onzeker en schuldig voelen

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Mama van Sadey, 7 jun 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Mama van Sadey

  9 aug 2011
  5
  0
  0
  NULL
  NULL
  Hoi mama's,

  Ik blijf er mee zitten en probeer er wel met andere moeders over te praten maar ben dan bang dat ze me een slechte moeder vinden.

  Ik ben ongepland maar zeer gewenst zwanger geraakt. Tijdens de zwangerschap zat ik op een roze wolk. Echter 4 dagen na de bevalling ging het mis. Moest steeds huilen, was ongelukkig en wist niet wat ik met mijn dochter aan moest. Ik voelde geen band met haar en had (hoe erg ik het ook vind om te zeggen) spijt. Ik ben bij een psycholoog geweest, ben nu aan het afbouwen van de anti depressiva en ben bij een homeophaat gewist en daar mag ik nu ook afbouwen. Ik hou inmiddels ontzettend veel van onze dochter en kan van haar genieten. Maar er is ook een maar.....

  Ik vind het nog steeds moeilijk om moeder te zijn, ik voel me niet echt moeder en bij alles wat ik doe denk ik; oh nee ik moet zo of zo doen anders ben ik een slechte moeder.

  Ik werk 3 dagen en 2 avonden en vind het heerlijk maar voel me schuldig. De dagen dat ik vrij ben ga ik altijd wel iets met haar doen in de ochtenden. Kinderboerderij, zwemmen, ijsje eten, speeltuin. Dan eten we een boterham, gaat ze naar bed en ga ik eerst iets in het huishouden doen en dan iets voor mezelf. Weer schuldig voelen omdat ik dan maar lui in de bank zit en in mijn ogen doen andere moeders dat niet. Als ze uit bed is, krijgt ze veel kusjes van mama, krijgt ze wat lekkers, kijken we wat tv maar dan begint het. Zij gaat heerlijk alleen spelen en vind het leuk om dan naar der te kijken maar ik zit dan maar in de bank. Het huishouden is dan al gedaan en weet dan niet wat ik moet doen. Ik vind het maar 10 min leuk om met haar te spelen en dan niet meer. Weer schuldig voelen.
  Ik voel me zo een slechte moeder dat ik er af en toe zo moe van word. Bij alles wat ik doe ben ik onzeker. Maak ik haar billetjes wel goed schoon, speel ik genoeg met haar, geef ik haar genoeg aandacht, vind ze mij wel leuk, had ik haar snotneus niet eerder af moeten poetsen, mag ik als zij wakker is even mijn mail checken.
  Kortom ik word er gek van?

  Herkent iemand dit?
   
 2. Priscilla4

  Priscilla4 Fanatiek lid

  30 aug 2011
  3.707
  0
  0
  6okt echo je ♥-tje klopt zijn zo trots op je
  ik herken het niet.. maar wil wel even zeggen dat je het goed doet!!.. op 1 ding na..

  wees niet zo streng voor jezelf!! je doet leuke dingen met haar.. en je speelt met haar maar ze moet ook zichzelf kunnen vermaken.. dus verwijt jezelf niets als ze dat dan ook doet.. als zij lekker aan het spelen is op een veilige plaats.. dan kun jij toch gerust even je mail checken..

  zolang je haar liefde en eten geeft.. dan doe je het toch goed??

  probeer te genieten en naast het mama zijn ook jezelf te zijn.. breng haar anders eens naar je ouders als dat kan.. en ga even wat ontspannends doen.. ik heb mijn zoontje toen hij 3 weken was even bij mn vader gebracht.. eerst gevoed en toen naar mn vader.. die heeft een paar uurtjes opgepast zodat ik even naar de kapper kon..
  ben ik dan een slechte moeder? nee toch...

  geniet lekker van je meisje en het moederschap.. twijfels heeft iedereen!!
   
