Gehakt in warm water, nog gebruiken?

Discussion in 'De lounge' started by 2xtantein1week, Mar 21, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. 2xtantein1week

    2xtantein1week Fanatiek lid

    Dec 15, 2011
    2,166
    1
    0
    O, wat ben ik stom geweest.

    Wilde vast lasagne gaan maken, en heb daarvoor gehakt in warm water gelegd om het snel te laten ontdooien. Het gehakt zat wel in een zakje.

    Nu zijn we ruim 2 uur verder en dacht ik, oja, dat gehakt en die lasagne..!!!

    Het gehakt is inmiddels vrij kleurloos en als het vocht(roodvocht/bloed) is eruit gelopen en zit in het zakje.

    Is dit nog te eten? Of moet ik het weggooien? Dat is zo zonde!!!
     
  2. Bastet

    Bastet Niet meer actief

    Is gewoon nog te eten, geen probleem.
     
  3. bijtjuh16

    bijtjuh16 Niet meer actief

    kun je gewoon nog eten hoor!
     
  4. 2xtantein1week

    2xtantein1week Fanatiek lid

    Dec 15, 2011
    2,166
    1
    0
    Jjjeeejjjjjj!!!!
     
  5. Lief of Stoer

    Lief of Stoer VIP lid

    Apr 25, 2011
    6,036
    2,900
    113
    't Gezellige Brabant
    Ik doe het ook wel eens, wel met lauw water dan. Maar gewoon goed doorbakken. Wij hebben er nooit iets van gekregen hoor.
     
  6. Wilma

    Wilma VIP lid

    May 22, 2006
    6,396
    1
    0
    Uithoorn
    Waarschijnlijk heb je vooral de kleurstof eruit gewassen. En als dat zo is is het nog gezonder ook ;)
    Zolang je het maar NU allemaal gebruikt is er echt geen probleem.
     
  7. 2xtantein1week

    2xtantein1week Fanatiek lid

    Dec 15, 2011
    2,166
    1
    0
    Fijn meiden, ga ik lekker doen!
     
  8. LittleMonsters

    LittleMonsters Niet meer actief

    ik ben een piepert en zou voor de 2 euro een nieuw pakje gaan halen.. heb geen zin om ziek te worden;)
     
  9. 2xtantein1week

    2xtantein1week Fanatiek lid

    Dec 15, 2011
    2,166
    1
    0
    Is dat kleurstof?? Dat wist ik niet..
     
  10. Marlous28

    Marlous28 Fanatiek lid

    May 5, 2010
    2,645
    0
    36
    Twente
    Kan je nog gewoon eten hoor. Gewoon even goed aanbakken.
    Waarschijnlijk is het gehakt in het warme water wat gaan garen.
     
  11. 2xtantein1week

    2xtantein1week Fanatiek lid

    Dec 15, 2011
    2,166
    1
    0
    Dat snap ik ook wel... Maar als iedereen het nog gewoon eet.

    Ik draai echt elk dubbeltje om de laatste tijd. Dus vind het zonde om 2 euro uit te geven aan gehakt dat ik zelf aan gort help..!
     
  12. Kylie1986

    Kylie1986 Niet meer actief

    Kan prima..
    Ik heb het wel eens met ontdooien in de magnetron, ook nog nooit wat van gekregen :) Eet ze!
     
  13. moi89

    moi89 Bekend lid

    Oct 14, 2010
    558
    0
    0
    NULL
    NULL
    Kan prima hoor. Wat ook handig is, is om gewoon direct uit de vriezer in de pan gooien om te rullen. Het duurt iets langer, maar het is geen probleem verder.
     
  14. zustertje

    zustertje Niet meer actief

    Zeker kan je dat nog eten... Ik ontdooi mijn vlees gewoon in de pan (laag vuur,deksel erop en dan af en toe even omdraaien dan is het zo ontdooit)
     
  15. LittleMonsters

    LittleMonsters Niet meer actief

    ja ik ben niet iedereen:) wij zijn 1 keer zo verschrikkelijk ziek geworden van een gehakt bal 3 dagen lopen kotsen sinsdien ben ik panisch geworden voordat soort dingen.. en ik moet ook elk dubbeltje om keren begrijp me niet verkeert maar ik persoonlijk zou dan toch echt een nieuw pakje gaan halen
     
  16. 2xtantein1week

    2xtantein1week Fanatiek lid

    Dec 15, 2011
    2,166
    1
    0
    Dat kan ik ook wel eens proberen... Gewoon in de pan. Maar vind het altijd lekke rom het eerst te kruiden.

    Normaal leg ik het ruim van te voren in de koelkast, maar dat was ik vergeten... Bedankt allemaal voor jullie tips! Het is inmiddels gaar :D
     
  17. zustertje

    zustertje Niet meer actief

    Ham ziet ook roze door kleurstof ;) Ham is van zich zelf niet roze maar grauw...
     
  18. charity2010

    charity2010 Fanatiek lid

    Mar 29, 2011
    4,322
    0
    36
    Fulltime huismama :D.
    Overijssel.
    Kun je gewoon eten hoor. Mijn vriend zn oom is slager en die vertelde dat gehakt van oorsprong grijs van kleur is. De rode kleur die wij zien, zijn de toevoegingen. Echt vers gehakt is dus ook altijd grijs achtig/kleurloos.
     

Share This Page