Gister heb ik broccoli (uit het vriesvak) gekookt, gepureerd en een deel aangeboden. De rest van het prutje staat nu in de koelkast. Hoe lang is dit houdbaar? Kan ik het vanavond en morgen nog aanbieden? Dan warm ik het niet in zijn geheel op. Alvast bedankt!
Als het verse was zou ik het nog rustig aanbieden vanavond. Daarna echt niet meer, of direct na klaarmaken in de diepries gooien. Heb geen ervaring met broccoli wat al uit de diepvries komt eigenlijk
Eten wat uit de vriezer komt, kun je na bereiden ook weer in de vriezer doen (althans, voor zover ik weet, doen wij wel). Wij hebben ook broccoli en bloemkool uit de vriezer, als ik iets voor m'n meisje maak pak ik een paar stronkjes, kook het, pureer het en doe het dan in porties in de vriezer.
Ik heb het juist altijd andersom geleerd . Dat je iets nooit twee keer mag invriezen (dus invriezen-dooien-invriezen). En absoluut niet bij vlees! Ik zou het persoonlijk weggooien en opnieuw een stronkje broccoli koken. Die broccoli heeft zo'n lange weg afgelegd (invriezen, ontdooien, koken, koelkast, evt. opnieuw invriezen ed), dat ik het persoonlijk echt niet nog een keer zou willen eten. En je hebt binnen 5min een stronkje broccoli voor je kindje gekookt, en dan is het vers.
Dit heb ik ook geleerd ja.. Dat je niet iets mag invriezen, het laten ontdooien en dan weer invriezen. Maar als je iets hebt ingevroren, het laat ontdooien, en het bereidt (dus kookt/bakt) kun je het wel weer invriezen. Tja, tis idd net zo makkelijk om weer even een paar stukjes broccoli uit de vriezer te pakken en opnieuw wat te maken..