O, wat ben ik stom geweest. Wilde vast lasagne gaan maken, en heb daarvoor gehakt in warm water gelegd om het snel te laten ontdooien. Het gehakt zat wel in een zakje. Nu zijn we ruim 2 uur verder en dacht ik, oja, dat gehakt en die lasagne..!!! Het gehakt is inmiddels vrij kleurloos en als het vocht(roodvocht/bloed) is eruit gelopen en zit in het zakje. Is dit nog te eten? Of moet ik het weggooien? Dat is zo zonde!!!
Ik doe het ook wel eens, wel met lauw water dan. Maar gewoon goed doorbakken. Wij hebben er nooit iets van gekregen hoor.
Waarschijnlijk heb je vooral de kleurstof eruit gewassen. En als dat zo is is het nog gezonder ook Zolang je het maar NU allemaal gebruikt is er echt geen probleem.
Kan je nog gewoon eten hoor. Gewoon even goed aanbakken. Waarschijnlijk is het gehakt in het warme water wat gaan garen.
Dat snap ik ook wel... Maar als iedereen het nog gewoon eet. Ik draai echt elk dubbeltje om de laatste tijd. Dus vind het zonde om 2 euro uit te geven aan gehakt dat ik zelf aan gort help..!
Kan prima.. Ik heb het wel eens met ontdooien in de magnetron, ook nog nooit wat van gekregen Eet ze!
Kan prima hoor. Wat ook handig is, is om gewoon direct uit de vriezer in de pan gooien om te rullen. Het duurt iets langer, maar het is geen probleem verder.
Zeker kan je dat nog eten... Ik ontdooi mijn vlees gewoon in de pan (laag vuur,deksel erop en dan af en toe even omdraaien dan is het zo ontdooit)
ja ik ben niet iedereen wij zijn 1 keer zo verschrikkelijk ziek geworden van een gehakt bal 3 dagen lopen kotsen sinsdien ben ik panisch geworden voordat soort dingen.. en ik moet ook elk dubbeltje om keren begrijp me niet verkeert maar ik persoonlijk zou dan toch echt een nieuw pakje gaan halen
Dat kan ik ook wel eens proberen... Gewoon in de pan. Maar vind het altijd lekke rom het eerst te kruiden. Normaal leg ik het ruim van te voren in de koelkast, maar dat was ik vergeten... Bedankt allemaal voor jullie tips! Het is inmiddels gaar
Kun je gewoon eten hoor. Mijn vriend zn oom is slager en die vertelde dat gehakt van oorsprong grijs van kleur is. De rode kleur die wij zien, zijn de toevoegingen. Echt vers gehakt is dus ook altijd grijs achtig/kleurloos.