 3. Superjollie

  Superjollie Fanatiek lid

  13 feb 2011
  1.819
  70
  48
  Groningen
  Je bent geen slechte moeder als je ook wel eens wat voor jezelf wil doen.
  Mijn zoontje vindt het heel leuk om te helpen in de huishouding, met stofzuigen, de was doen etc. Dus dat doen we vaak 's ochtends als we hebben ontbeten. Dan gaan wij meestal ook wat leuks doen, zoals de kinderboerderij.
  Als hij dan voor z'n middagslaapje op bed ligt hoef ik dus ook niks te doen. Heerlijk! Even lekker lezen of TV kijken, momentje voor mezelf.
  Daar voel ik me niet schuldig over.

  Kun je aangeven waarom je het niet zo leuk vindt om langer met je kindje te spelen? Vind je het saai? Ik moet zeggen dat het mij ook wel eens verveelt als mijn zoontje voor de 800e keer een toren wil maken om die vervolgens weer om te gooien, of als ik hetzelfde boekje voor de 300e keer moet voorlezen. Ik probeer zelf met spelen ook vaak wat nieuws te verzinnen, dat houdt het leuk voor mij en ik kan mijn zoontje zo een beetje uitdagen en stimuleren.

  Het is zonde om je heel rot te voelen, probeer manieren te vinden om het leuk en afwisselend te houden. Je bent echt geen slechte moeder. En die dingen als het afvegen van een snotneus etc. daar heeft je kindje niet onder te lijden. Kijk naar wat er goed gaat en probeer jezelf daar ook voor te waarderen!
   
 4. Bianca24

  Bianca24 Fanatiek lid

  16 jul 2007
  1.063
  0
  0
  verzorgende
  Idd je bent helemaal geen slechte moeder.
  Pas op dat je je kindje niet téveel aandacht geeft door je schuldgevoelens.
  Ik heb na de zwangerschap een pnd gehad, toen ik me beter voelde ging ik ook precies zo denken als jij.
  Voelde me overal schuldig om, legde mezelf op om iedere dag iets met hem te ondernemen, daar bedoel ik ook uitstapjes mee).Anders voelde ik me mega schuldig.

  Nu is mijn kindje 3 jaar en hij "vraagt" erg veel aandacht.En ik heb het idee dat het komt omdat ik me altijd maar schuldig voelde naar hem toe.Hem overdreven veel aandacht daardoor gaf.

  Wil je alleen even waarschuwen.
  Geniet gewoon lekker van je vrije tijd.Geniet van je kindje als die lekker zit te spelen en jij toekijkt.Niets mis mee hoor!Alleen leren spelen is ook goed;).
   
 5. samantha1985

  samantha1985 Niet meer actief

  zover ik lees doe je het goed en ben je geen slecht moede...
  ik zou alleen niet zoveel schuld gevoel uiten of dingen doen uit schuld gevoel.... maar gun je zelf ook tijd om lekker te luieren op de bank doen wij ook,,,, daar is een bank voor tog anders had je wel een houten stoel gehaald....
  maar vindt wel dat je veel met je kindje weggaat ergens heen uit schuldgevoel moet je niet doen..
  laat der lekker alleen spelen leert ze ook van en als ze iets niet snap komt ze wel bij je... zo ken jij ook lekker genieten en achter je pc zitten doen wij ook...
   
 6. soefdeboef

  soefdeboef Fanatiek lid

  5 aug 2011
  2.049
  0
  0
  NULL
  NULL
  Kijk eens of je ondersteuning kan krijgen van een vrijwilliger van Home start;
  https://www.home-start.nl/pages/Home-start/Gezinnen?windowuid=uid4fd1404ae31ff.
  Zij zijn in veel gezinnen geweest en kunnen je ondersteunen in hoe je om kan gaan met je kleine...
  Al heb ik wel de indruk dat je het goed doet, volgens mij heb je een beetje bevestiging nodig?!
  En zij kunnen je dat geven!;)!

  Succes,
  LFS.
   

Deel Deze Pagina