ook zo druk en geen tijd voor jezelf?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Dora, 20 aug 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Dora

  Dora Bekend lid

  25 apr 2006
  762
  0
  0
  Hoi,

  Ik vroeg me af hoe het bij jullie zit.
  Finn is nu zo'n dikke 6 weken en claimt eigenlijk mijn hele dag :confused:
  Alles wordt eigenlijk een beetje afgestemd op hem :(
  Omdat hij sávonds en s'nachts zo goed slaap is hij eigenlijk overdag steeds op en heeft hij niet de wens te slapen, soms een uurtje max.
  daardoor ben ik eigenlijk de hele dag met hem bezig en douche ik vaak snel in dat uurtje dat hij even ligt... maar ik moet toegeven, wat is dat zwaar! ik kon een werkdag van 10 uur hiervoor met gemak makkelijker aan dat een dagje Finn, ik ben dan aan het einde van de dag gebroken en ben blij als ik na het laatste flesje rond 22:30 uur mijn bedje in kan!
  Wie herkent dit? ik bedoel, hij is nog zo klein en toch kost hij me al mijn energie al...
  Daarnaast is hij alles snel na zo'n 15 min zat.. spelen in de box, op de bank,op je arm,ik moet dus steeds iets niets bedenken want anders is het echt blehrren....

  ben benieuwd hoe jullie het vinden en ervaren! x
   
 2. Niet meer actief

  ja dat had ik de eerste 2/3 maand ook maar nu heb ik echt genoeg tijd voor mezelf.. ja ik kan natuurlijk niet weg enzo maar in huis kan ik gewoon me gang gaan.. dat komt wel zodra ze wat ouder zijn en ze zichzelf kunnen vermaken..
   
 3. wendy1611

  wendy1611 Fanatiek lid

  14 mei 2006
  2.463
  0
  0
  Herkenbaar, die eerste paar maanden moet je nog echt groeien in je rol als moeder.

  Kwestie van loslaten en momenten voor jezelf nemen!
   
 4. Angel Eyes

  Angel Eyes Niet meer actief

  ik had het ook, heb het nu nog af en toe hoor. maar sinds Dano een goed ritme heeft kan ik echt wel wat doen zelf. nee inderdaad niet steeds de deur uit. maar ff op de PC wat tekenen was doen etc.

  we hebben het volgende ritme

  eten, beetje spelen(half uurtje) en dan slapen tot de volgende voeding. dit herhaalt zich elke 3 uur. savonds laat en snachts wordt er niet gespeeld natuurlijk ;) dus zodra hij slaapt heb ik tijd voor mezelf.

  Wij zijn begonnen om Dano gewoon op bed te leggen op een gegeven moment en ineens sliep hij elke keer heel goed. ook snachts slaapt hij goed.

  Al met al toch ongeveer 17 a 18 per dag.
   
 5. Lente

  Lente Bekend lid

  12 jun 2007
  615
  0
  0
  wel herkenbaar hoor. Nu heeft ze een lekker ritme te pakken met uurtje 's morgens slapen, tussen de middag 2 uurtjes en einde van de dag nog een uurtje. Dit is wel zo gegroeid en door op vaste tijden te voeden en te slapen te leggen.

  Maar. Ik legde haar ook vaak genoeg even in bed of zette haar in de wipper in de slaapkamer en dan ging ik douchen. Soms zat ze dan wel wat te mopperen, maar ja... ik vond eigenlijk niet dat de hele dag in het teken van haar moest staan. Dus ging ik (wel snel en niet helemaal op m'n gemak) douchen, dan moest zij maar even wachten. Ik wist dat er verder niets was dus dan mopperde ze maar even. Klinkt misschien wat hard, maar het werkte wel voor ons. Die paar minuten kon ze best even alleen vond ik.
  En verder ging ik lekker veel wandelen, boodschapjes doen etc. Of ik ging naar een vriendin, dan kwam ik in elk geval nog onder de mensen.

  Wat bij ons ook wel hielp was in de draagzak, dan ging ik stofzuigen oid. Vaak viel ze dan nog in slaap ook.

  Sterkte!
   
 6. puckje

  puckje Bekend lid

  9 jun 2007
  555
  0
  0
  Overijssel
  Tot vorige week had Emiel dit ook. 's Nachts slapen en overdag veel wakker. Maar hij gaf wel aan dat hij moe was, maar kon de slaap op een of andere manier niet te pakken krijgen. We zijn begonnen met inbakeren, zowel 's nachts als overdag. Wat een verschil. Hij slaapt 's nachts nog steeds goed en overdag nu ook. Een slaapje van 50 min. is vervangen door eentje van ruim 2 uur. We moeten hem nu soms overdag wakker maken voor een voeding. Ik heb nu echt tijd voor mezelf en begin me soms al te vervelen.
   
