Op regel

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Mirna, 24 jan 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Mirna

  Mirna Bekend lid

  6 mei 2005
  908
  0
  0
  Isa is nu ruim 2 maand. Over een maand ongeveer gaat ze naar het kinderdagverblijf voor 2 en een halve dag. Nu slaapt ze 's nachts al door. De laatste fles geven we tussen half 9 en half 10 (hangt er een beetje vanaf). Ze wordt dan 's morgens wakker tussen half 6 en half 7 (wisselt een klein beetje). Eigenlijk vond ik dit wel prima zo.
  Ze drinkt 5 flessen van 180 water met 6 scheppen. (Ze is ruim 5 kilo) Ze drinkt ze niet allemaal leeg hoor, maar het gaat best goed.
  Eigenlijk had ik het idee dat het zo wel goed gaat. Nu heb ik een buurvrouw met 2 kinderen (iets ouder) die ook naar dat kinderdagverblijf gaan. Zij vindt dat ik haar tussen half 11 en 11 nog moet wakker maken voor de laatste fles en dan tussen half 7 en 7 uur weer de eerste fles moet geven. Ik heb dat wel eens geprobeerd, maar dan wordt ze ineens om 3 of 4 uur 's nachts wakker. Eigenlijk vind ik dit niks, dus ik was het ook niet meer van plan.
  De reden dat ik het anders zou moeten doen (volgens mijn buurvrouw) is dat ik straks nog maar 1 keer de voeding verhoog (210 water) en dat ze dan niet genoeg heeft om te slapen.
  Ik was dit toch niet van plan. Dus ik doe dit ook niet, maar ik werd wel aan het twijfelen gebracht. Ik zou graag willen weten wat jullie hiervan vinden. Hebben jullie hier ervaringen mee?
   
 2. kwebbeltje

  kwebbeltje VIP lid

  13 jul 2005
  15.340
  1
  0
  Verpleegkundige
  Duitsland
  Hoi Mirna,

  Onze isa (grappig he) zit al vanaf ongeveer 6 weken op 5 voedingen. Rond negen uur s'avonds krijgt ze de laatste fles 200cc en smorgens om een uur of zeven leg ik haar weer aan. Ze doet het hier fantastisch op.
  Bij mij op het cb zeiden ze in eerste instantie ook dat ik haar s'avonds laat nog wat moest geven, maar onze meid wilde dat niet!!! En daarbij groeit onze isa als kool. Woog bij drie maanden 7.5 kilo :oops: Euchh..moet 6.5 kilo zijn sorry)
  Ik denk dat je het gewoon moet laten zoals het is. Het belangrijkste is of isa tevreden is en goed groeit. Ieder kind is anders en kun je niet vergelijken met elkaar. Dat is in ieder geval mijn mening.

  Ik zou zeggen ga gewoon lekker door en geniet van jullie kleine meid.

  Liefs Kwebbeltje
   
 3. Kiki

  Kiki Fanatiek lid

  8 jul 2005
  4.364
  1
  38
  Fulltime memmie en mod :-)
  Steenwijk
  Ik had het niet beter kunnen zeggen! Als jullie Isa's straks meer voeding nodig hebben voor de nacht, dan kun je overwegen om een schepje rijstepap toe te voegen aan de laatste fles, op die manier hebben ze een lekkere "bodem" voor de lange nacht.

  't gaat straks toch al snel genoeg met fruit en groente hap erbij, dat ze dan alweer minder fles krijgen.

  Succes en groetjes van Kiki.
   

Deel Deze Pagina