Arabisch, of uit het midden Oosten.... Ik ben er dol op. Ga ook regelmatig in een Perzisch, Libanees, Turks of Tunesisch restaurant eten. Ook op de Mexicaanse keuken ben ik dol, maar daar heb ik al eens een topic over geopend en daar kwamen weinig reacties op. Wellicht omdat er weinig mensen van Mexicaanse komaf zijn op dit forum. Hopelijk met dit topic meer geluk De vraag is; wie wil er een lekker, succesvol recept delen?
Ik zal zelf het spits afbijten. Ik ben dol op deze linzensoep; http://www.smulweb.nl/recepten/1313655/Rode-linzensoep
Ik kan niet Arabisch koken maar kan wellicht wel wat hele makkelijke Iraanse recepten met je delen. Ik weet alleen niet of Iraanse kruiden te koop zijn in Nederland.
Ik heb wel wat Iraanse kruiden. Een goede vriend van ons is Iraans en neemt weleens kruiden voor me mee. Dus mocht het niet àl te ingewikkeld zijn; graag!
Deze variatie op harira maak ik in de winter zeker één keer per week: https://www.mynewroots.org/site/2016/01/chickpea-sweet-potato-noodle-soup/
Ik heb alleen een perzisch kookboek (en dat ga ik niet overtypen). Deze stoofpot vind ik iig ook erg lekker in de winter. https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R493204/marokkaanse-lamsstoofschotel
Ik maak vaak tajine met gehaktballetjes, wortel, aardappel en erwten. Langzaam laten pruttelen. Echt een succes bij man en kinderen.
Coucous! Staat hier op nr 1. Zal je straks wel een recept sturen. Vooral ras el hanout gebruik ik veel
Ja hoor, of met kip. Misschien het kruidenmengsel een beetje aanpassen dan, bv munt toevoegen (even googlen, ik ben geen echte kok maar er staan gelukkig veel marokkaanse stoofpotten online )
Ik lees net dat je geen lams eet dus dan vallen sowieso al een paar dingen af. Estamboli (rijst met gehakt en sperziebonen) Verse sperziebonen Basmati rijst Uien Gehakt Tomatenpuree Aardappels Olijfolie Zonnebloemolie Bakpapier Advieh kruiden Zout en peper De sperziebonen en rijst beetgaar koken. Niet te gaar want het gaat nog nastomen. Ondertussen karameliseer je de uien langzaam op zacht vuur in olijfolie tot ze goudbruin en zacht zijn. Dan doe je het gehakt erbij met zout, peper en advieh kruiden. Als dit gaar is dan doe je wat extra olijfolie en de tomatenpuree erbij. Laat op zacht vuur de tomatenpuree 'ontzuren'. Het moet allemaal een beetje zoet zijn. Dan is het klaar. Knip de bakpapier rond op maat van je kookpan. Doe het bakpapier op de bodem en giet daarop een flinke scheut zonnebloemolie, zout en een heel klein beetje water. Hierop leg je plakjes rauwe aardappels en dan doe je op de aardappels een laag rijst. Na de rijst een laag van het gehaktmengsel en daarna de sperziebonen. Dan weer de rijst en zo ga je in lagen door tot alles op is. Je eindigt met de rijst. Zet dit allemaal op ZACHT vuur. Door het kleine beetje water gaat alles nog extra stomen en door de zonnebloemolie krijg je een mooie tadig van de plakjes aardappelen. Als je tadig klaar is dan is het gerecht ook klaar. Ik kan eventueel ook nog ontbijt recepten (eieren), spaghetti op de Iraanse manier, een stoofpotje met kidneybonen en een heleboel verse tuinkruiden (ghormeh sabzi), een dikke soort noodlesoep ( ash resteh) uittypen als je dat wilt.
Voor de dames die meelezen en niet goed in koken zijn, kan ik de versmaaltijd vd Jumbo 'Marokkaanse Couscous' aanraden. Halfuurtje, op het vlees na zit alles er in en het is ongelooflijk lekker.
Ik kan je deze website van harte aanbevelen. Hele lekkere gerechten en super duidelijk uitgelegd. Www.kookhoekjevanxfaatje.nl
dit is zo lekker! http://www.smulweb.nl/recepten/1406224/Tajine-gehaktballetjes-met-ei En de rode linzensoep. Die kon ik in Marokko amper eten, want mijn dochter van toen 15 maanden oud wilde die niet delen
heb jij een lekker recept voor rode linzensoep? (of kijk ik er overheen?) vroeger vaak gemaakt, maar ben mijn recept kwijt.