 7. Zeeuwsmeisje

  Zeeuwsmeisje Fanatiek lid

  9 aug 2006
  3.051
  1
  0
  zeeuws-vlaanderen
  Welkom in de wereld van de moeders...

  heel herkenbaar hoor. Nu ik kids heb denk ik wel eens waar had ik het vroeger nou zo druk mee... dat was niks vergeleken met wat ik nu doe.
   
 8. cam

  cam Bekend lid

  17 dec 2006
  572
  0
  0
  Ja, heerlijk he...vond het in begin ook zo frustrerend...mijn dochter kon maar niet in MIJN ritme komen..ik heb het na een paar weken maar opgegeven en me aangepast :) Moest er ook echt aan wennen aan het moederschap.

  De eerste zes weken heeft ze veel gehuild en het enige waar ik mee bezig was, was haar troosten. Als ik geluk had, kon ik net een kwartiertje de was in de machine doen, of opvouwen, dat was het dan ook wel.

  Na deze zes weken sliep ze overdag af en toe een uurtje en kon ik in die uurtjes wat voor mezelf doen. Nu gaat ze om half acht naar bed en de avond is dan voor mezelf. Veel taken zijn ook van overdag naar de avond verschoven..
   
 9. Marijntje

  Marijntje Bekend lid

  9 nov 2006
  674
  0
  0
  Secretaresse
  Amersfoort
  Hoi meiden,

  Hier ligt het er maar net aan...we hebben goede en slechte dagen kwa reflux en verstopping...krampjes van de lactulosesiroop etc etc....

  Maar afgezien van dagen met erge krampjes hebben we een goed ritme van 5 kwartier wakker zijn inclusief voeden, boertje, verschonen, spelen en weer slapen...dus ook overdag. (gebruiken een bakerzak) Dan heb ik wel tijd voor mezelf...maar vandaag lukte dat dus niet! Wel moeilijk als de kleine zo verdrietig is en je kan weinig doen. Er zit dan idd niets anders op om haar een beetje te laten jengelen want anders kan je niet eens een boterham eten..

  Durf niet zo naar buiten nog of boodschappen te doen omdat ik denk dat ze het op een gillen gaat zetten ergens in de bus of onderweg. Als je al met de wagen stopt dan wordt ze al wakker! Maar goed, ik doe het nog even lekker zo en als ze straks wat gelukkiger is en rustiger dan gaan we samen dingen ondernemen..

  Tja het is even een moeilijke periode zo in het begin maar ik kijk met smart uit naar de tijd dat ze 4/5 maanden is!

  Groetjes, Marijn
   
 10. Minyaweth

  Minyaweth VIP lid

  20 aug 2006
  9.082
  1
  0
  Overijssel
  Heel herkenbaar! Ik was ook de hele dag met Vigo bezig! Hij claimde ook mijn hele dag en wou continue mijn aandacht. Als ik hem ook maar even neerlegde om zelf te plassen o.i.d. was het gelijk huilen geblazen!
  Ook als ik hem naar bed bracht, was het huilen, huilen, huilen!
  Ik heb hem op een gegeven moment gewoon na elke voeding in bed gelegt en liet ik hem daar huilen. Hij huilde sowieso dus als hij dat nou in bed deed of bij mij op schoot... Als ik hem in bed legde kon ik tenminste nog even snel iets voor mezelf doen zoals douchen en huishouden etc. Klinkt hard, I know maar het heeft wel geholpen!
  Nu slaapt hij redelijk goed overdag en kan ik weer lekker dingetjes voor mezelf doen of zelf ook even de oogjes sluiten 's middags ;)
   
 11. MamaDenise

  MamaDenise Fanatiek lid

  21 jan 2006
  3.478
  1
  0
  Oosterhout(nb)
  Was hier in het begin ook maar nu is dat anders.
  Ik doe het huishouden in de ochtend en in de middag wat voor mezelf en de tijd dat Lieve wakker is besteed ik grotendeels aan haar.
   
 12. Secretje

  Secretje Actief lid

  28 aug 2006
  372
  0
  0
  Hier in het begin ook zo. Toen ging het een hele tijd goed en nu claimt Ruben mij weer volledig. Maar dat komt meer door verlatingsangst. Ik kan niet zonder hem naar de wc of wat dan ook. Verder slaapt hij alleen nog 1,5 uur 's middags en dan moet ik verplicht rusten.

  Ben benieuwd hoe het allemaal gaat als de 2e er straks is...
   
 13. chantal1984

  chantal1984 Niet meer actief

  Het klinkt misschien verwaand maar ik heb al vanaf 8 weken dat ik gewoon tijd voor mezelf kon vrij maken... Kyano zit al vanaf 8 weken in een vast ritme, s'nachts doorslapen, s'middags dutje en voor de rest vraagt hij niet veel aandacht, krijgt tie uiteraard wel maar gelukkig heb ik gewoon nog tijd voor mezelf... Kan me wel voorstellen dat dit voor sommige moedere frustrerend is maar denk dat je een beetje moet leren om gaan met alle nieuwe veranderingen althans dat denk ik hoor..
   
