Op stap met de buggy op de fiets

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Gwenolyn, 28 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Gwenolyn

  Gwenolyn VIP lid

  13 jan 2009
  7.067
  0
  0
  Gisteren een buggy met fietsendrager gehaald. Vandaag heb ik de fietsendrager gemonteerd, zadel lager (zodat ik met mijn voeten bij de grond kan) en morgen gaan we op pad.

  Vandaag al wel de buggy op de fiets gedaan, om eens te kijken hoe het voelt. Het is nog best "zwaar", en even lastig om de buggy erop te krijgen. Ook merk ik dat mijn fiets niet stabiel meer staat:D.
  Lijk wel een pakezel:D

  De handigste volgorde is dus- dochter op de fiets - buggy erop, en fietsen maar. Als we er zijn net andersom. Eerst buggy eraf, fiets neer zetten, buggy open klappen en dan dochter lief eraf.

  Iemand nog tips/ervaringen/handigheidjes?
   
 2. Duchess

  Duchess VIP lid

  26 jan 2006
  11.503
  3
  38
  Eindhoven
  Dan moet je dus ej fiets loslaten om je buggy erop te doen of eraf te halen?
  Zou ik niet doen hoor.

  Ik zet mijn dochter even op de grond, buggy op de fiets, dochter in het stoeltje en gaan met die banaan. Op bestemming dochter eruit, weer even op de grond en buggy eraf en uitklappen.

  Ik deed het eerst zoals jij zegt, maar toen kukelde mijn fiets dus om, gelukkig had ik mijn dochter net uit het stoeltje gehaald.
   
 3. Gwenolyn

  Gwenolyn VIP lid

  13 jan 2009
  7.067
  0
  0
  Eeeh, ja, dan moet ik inderdaad mijn fiets los laten. hmmmmm, inderdaad niet handig. Natuurlijk niet over nagedacht dat ik 2 handen nodig heb om de buggy op en af de fiets te krijgen.

  Kruipt je dochter niet weg?:D
   
 4. Danabelle

  Danabelle Fanatiek lid

  3 jan 2008
  2.495
  0
  0
  Ik weet niet of je dochter al kan staan en lopen? Ik zette dochter op die leeftijd gewoon bij de fiets, zette er zelf een been omheen en zei dan 'even bij mama blijven staan' als ik de buggy op de fiets tilde. Tegen de tijd dat dochter was uitgekeken op mijn benen en mijn veters had losgemaakt ;) zat die buggy wel op de fiets en kon ik dochter erop tillen :)
   
 5. Mayon

  Mayon Niet meer actief

  Ik heb een dubbele standaard en een stuurslot, het ding staat als een huis, ik pak dus eerst de buggy en klap die uit. Je staat dan praktisch tegen je fiets aan. Mijn dochter op de grond, no-way, is in een seconde verdwenen!
   
 6. Gwenolyn

  Gwenolyn VIP lid

  13 jan 2009
  7.067
  0
  0
  @ Danabelle: Ja, ze kan staan en aan de hand lopen.

  @ Gonnie: dubbele standaard heb ik ook al aan zitten te denken. Ga het eerst proberen, kijken of ik er handigheid ik krijg. Als het "niks" blijft gaat er een dubbele standaard onder.
   
 7. Duchess

  Duchess VIP lid

  26 jan 2006
  11.503
  3
  38
  Eindhoven
  Ik heb ook een dubbele standaart, maar mijn fiets kukelde dus wel mooi om....

  Nu staat mijn fiets in een afgesloten tuin thuis, en op bestemming altijd in bewaakte fietsenstalling dus niet zomaar langs de weg o.i.d. Ik heb de Nuna Pepp en die hang ik in 2 seconden op de drager. Ik heb liever dat ze bij mijn been zit (ze blijft idd gewoon zitten) dan dat ze met fiets en al om kukelt.
   
 8. Gentle

  Gentle VIP lid

  10 okt 2007
  6.979
  1
  36
  Overijssel
  Even fietsen met alleen de buggy van te voren! Het fiets best gek, een beetje uit balans, ik vond dat wel even wennen met Julia er ook bij op.

  Ik doe idd ook kind eerst, buggy er op, maar afstappen doe ik eerst Julia er af en dan de buggy. Maar goed, nu is Julia natuurlijk groot genoeg om zelf te staan/weg te lopen, dus ik sta dan goed in balans en til haar met één arm er af en zet haar neer, en dan heb ik daarna alle tijd om die buggy er af te halen. Mijn buggy is niet de handigste op de fiets heb ik gemerkt!
   
 9. mora27

  mora27 VIP lid

  25 nov 2009
  6.381
  0
  36
  webwinkel eigenaar
  in een huis
  ik zet eerst mn dochters in de zitjes en dan de buggy, kan je toch voor je fiets blijven staan en de buggy erin hangen... tis best een gedoe hoor.... mijn oudste blijft netjes bij de fiets staan maar mijn jongste gaat in 1 streep op haar doel af en is zo weg.... dus zij gaat als eerste, dan de buggy en dan mijn oudste achterop...

  al met al valt het best mee..... krijg je vanzelf wel handiheid in hoor...
   
 10. zonnetjes

  zonnetjes Fanatiek lid

  19 aug 2006
  3.079
  0
  0
  drenthe
  Vandaag al wel de buggy op de fiets gedaan, om eens te kijken hoe het voelt. Het is nog best "zwaar",

  kun je nagaan hoe zwaar het is, 1 kind voorop, 1 kind achterop een buggy in de drager en boodschappen in de fietstassen. dat heb ik laatst voor het eerst gedaan, was best pittig.
   
