Ik heb gisteravond een bakje kipfiletblokjes uit de vriezer gehaald. Nu moet ik onverwachts weg en vroeg me af of ik dit tot morgen in de ijskast kan laten liggen om dan te bereiden? Of kan ik ze beter vanmiddag gaarkoken en dan bewaren in de ijskast tot morgen?? (Dan bak ik ze morgen verder op om ze te verwerken in een gerecht...)
ligt eraan hoelang ze al in de diepvries zitten en hoe vers ze erin gegaan zijn. je mag het geloof ik een maand in de vriezer bewaren, misschien iets langer. Maar als je het ingevroren hebt toen het al op de datum was zou ik het niet doen, maar heb je het vers ingevroren dan kan het makkelijk.
Ik zou ze vandaag bakken/koken en dan bewaren tot morgen. Rauwe kip uit de vriezer zou ik maximaal een dag bewaren, niet langer.
ik zou het ook vandaag bereiden (bakken) dan kun je het makkelijk tot morgen bewaren, maar rauw zou ik niet doen!
Oke, dan bak ik ze in ieder geval vanmiddag alvast. Bedankt voor de tips! Ook van het niet nu koken, morgen bakken, dan wordt het rubber. Wist ik echt niet!