 14. Anakin

  Anakin VIP lid

  17 mrt 2006
  6.642
  224
  63
  Bram huilde de eerste weken ook wel vaker, en net altijd als ik wilde douchen of eten of iets voor mezelf wilde doen :( .
  Ik heb toen erg mijn best gedaan om rust en regelmaat te creëren en dat werkte.
  Wakker worden - voeding - knuffelen/spelen op schoot - eventueel even 5/10 min. in de box - bij de eerste gaap naar bed brengen.
  Na een week of 6 zat hij opeens in een ritme en slaapt hij als een beer, zowel overdag als 's nachts.... heerlijk.
  Het is nu echt feest als hij wakker is, en hij gaat zonder geklaag ook weer lekker naar zijn bedje toe.
   
 15. Natascha30

  Natascha30 Fanatiek lid

  4 okt 2006
  2.157
  0
  0
  Twente
  hier ook wel een lekker ritme waardoor ik ook nog tijd voor mezelf heb
  als beide kids tussen de middag naar bed zijn dan ga ik lekker even achter de computer of lezen
  en tussendoor doe ik het huishuiden en speel ik met de kids
  en na het eten is papa er die gaat veel fietsen met de oudste en vindt het ook leuk om de jongste zijn flesjes te geven
   
 16. nancy74

  nancy74 Fanatiek lid

  8 aug 2006
  1.065
  0
  0
  het is idd weer helemaal opnieuw een ritme zoeken... moet zeggen dat het me best even tegenviel hoor.. maar nu Phaedra 5 maanden is moet ik zeggen dat ik het weer aardig op de rails heb, werken en de zorg voor mijn gezin met 4 kinderen.
   
 17. Ozzy

  Ozzy Actief lid

  31 jan 2007
  379
  0
  0
  Rotterdam
  In het begin heeft je kind heel veel aandacht nodig daarna ook hoor maar ik denk zelf dat vooral als het je eerste kind is het zo zwaar is allemaal ineens je baby in je handen ipv veilig in je buik is hij nu aan het huilen, hij moet gevoed worden op een regelmatige manier, verschonen enz maar op een geven moment meestal na de 3de maanden krijg je wel een beetje een ritme vind ik.
   
 18. kimkivits

  kimkivits Fanatiek lid

  28 jun 2006
  2.209
  0
  0
  Eigen zaak, fotografe
  eindhoven
  HOEZO HERKENBAAR?!

  hahaha
  mijn nieuwe tijd om te ontbijten is nu 2 uur 's middags. dat terwijl ik al vanaf 8 uur bezig ben met aidan hahaha. zegt dat genoeg?
   
 19. Daphne1980

  Daphne1980 Bekend lid

  5 dec 2005
  842
  0
  0
  Aspirant projectleider
  Rotterdam
  Ook Kamiel nam in het begin al mijn tijd in beslag, en ik moet eerlijk zeggen, ondanks dat ik het geweldig vind om moeder te zijn overviel mij dat wel een beetje. Ik had niet verwacht dat ik zou leven van voeding op voeding!

  Maar inmiddels ben ik aardig gewend en is Kamiel (altijd wel geweest hoor) een makkelijk ventje. Ik dacht ook vaak, waarom is hij zo veel wakker?! Maar toen kreeg ik de tip om hem zodra hij in z'n oogjes wrijft in bed te leggen. En een vast ritme op te bouwen, niet wanneer hij moet slapen maar als het zover is dat je altijd dezelfde dingen doet. Bijv. 's avonds eerst pyjama aan en daarna flesje, allemaal een kusje en naar bed. We gaan dan ook al wat minder en zachter tegen hem praten.
  En overdag zodra hij moe wordt, gordijnen dicht en in bed leggen. Ik zeg het ook altijd tegen hem, dan zeg ik: we gaan even kijken of je wilt slapen, of: volgens mij ben je moe, ik leg je even lekker in bed. Kusje op het voorhoofd en weg.

  Hij slaapt nu een stuk meer en gaf na een tijdje heel duidelijk aan wanneer hij moe was en dus echt naar bed wilde!

  Enne, wat betreft thuisblijven, wij zijn hele bewegelijke ouders, we gaan vaak ergens heen. Kamiel is eraan gewend en daar ben ik blij om, want ik zit dus niet vast aan huis! Kinderen kunnen ook slapen in hun kinderwagen en bij anderen in bed! Niet alleen in hun eigen bedje.

  Succes met je kleintje!

  Groetjes,
  Daphne
   
 20. Deb

  Deb VIP lid

  19 jul 2005
  7.394
  0
  0
  Noord- Scharwoude
  je moet idd tijd voor jezelf maken

  en niet je leven laten leiden door je baby :)

  kindjes slapen vaak dus heb jij alle tijd voor jezelf

  kindje moet zich aan jou aanpassen en niet andersom

  ik heb dit teminste nooit gedaan en ik had er 2 in 1 jaar :)
   

Deel Deze Pagina