezig bijtje
    bruine suiker is ook lekker en ik laat ze ook zo 2 uur opstaan.
     
  10. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.893
    1.390
    113
    Oh, ik doe er trouwens ook meestal wat sinasappel of citroenrasp in en wat citroensap of sinasappelsap. Helemaal vergeten :) Hmm, misschien van het weekend maar eens maken :)
     
  11. kris8

    kris8 VIP lid

    17 aug 2009
    8.032
    3
    36
    Ik zet ze zelfs 3 a 4 uu rop. Heel zacht laten pruttelen. Ik gebruik ook altijd rode wijn. En je kan er i.d. nog wat meer suiker bij doen. Heb je vanille suiker in huis toevallig ? Dat maakt het ook extra lekker..

    Suc-6 ermee !
     
  12. lillyenco

    lillyenco Fanatiek lid

    5 okt 2009
    4.080
    0
    36
    forumverslaafde
    Onder de zon
    dank jullie meiden, hij staat weer op :D
    Nu afwachten... vorige keer smaakte ze ook bijna nergens naar hahahhah :p nu begrijp ik waarom!

    Ze zijn bij de jumbo in de aanbieding! 1,39 per kilo ( geloof ik)
     
  13. jongemoeder

    28 jun 2006
    80
    0
    0
    adm. medewerkster
    flevoland
    Beetje rode ranja!
     
  14. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.158
    8.135
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    Waar is je kruidnagel? waar is je vanillestokje? Die maken de smaak.
     
  15. lillyenco

    lillyenco Fanatiek lid

    5 okt 2009
    4.080
    0
    36
    forumverslaafde
    Onder de zon

    Kruitnagel zit erin
    vanillie stop ik er nu al in:D
     
  16. Fiene

    Fiene Fanatiek lid

    27 jun 2008
    2.432
    0
    0
    Bij mij gaat er altijd rode wijn in.
     
  17. Lon enTijn

    Lon enTijn Fanatiek lid

    23 mrt 2007
    1.783
    0
    0
    Ik maak ze heel simpel. Ik doe er alleen kaneel en suiker in. En dan lekker lang laten stoven. Ze worden door het stoven vanzelf mooi rood. Dus als ze nog niet helemaal rood zijn, staan ze nog niet lang genoeg op. De kinderen vinden het heerlijk zo!
     
  18. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    4 klontjes suiker voor 2 kilo stoofperen lijkt mij erg weinig.
    Ik zou er nog een flinke 'bups' ingooien:)

    Eetse! Wordt vast heel lekker hoor!!!
     
  19. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.158
    8.135
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland

    Ik doe peren chille en in stukken. Rode wijn erbij, suiker. Citroenschil gebruiken en daar 4 kruidnagels indrukken. 2 kaneelsstokjes en een vanillestokje.
     
  20. lillyenco

    lillyenco Fanatiek lid

    5 okt 2009
    4.080
    0
    36
    forumverslaafde
    Onder de zon
    Ik heb nu vanilliesuiker erbij gedaan :D
     

Deel Deze Pagina