Havermoutpap...

Discussie in 'De lounge' gestart door Sandana, 14 jul 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Sandana

    Sandana VIP lid

    9 jan 2012
    5.682
    5
    38
    Vrouw
    Verpleegkundige
    Onder Eindhoven
    ... kan dat ook lekker?

    Ik zou het wel willen gaan eten als ontbijt. Geen tarwe en havermout zou goed voor je hart zijn.

    Maar hoe maak je het lekker? Heb het nog nooit gegeten, dus echt lekker is het dan niet. En kan ik vlokken nemen, of moet je gemalen nemen?
     
  2. Neko85

    Neko85 Actief lid

    21 jun 2013
    347
    0
    0
    NULL
    Zaandam
    Ik vind havermoutpap met een beetje suiker heerlijk.

    Mijn vader at het altijd met cacao erdoor. Dan heb je dus chocolade havermoutpap
     
  3. Xellepel

    Xellepel Bekend lid

    28 aug 2013
    803
    0
    0
    Schijnt ook goed te zijn voor de borstvoeding, om die reden heb ik het veel gegeten.
    Ik deed het door de yoghurt met een klein beetje suiker of fruit erdoor.
    Gewoon proberen en kijken wat je lekker vindt.
    Een pak/zak kost nog geen euro.
    Ik nam de vlokken en liet dit wel even staan in de yoghurt na het roeren. Zo werden de vlokken zacht.
     
  4. Ytest

    Ytest VIP lid

    11 mei 2012
    13.444
    9
    38
    Mijn man knikkert er altijd een kilo suiker bij.. "Het moet knarsen tussen m'n tanden" zegt ie dan... Ieuw
     
  5. Chiggy

    Chiggy VIP lid

    29 aug 2010
    12.876
    25
    38
    Rotterdam
    Je hebt het nog nooit gegegeten maar weet wel al dat het niet lekker is? Ik ben gek op havermout. Met havermoutpap kook ik vaak een geprakte banaan mee. Erg lekker.
    En google eens op 'baked oatmeal' recepten, havermout uit de oven. Lekkerrrr :D
    Havermoutmuffins zijn ook een aanrader.
     
  6. Chiggy

    Chiggy VIP lid

    29 aug 2010
    12.876
    25
    38
    Rotterdam
    Oh en overnight oats zijn ook lekker. Ik doe altijd 50/50 amandelmelk en (turkse yoghurt) met havermout en dat een nachtje in de koelkast. 's ochtends fruit er door wat je lekker vind :)
     
  7. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.809
    3.339
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    Ik kook wat melk in de pan en gooi er dan naar gevoel havermout + suiker (suikervervanger) in. Even doorkoken, beetje af laten koelen en dan opeten. Blijkt het dan nog wat te dik - dan verdun ik het nog wat met koude melk - dan is het ook gelijk goed te eten qua temperatuur ;)
     
  8. potjesoep

    potjesoep Bekend lid

    13 apr 2014
    713
    0
    0
    een kopje havermout en water erover heen moet net onder water staan ( je kan altijd paar druppels meer water toevoeging in de ochtend als je denk mmm niet vochtig genoeg ) .( geen suiker bij toevoegen is niet nodig ) doe dat de nacht van te voren in de koelkast zodat de havermout zacht en soepel wordt zo krijg je geen havermout lijm zoals ze dat zo mooi noemen of havermout klont

    in de ochtend in het pannetje en net aan de kook brengen en zo nu en dan roeren totdat je een goed pap vorming hebt ( heb je vaak al binnen een paar min )

    in je kommetje ,snij een banaantje in kleine en andere lekker fruitjes ,bij aardbeitjes , bosbesjes enz enz de banaan vervangt de suiker trouwens

    ( je kan altijd in de ochtend ook wat melk toevoegen als je dat lekker vind maar ik hou niet van melk en vind het lekkerder zonder en havermout is zeer goed voor zwangere vrouwen zit ijzer in ;) )
     
  9. bramtim

    bramtim Fanatiek lid

    1 feb 2008
    2.107
    0
    36
    Kommetje melk met vier eetlepels havermout. Opwarmen en laten koken.
    Lekker met fruit:, nectarine, peer, meloen, appel.......... Die snijd ik in stukjes en daar gaat dan de warme havermout doorheen.
    Vooral appel en peer is erg lekker met flink veel kaneel.

