Even een kookvraagje: Ik wil voor vanavond een hartige taart maken maar nu twijfel ik of ik wel het juiste in huis heb, ik heb kookroom (finesse) van Blue Band maar is dat nou hetzelfde als slagroom? In het recept staat namelijk slagroom maar op het flesje kookroom staat dat je het ook in hartige taarten kan gebruiken.
Oh super, dus ik kan gewoon dezelfde hoeveelheid aanhouden als in het recept, dat het minder vet is is alleen maar mooi mee genoen toch
Kookroom kan je ook verhitten en bij slagroom heb je de kans dat het gaat schiften en dan kan je je eten weggooien. Of het minder vet is weet ik niet hoor, maar is prima te gebruiken in een hartige taart. Succes!
Ik zie regelmatig bij recepten staan dat je voor een variant met minder calorieen de slagroom kan vervangen door kookroom dus het zal wel...
O ja dan zal dat inderdaad wel. Nou super lijkt me dan. Dan wil ik trouwens niet weten hoeveel calorieën er in slagroom zitten aangezien ik de calorieën in kookroom ook al behoorlijk vind.