Hallo, Ik wil vanavond een pastasaus maken. Ik heb het volgende in huis: - pakje gezeefde tomaten - blikje tomatenblokjes - blikje geconcentreerde tomatenpuree - uien - knoflook - Italiaanse kruiden - verse basilicum - champignons - groentebouillonblokje Verder geen wijn voor saus in huis. En we doen ook geen vlees door de pasta. Gaat het hiermee lukken? Welke ingrediënten heb ik nodig en welke niet? Ik weet nooit wat ik met die pakjes of blikjes tomaat aan moet. Wordt het dan niet te zuur? Groetjes, Hanna
Ik maak mijn pasta altijd vers en heb het volgende er altijd in; Eerst maak ik de gehakt rul dan gooi ik er groente bij (paprika, prei, tomaat en ui) als dat een beetje doorgekookt is gooi ik er 2 blikjes tomatenpuree doorheen met een scheutje melk en als laatste kneed ik er een of 2 teentjes knoflook door. Dan nog wat italiaanse kruiden en klaar is kees edit: Jullie moeten het dus ff zonder gehakt doen en champignons toevoegen ipv gehakt.
Laat het blikje tomatenpuree maar dicht hoor. Dat wordt veel te sterk als je hetniet aanlengt met water.
Oké, en dan alles doorelkaar... Volgorde kan ik wel bedenken En dan laat ik idd. het kleine blikje tomatenpuree wel dicht.
ik gebruik daarvan de tomaten puree niet en de boillion niet. Vaak die ik wel ook verse tomaten erdoor ( cherry meestal die groeien in de tuin)
Ja ik begin met uitje fruiten en dan wat knoflook erbij en champignons. Tomatenpuree doe ik er wel bij, even laten bakken zodat de zuurheid eraf is. Dan de tomatenblokjes erbij en de kruiden op het laatst.
Smaken verschillen..... Ik vind het juist lekkerder met het blikje tomatenpuree, anders is het te waterig naar mijn mening. Belangrijk is wel dat je toamtenpuree even meebakt voordat je de natte ingredienten toevoegt, anders verdwijnte de zuurte graad niet voldoende en krijgje een wat zurige smaak aan je saus!
Oh, is dát het? Eerst mee laten bakken die puree.... Goed, gaan we dat dan tóch maar even proberen! Thanks!
Ik doe het altijd zo: -gehakt rul bakken met knoflook en peper. -groentepakket erbij -gezeefde tomaten erbij met een beetje ketjap, knoflook, peper en oregano en een paar theelepeltjes suiker. - pasta erbij Yummie gebruik dit sausje ook vaak over bruine bonen, ook echt lekker!
Keej, de saus is gemaakt: 1. uitje, knoflook, champignons 2. blikje tomatenpuree 70 gram 3. pakje gezeefde tomaten 500 ml. 4. zout, peper en Italiaanse kruiden Resultaat: ik vind het een nogal dikke saus en 'k ben een beetje uitgeschoten met de peper...... Plus dat het toch nog aan de zure kant is... Hoe kan ik het lekkerder/beter krijgen...?
Ik doe er altijd nog 1,5 tl suiker door en zout. Denk omdat je geen vlees gebruikt heb dat een bouillon blokje er door ook lekker is. Doe ik ook wel eens En je kan de saus altijd verdunnen met water of melk voor een wat romerige saus
Ik ga pasta met zalm maken. Slagroom in de pan Philadelphia erbij Roeren, dik worden Voeg zalmsnippers toe Maak de spaghetti Omnomnom Zalmpasta <3
Ik doe het zo: ik koop zo'n paprika mix.. alle 3 de kleuren wassen snijden en in de blender.. daarbij 2 tomaten lekker veel teentjes knoflook.. zwarte peper wat zout.. daarvoor rul ik dan al gehakt met een uitje.. gooi daarna deze zelfgemaakte verse saus erover en voilà.. heerlijk! je kunt dit ook doen met tonijn.. evt nog wat crème fresh erdoor.. lekker hoor!
Ik doe het volgende: snij een heleboel tomaten in 6 stukken, met vel(dit ligt aan jezelf) Dan kruid ik het met basilicum, tijm, organo, knoflook, peper, zout en uipoeder. En dan om het dikker te maken blikjes tomaten puree. Dit gewoon tot het de gewenste dikte heeft, ligt namelijk aan de hoeveelheid tomaten ik doe. Dit smaakt altijd heerlijk! Daarnaast natuurlijk nog groenten en evt gehakt.
Hm... ik heb er nu inmiddels al zoveel aan veranderd en zo vaak geproefd dat ik niet meer weet wat ik proef..... - Water erbij gedaan - Suiker erbij gedaan - Echte tomaten erbij gedaan - Weer water erbij gedaan.... - Verse basilicum erbij gedaan Nu maar wachten wat manlief er van zegt...
Ik maak hem zo: Uitje, wortel, knoflook fruiten Dan rundergehakt erbij Kruiden met peper, zout en paprikapoeder Dan doe ik er een hele rode paprika bij En een paar takje thijm en rozemarijn Deksel op de pan en laten smoren tot wortel en paprika zacht zijn Dan nog een blikje tomatenblokjes en een paar gewone tomaten (smaakt toch wat anders) Dan nog snel wat blaadjes verse basilicum erover en klaar! En natuurlijk afmaken met geraspte kaas!