Ontooide gehakt opbakken en weer invriezen, kan dat?

Discussie in 'De lounge' gestart door Strandbal, 6 jun 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Strandbal

    Strandbal VIP lid

    3 mei 2013
    8.890
    3.414
    113
    hallo dames

    Ik heb mijn vriezer ontdooit. Ik had er nog gehakt en kip in. Dat is nu redelijk ontdooit. De kip eten we vananvond.
    Nu blijft het gehakt over. Ik zit te denken om het op te bakken en dan weer in de vriezer te doen, maar ik weet niet of dat kan omdat het al in de vriezer is geweest.
    Is er iemand die dit weet? En is het gehakt dan nog lekker?
     
  2. Littlegirl1989

    Littlegirl1989 Fanatiek lid

    2 aug 2015
    3.090
    2.175
    113
    Dat kan zeker als je het tussendoor opbakt. Of eventueel ballen van draaien en invriezen. Smaak blijft prima :)
     
  3. Micchan

    Micchan VIP lid

    24 jan 2012
    22.458
    2.258
    113
    Vrouw
    Wenen
    Ja hoor dat zou ik nog wel doen. :)
     
  4. meiklokje

    meiklokje Actief lid

    19 sep 2016
    496
    72
    28
    Eerlijk gezegd zou ik het nooit 2 keer invriezen.. Ik zou het opbakken of ballen maken en braden en dan morgen of overmorgen eten.
     
  5. Noorie

    Noorie Niet meer actief

    2x invriezen word inderdaad afgeraden maar wanneer het gebakken is kan het prima nogmaals worden ingevroren.
     
    Oceanna vindt dit leuk.
  6. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.268
    25.736
    113
    #6 Adje, 6 jun 2017
    Laatst bewerkt: 6 jun 2017
    Kan prima! Door het bakken dood je bacteriën en kan je het daarna gewoon weer invriezen. Rauw vlees wordt wel afgeraden 2x in te vriezen vanwege bacteriën en ook kwaliteitsverlies.
     
  7. Love1990

    Love1990 Niet meer actief

    Ik zou het gewoon weer invriezen, rauw niet maar gebakken zeker wel
     
  8. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.304
    10.272
    113
    Zo lang je het maar bakt kun je het nog een keer invriezen. Je zou het nu ook kunnen bakken en morgen eten
     
  9. Strandbal

    Strandbal VIP lid

    3 mei 2013
    8.890
    3.414
    113
    Oke bedankt. Dan bak ik het en doe het weer in de vriezer. Voor morgen heb ik al stoofvlees gehaald bij de slager.
     
    Noorie en Oceanna vinden dit leuk.
  10. tuc

    tuc Niet meer actief

    Ja hoor dat kan prima. Ik vries altijd gehakt in direct uit de winkel. Dan haal ik het eruit om er bv macaroni of een spaghettisaus of ratatouille mee te maken of een ovenschotel. En als daar een portie van overblijft vries ik dat ook terug in.
     
  11. Koekie2

    Koekie2 Fanatiek lid

    6 jul 2015
    2.085
    216
    63
    Jazeker, gewoon doen
     
  12. Mien30

    Mien30 Fanatiek lid

    6 jul 2015
    1.714
    468
    83
    Vrouw
    Dit!
     
  13. regenboogworst

    regenboogworst Fanatiek lid

    22 aug 2014
    1.297
    75
    48
    Dat kan
     

Deel Deze Pagina