 11. zonnetjes

  zonnetjes Fanatiek lid

  19 aug 2006
  3.079
  0
  0
  drenthe
  Natuurlijk niet over nagedacht dat ik 2 handen nodig heb om de buggy op en af de fiets te krijgen.

  met een beetje handigheid lukt het ook met handen en voetenwerk, zo doe ik het altijd.
  buggy zit nog in de drager, ik doe de clip los en pak dan gauw naar boven de buggy vast. die til ik eraf en zet op de grond. met tik van de voet maak de klik los van de buggy, hij valt uit elkaar en duw met voet zo buggy strak. sophie had ik er dan al af gehaald met 1 arm. dan thijs nog en die kan ik de gereedstaande buggy.
   
 12. Gwenolyn

  Gwenolyn VIP lid

  13 jan 2009
  7.067
  0
  0
  Bedankt voor al jullie tips en handigheidjes!!
  Ik ga het morgen eens proberen. Ben heel benieuwd.
   
 13. Duchess

  Duchess VIP lid

  26 jan 2006
  11.503
  3
  38
  Eindhoven
  Mij lukt dat niet. Daar heb ik echt te korte armen voor hoor haha.

  (oh trouwens, mijn buggy hangt recht achter mijn fiets, niet aan de zijkant)

  Ik denk dat ik van de week ook maar eens een middagje ga oefenen in de tuin whaha.
   
 14. Mamzie

  Mamzie VIP lid

  29 jun 2006
  7.318
  0
  0
  prov. Groningen
  wauw ben ik blij dat mijn buggy in de fietskar past hihi
  Zo makkelijk!
   
 15. Gwenolyn

  Gwenolyn VIP lid

  13 jan 2009
  7.067
  0
  0
  @ Mamzie: Het lijkt mij makkelijk om de fietskar thuis te laten. Ze ligt nu te slapen, en daarna gaan we het eens proberen. Anders toch maar weer de fietskar erachter.
   
 16. Roozjuh

  Roozjuh VIP lid

  1 okt 2007
  18.344
  1.250
  113
  Flevoland
  hier ook een buggy aan de fiets. vind het erg handig moet ik zeggen. je voelt je inderdaad een pak ezel en de fiets voelt zwaarder. ik heb gelukkig geen knulletje dat snel weg rent als ik m van de fiets haal. maar eigenlijk zet ik de fiets eerst in het rek(ik zoek altijd in de stad waar je wiel in zo'n rek kan) dan ook nog mn dubbele standaard erbij. zo weet ik dat hij zo stabiel mogelijk staat. buggy kan ik met 1 hand van de houder halen maar heb wel 2 handen nodig om hem uit te klappen. dat doe ik dan ff snel terwijl ik kijk naar zoonlief en in de gaten hou. klinkt heel lastig maar na 3x heb je daar wel goed het ritme en handigheid in. als ik de fiets niet in een rek kan zetten dan haal ik hem eerst uit het fietszitje en dan pas de buggy.

  ik heb een moeder fiets met dubbele standaard en een veer bij het voorwiel zodat het wiel niet(makkelijk) draait
   
 17. Gwenolyn

  Gwenolyn VIP lid

  13 jan 2009
  7.067
  0
  0
  Nou, het is me allemaal reuze meegevallen!!
  Eerste Joënna in haar zitje, daarna buggy erop en fietsen maar. De eerste paar minuten waren even wennen, maar daarna fietsen het als vanouds. Wel even rekening houden met de bochten. Niet te scherp naar links.

  Ook buggy eraf halen, en daarna Joënna erin ging goed.

  Alleen toen we klaar waren met winkelen, heb ik wel even staan te stuntelen om alles er weer op en erin te krijgen. Had ook veel bekijks. Zat ik eindelijk op de fiets, wilden ik weg fietsen, bleek mijn fiets nog op slot te staan.......... Tja, dat fietst niet makkelijk.
   
 18. Antares

  Antares VIP lid

  17 nov 2008
  19.894
  3
  38
  idd is mij ook overkomen! doe het dus altijd andersom (nu niet meer want ze loopt wel waar ik heen ga) Maar voorheen altijd andersom...dan dochterlief maar ff op de grond zetten (ze kon wel zelf zitten anders mag je toch niet fietsen ermee ;) )
   
 19. Roozjuh

  Roozjuh VIP lid

  1 okt 2007
  18.344
  1.250
  113
  Flevoland
  haha zo was het bij mij ook de eerste keer, fiets op slot als je eindelijk klaar bent met al je boodschappen en kind + buggy :p

  mooi dat alles verder goed is gegaan. je moet inderdaad even erin komen en dan gaat het allemaal vanzelf.

  ik wil ene fietskar kopen als wij een 2de kindje op komst hebben in de toekomst. lijkt me stuk makkelijker dan 2 kids op de fiets
   
 20. Gwenolyn

  Gwenolyn VIP lid

  13 jan 2009
  7.067
  0
  0
  Hahahaha, ik schaamde me dood. Was zo blij dat ik alles op de fiets had zitten (kind, boodschappen, buggy, mezelf) dat ik helemaal vergat om hem van slot af te halen.
  Dus weer afstappen, sleutel opzoeken en gaan met de banaan.
   

Deel Deze Pagina