Ontvoerde Isra (5) in Libië gezien

Discussie in 'De lounge' gestart door bengeltje86, 7 sep 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Ontvoerde Isra (5) in Libië gezien
  door Bert Huisjes
  AMSTERDAM - Het in 2004 ontvoerde Nederlandse meisje Isra (5) leeft nog en wordt verborgen gehouden in Libië. Haar voortvluchtige vader, die in ons land levenslang kreeg voor moord op haar moeder, zit er al geruime tijd in de cel.

  Hij blijkt in een gevangenis in Tripoli te verblijven voor een geheel ander misdrijf. Dat is donderdag bevestigd door de vertegenwoordiger van het ministerie van Buitenlandse Zaken in de Libische hoofdstad, Peter Tabor. De kleuter is al jaren onderwerp van een geruchtmakende ontvoeringszaak. Vader Hasèn Aksema kidnapte het kind in augustus, nu drie jaar geleden. De moeder van het meisje, Marisse van der Burg, werd dood in een woning in Goor aangetroffen. De Libiër verdween spoorloos en werd naderhand schuldig bevonden aan de moord.

  Dat de man in Libië in de cel zit voor een heel ander misdrijf, werd ontdekt door een tipgever van het TROS-programma Vermist, dat al jaren speurt naar de verdwenen kleuter. Ook meldde hij dat het meisje bij familie verblijft en geregeld bij haar Libische opa en oma op bezoek is.

  Die informatie werd gistermiddag officieel bevestigd. Het ministerie van Buitenlandse Zaken blijkt dit ook al geruime tijd te weten, stelde diens vertegenwoordiger Tabor. Volgens hem levert Libië echter geen onderdanen uit.

  'Stille diplomatie'

  Het kind is officieel toegewezen aan de Nederlandse grootouders, die al drie jaar hopen op terugkeer van het meisje. Zij mijden contact met de media. Ze zijn sinds kort ook op de hoogte, maar hebben hun hoop gevestigd op de 'stille diplomatie' via het ministerie.
   

Deel Deze Pagina