Hier gaan we ook voor een openbare school tzt. Wij geloven helemaal niet. Ik vind het wel belangrijk dat ze weet wat voor geloven er zijn en wat die verschillende geloven oppervlakkig inhouden maar ik voel me er niet prettig bij als het vanaf 1 kant belicht wordt zeg maar. Mocht de openbare school bij ons in de buurt niks zijn, dan gaan we wat verder weg kijken.
Ja de jenaplan bij ons in t dorp is bijvoorbeeld ook katholiek. Mijn man gelooft zelf wel maaR gaat naar een protestantse kerk, ik ga niet en oze ochter gaat naar een katholieke basischool. Wel hebben wij goed gevraagd hoe zij dat beleven daar, wordt er veel mee gedaan enzo.
Hier gekozen voor een katholieke daltonschool. Voornamelijk vanwege het dalton onderwijs. Met het geloof wordt weinig gedaan. Wat mij het meest tegen staat bij de christelijke basisscholen hier is het bidden in de klas. Dat wil ik echt niet, wij geloven ook echt niet. Bij de katholieke school wordt er echt duidelijk minder met het geloof gedaan. Mijn schoonouders moesten wel even slikken aangezien deze school wel maandvieringen houdt in de katholieke kerk en zij zelf zijn protestant.
Ik ben van oorsprong katholiek, maar doe er helemaal niets meer mee. Mijn man heeft geen geloof. Ik sta open voor elke school, mits het goed voelt. Mijn man staat hier minder voor open. De scholen met geloof gaan hier in de buurt er gelijk vrij ver mee, daarmee bedoel ik elke dag beginnen met bidden en erna bijbelverhaal of zingen, ook de dag wordt 'passend' afgesloten. Hierdoor kiezen we voor een openbare school. Respect voor elkaar en dieren staat thuis wel hoog aangeschreven. Ook het respect voor wel gelovigen wil ik ze bij brengen. Mochtenz e later een geloof vinden die bij hen past staan we daarvoor open.
Dat verschilt natuurlijk per school. De christelijke school bij ons om de hoek doen dus wel aan elke ochtend lezen uit de bijbel, bijna alleen maar "Jezus-liedjes" zingen, bidgroepjes en het uitsluiten van bepaalde boeken. Dat gaat mij, als niet-gelovige, wel te ver.
Hier ook een Christelijke school. hebben er een goed gevoel bij en sluit goed aan bij thuis. Niet alle dingen ben ik het helemaal mee eens. (kerst is namelijk helemaal niet Bijbels, de zondag ook niet) maar dat valt wel uit te leggen aan mijn kinderen.
Hier een christelijke daltonschool. We hebben de ze school gekozen omdat het beter voelde. Met feestdagen wordt er wel een verhaal uit de kinderbijbel gelezen, maar dat vind ik prima. Zo leert ze nog eens wat over het christelijke geloof. Het gaat erom dat de school goed is en goed voelt en niet om het geloof dat ze aanhangen.
Mijn dochter heeft eerst op een Christelijke basisschool gezeten. Daar werd elke dag uit de bijbel voorgelezen, gebeden en zo'n beetje elk toneelstukje was gevuld met liedjes over het geloof. Ik ben zelf ook gelovig, maar ik vond niet dat ze het geloof altijd op de juiste manier brachten. Daarna verhuisd en nu zitten ze op een openbare basisschool. Had ook net zo goed weer voor een Christelijke basisschool kunnen kiezen hoor, maar die scholen sloten niet op onze wensen aan. Het verschilt per school en per regio.
Ik werk op een Katholieke basisschool. En eigenlijk is er niet veel verschil met openbaar. We gaan naar de kerk met pasen en kerst en heel soms voor een activiteit. Daarnaast lezen we uit de bijbel op de feestdagen. Maar we vertellen ook over alle andere godsdiensten.
Hier word het hoogstwaarschijnlijk een katholieke jenaplan school. ben zelf niet gelovig, maar ze doen hier amper wat met het geloof behalve met de feestdagen. Ook scoort die school hier in de buurt het hoogst. Er zit hier om de hoek wel een openbare school maar die staat echt bekend als de aso school.
Hier gekozen voor een openbare basisschool, omdat wij niet gelovig zijn en ook niks met geloof hebben. De school die hier dichterbij zit, is christelijk maar ik hoor van mensen dat die school best wel christelijk is. De kinderen komen thuis met liedjes zoals de Heer is mijn schepper, er word elke keer gebeden, alle verhalen gaan over het geloof etc. Dat hoeft van ons echt niet. Op de openbare basisschool word ook godsdienstles gegeven, over alle geloven, niet alleen het christendom. Dat vind ik wel goed. Ik vind het alleen jammer dat geen 1 school hier met een bepaalde visie (kom even niet op het juiste woord) werkt zoals Janenaplan, Dalton of Montessori.
Hier een aantal scholen in de buurt. Deze ook allemaal bekeken. We hebben een openbare, een christelijke en een montessorischool. Ik stond voor alle 3 open. Montessorischool vond ik niet passen bij ons kind, Openbare voelde goed, christelijke was wel erg 'ouderwets'. Met de directeur een gesprek gehad, en toen hij harry potter 'occult' bleek te vinden was hij mij kwijt. tijdens mijn gesprek daar werd er ook een kind naar het kamertje van de directeur gestuurd, omdat hij zich steeds van de stoel had laten vallen... Hij moest dus 10 minuten gaan nadenken op kantoor van de directeur. niet een aanpak die mij aanspreekt
Wij hadden de keuze uit een openbare en christelijke basisschool, maar kozen voor de openbare. De christelijke deed namelijk best veel met het geloof: liedjes zingen, elke dag een gebed etc, nee dat vond ik voor ons niet passen.
Ja dat is waar.. Dat doen ze hier niet, ook hier leren ze bij godsdienst alle geloven.. Vind ik ook wel fijn. Er is niet 1 geloof het zijn er meer.. Deze school vind het jammer (volgens de directrice) dat er alleen maar christelijke kindjes en bijna alleen blanken opzitten, omdat ze dus wel openstaan voor andere geloven etc etc
Er is duidelijk een groot verschil tussen christelijk en katholiek. Ik zou een katholieke school niet meer daarom afschuiven. Ik zou elke dag bidden ook veel te ver vinden gaan.
Openbaar! sowieso omdat wij niet geloven en ik dan ook niet vind dat mijn kind elke dag te maken krijgt met iets waar ik niet achter sta Sowieso vind ik dat dat helemaal afgeschaft moet worden. school is school, kinderen zijn kinderen en dat onderscheid vind ik niet nodig! Daarbij, de maatschappij is ook openbaar dus wil ik haar op die manier school ook laten ervaren , met allerlei verschillende mensen en ideeen.