Ontpillen of zwanger?

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door laravangorkom, 5 okt 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. laravangorkom

  laravangorkom Nieuw lid

  5 okt 2018
  1
  0
  1
  Vrouw
  Hallo dames,

  Ik weet het allemaal niet meer zo goed. Ik ging in juni 3 maanden naar Australië en wou daar dus niet ongesteld worden. Ik begon met de pil te slikken. Ik heb 2.5 strip doorgeslikt en ben toen gestopt, omdat ik erg veel last had van opgezwollen borsten etc. Ik werd eind augustus (5 dagen nadat ik gestopt werd) netjes ongesteld. Het was niet veel en was ook snel weer over. Nu twee maanden later ben ik nog steeds niet ongesteld.. Ik heb best gevoellige borsten, maar dat had ik ook tijdens het slikken van de pil en mijn menstruatie.. Niks nieuws dus.. Ik heb na dat ik ongesteld was een aantal keer gemeenschap met mijn vriend gehad, met condoom. De condoom test ik ook altijd door hem na de seks op te blazen (Ik weet het, smerig verhaaltje. Geen zorgen zit er niet met mijn lippen aan zoals bij een ballon hahaha..gewoon van een afstand natuurlijk) En de condooms liepen niet leeg en het sperma liep er ook niet uit via een evt gaatje..

  Maar goed, ik vind het nog steeds apart dat ik niet ongesteld ben.. Ik hoor veel verhalen dat vrouwen na de pil heel lang niet ongesteld zijn, maar die hebben echt 10+ jaar geslikt. Is het mogelijk dat na maar 2.5 strips je cyclus ook helemaal in de war is? Of ben ik zwanger? Ja ik weet dat ik moet testen, maar ik weet niet wanneer mijn NOD is. Altijd onregelmatig geweest.
   
 2. laurazoey

  laurazoey Fanatiek lid

  20 mrt 2015
  4.485
  2.225
  113
  Vrouw
  twente
  Als je denkt dat je zwanger bent maakt t op zich niet uit wanneer je NOD is. Dan kan je gewoon testen.
  Maar ik denk niet dat je zwanger bent.
  Ook mensen die nooit anticonceptie in de vorm van de pil slikken kunnen hier na 1, 2 of 3 maanden gebruik lang van moeten ontpillen. Dus testen en als die negatief is zijn je klachten niet van een zwangerschap maar van ontpillen
   
 3. Jolicoeur

  Jolicoeur Fanatiek lid

  5 nov 2017
  2.844
  2.524
  113
  Vrouw
  Ik weet niet of je in de eerste maand van de pil gemeenschap heb gehad? Als je begint met de pil slikken is hij de eerste periode niet betrouwbaar.
  Als ik jou was zou ik een test doen om het zeker te weten. Succes!
   
 4. Elinetjeee

  Elinetjeee Niet meer actief

  Sinds ik met de pil gestopt ben weet ik wat een troep het eigelijk is. Ik was na het stoppen de 1e 3 maanden niet ongesteld en daarna een steeds kortere cyclus. Blijkbaar wel vruchtbaar, want na 8 maanden zwanger geworden. Ik dacht dat mijn cyclus toen op 5 weken zat, maar aan het vruchtje te zien zat hij blijkbaar weer op 7.5 week.. En ja je kan altijd zwanger zijn als je seks hebt gehad, maar als je de condooms goed gebruikt heb en ook nog gecontroleerd wat je zojuist geschreven hebt is de kans erg klein.
   
 5. Spectre

  Spectre VIP lid

  5 nov 2015
  14.097
  13.060
  113
  Vrouw
  Ik denk dat de kans heel klein is dat je zwanger bent.... denk eerder dat je aan het ontpillen bent...
  Ik ben 2 maanden terug gestopt met de pil ... eerste cyclus netjes 28 dagen, nu overtijd maar negatieve zw test.. maar afwachten hoe lang deze cyclus is
   

Deel Deze Pagina