Braadworst

Discussie in 'De lounge' gestart door Djamila, 6 jul 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Djamila

    Djamila Fanatiek lid

    8 okt 2010
    2.221
    3
    0
    Waarom gebeurt dit altijd met mijn braadworst???
    Iemand enig idee. Dit heb ik overigens alleen met de worsten van c1000 en dat is nu coop.
     

    Bijgevoegde bestanden:

    • image.jpg
      image.jpg
      Bestandsgrootte:
      48 KB
      Weergaven:
      19
  2. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Hu wat doe jij met die worsten 😂 ik draai ze altijd met een tang, ga nooit met vorken in vlees. Hier altijd hele worsten op tafel 😁

    Zelfs bevroren worsten komen heel uit de pan, heb nog nooit gehoord van te heette pannen/koude worsten die open springen?
     
  3. edelweiss

    edelweiss VIP lid

    24 jan 2013
    7.328
    474
    83
    Je legt ze te koud in een te hete pan dan klapt de darm
     
  4. luca75

    luca75 Fanatiek lid

    14 aug 2013
    4.864
    3.500
    113
    Je bakt ze te hard dan springen ze uit hun vel
     
  5. Drieka

    Drieka Niet meer actief

    Prik je er gaatjes in tijdens het bakken??

    Ik bak ze aan beide kanten aan in een braadpan, dan prik ik er een paar gaatjes in zodat het vocht eruit kan, vuur matig zetten en deksel er half op (dat je een kier hebt) en dan zo laten sudderen.
    Braadworsten zijn hier altijd erg sappig en niet ontploft :D.
     
  6. sniffy

    sniffy VIP lid

    26 mrt 2008
    10.179
    1
    36
    Verzorgende
    Dordrecht
    Voor het bakken gaatjes in prikken en tijdens het bakken met een tang of lepel omdraaien.
     
  7. Djamila

    Djamila Fanatiek lid

    8 okt 2010
    2.221
    3
    0
    Haha ik heb het echt alleen met worsten van c1000. Worst van appie is hier altijd heerlijk.
    Ik prik altijd gaatjes aan het eind van het bakproces. Draaien doe ik altijd met spatels. Nooit met vork.
     
  8. Vlinderbloem

    Vlinderbloem VIP lid

    27 mrt 2008
    8.128
    1.682
    113
    Ik laat braadworst altijd eerst een soort van "wellen" in lauw water, en daarna prik ik ze tijdens het bakken. Ze zijn altijd lekker en sappig bij mij!
     
  9. username

    username Fanatiek lid

    7 aug 2014
    2.917
    192
    63
    NULL
    NULL
    Oh gruwel! Dat ziet er niet aantrekkelijk uit. Sowieso al niet, maar geknapt al helemaal niet.
    Ik las dat iemand hier schreef dat de darm knapte? Dan heb je toch al gegeten en gedronken? ;)
     
  10. luca75

    luca75 Fanatiek lid

    14 aug 2013
    4.864
    3.500
    113
    Denk dat die van c1000 dan strakker in het vel/darm
    zitten dan die van andere winkels.
     
  11. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.446
    4.241
    113
    Je moet de worst tegelijk met de boter in de pan doen. Boter dus niet bruin laten worden. Door de warmte klapt de darm en lopen de sappen en gehakt eruit. Op laag vuur bakken. Gewoon een half uur laten staan
    Niet in prikken dan verlies hè juist de sappen. Idd te koude worst in te warme pan
     
  12. Krulpeterselie

    Krulpeterselie Fanatiek lid

    27 apr 2015
    2.585
    1.247
    113

    Geen rookworst, saucijzen en andere worst eten meer dan. Zit allemaal in darm.

    Ot: inderdaad de pan te heet/worst te koud. Dan klappen ze open.
     
  13. Chilleke

    Chilleke VIP lid

    21 jan 2010
    10.869
    1
    36
    Vrouw
    Verpleegkundige
    Brabant
    Eerst wellen in warm water ;)
     
  14. Jinxx

    Jinxx Fanatiek lid

    12 jan 2014
    2.020
    1.026
    113
    Nee precies... Ik vind zulke worsten echt te smerig voor woorden dus eet daarom ook niks van dit alles ;)
     
  15. username

    username Fanatiek lid

    7 aug 2014
    2.917
    192
    63
    NULL
    NULL
    Dat doe ik al heel lang niet meer. Soms zie je van die foto's waardoor je meteen weer weet waarom ;)
     
  16. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Volgens míj gebruiken ze tegenwoordig ook wel veel kunstdarm.
     
  17. Jinxx

    Jinxx Fanatiek lid

    12 jan 2014
    2.020
    1.026
    113
    Mijn schoonmoeder werkt bij de keurslager en heeft wel eens uitgelegd hoe ze zulke worsten maken. Nou, toen was ik er al helemaal klaar mee ;)
     
  18. Djamila

    Djamila Fanatiek lid

    8 okt 2010
    2.221
    3
    0
    Je mag me gerust vertellen wat er allemaal in zo een worst zit, vind ze toch wel lekker.
    Alleen deze van gister was niet te eten, gelukkig vonden de kids het wel lekker.

    En ik koop m'n worsten voortaan wel bij de Appie.
     
  19. MoniekJ

    MoniekJ Fanatiek lid

    12 mei 2015
    1.719
    0
    0
    HBO-B biomedisch laboratoriumonderzoek.
    Tilburg
    Worsten maken! Das pas leuk. De eerste keer dat ik dacht mocht dorn bij de slager. 2 meter darm om het pijpje doen. Jep... werd kei hard uitgelachrn door de 3 mannelijke collegas. Maar gezegd dat ik een meisje ben en dus niet bekend met de beweging :D
     
  20. butterblue

    butterblue Bekend lid

    7 nov 2014
    716
    156
    43
    Werk in het ziekenhuis!
    NL
    Dat wil ik ook wel, strakker in mijn vel! Tijd voor een bezoekje aan de C1000 :D
     

Deel Deze Pagina