    Melk maakt de havermout romiger maar kan ook gewoon met water. Dat vond ik wel ven wennen.
    In het begin zoette ik nog met suiker maar dat doe ik nu niet meer.

    Ook lekker met noten,,rozijn, honing.

    Of gewoon lekker met melk, kaneel en honing.

    Of met amandelmelk, cacao, noten en een lepel pindakaas.

    Echt heeeeerlijk en prima te combineren met alles. Ik moest de eerste paar keer wel doorbijten dus wie weet heb jij dat ook wel.
     
  10. beebje082011

    beebje082011 Fanatiek lid

    29 jul 2011
    1.498
    275
    83
    Ik koop ook gewoon een pak losse havermout van Quaker, maar je hebt nu ook Oats Express(?), dat zijn portieverpakkinkjes waarbij het zakje waar de havermout inzit ook als maatbekertje voor de melk dient.
    Best handig, wel duurder.

    Ik breng dus de hoeveelheid melk aan de kook, wanneer het kookt de havermout erbij en 1 minuutje doorkoken.
    Dan even laten afkoelen, stukjes banaan erdoor en wat kaneel erover; heerlijk!

    Ik ben het bewust van begin af aan niet met suiker e.d. gaan eten. Ook de kids vinden het heerlijk zo.
     
  11. Vrolijkheid

    Vrolijkheid Niet meer actief

    Ik had het tot mijn zwangerschap nog nooit gegeten maar kreeg er ineens een super drang naar. En ik vind het echt vet lekker. Ik maak het met melk (en dan 3 minuten in de magnetron) banaan of appel of rozijnen, of stroop of honing of kaneel of frambozen of bosbessen of.. of.. off.. erbij :) zijn veel recepten te vinden.

    Gewoon puur vind ik het ook lekker trouwens. Ik wil het nu wel 3 keer per dag haha.
     
  12. Purified

    Purified Fanatiek lid

    28 mrt 2013
    1.223
    1
    0
    Ik doe er altijd een beetje stroop door.. die je ook op de pannenkoeken doen. Heerlijk.
     
  13. Tulp21

    Tulp21 Niet meer actief

    Wat ik altijd doe is melk warmen en de havermout er al in doen. Dan (rauwe is het gezondst) cacao doorheen doen. Daarna banaan en aardbeien in stukjes snijden en samen erbij doen. Dan nog wat geraspte kokos en smullen maar :D
     
  14. Danielle86

    Danielle86 Fanatiek lid

    13 feb 2012
    2.787
    0
    36
    Noord-Brabant
    dat is ook heel goed voor het fytinezuur! :D Fytinezuur 2: vermijden en verhelpen - De Groene Vrouw
     
  15. Pickle

    Pickle Fanatiek lid

    7 mei 2010
    1.293
    5
    38
    Dit! Al doe ik de banaan in plakjes en een snuf kaneel erbij.
     
  16. Delta

    Delta Niet meer actief


    Ik doe er tegenwoordig ook 2 thee lepeltjes pure cacao poeder bij + een rijpe banaan in stukjes erdoor. Hmm!! Lekker :D
     
  17. Imensa

    Imensa Niet meer actief

    hahahahha niet:D

    Ik neem lekker brinta tegenwoordig.
     
  18. alamea

    alamea Fanatiek lid

    15 jan 2013
    1.270
    0
    0
    Ik vind havermout ook niet lekker met gewone koemelk. Met sojamelk wel, want dat is al een beetje zoet van smaak. Albert Heijn heeft goedkope havermout in hun Basics lijn.

    50 gram havermout met 250 ml melk in een pannetje zachtjes laten koken, af en toe roeren erin tot je de gewenste dikte hebt. Dan kan je er nog wat extra's bij doen op je bord. Ik prak er graag een banaan doorheen en wat kaneel erdoor.
     
  19. Anzza

    Anzza Fanatiek lid

    23 jun 2012
    2.345
    0
    36
    drenthe
    Ik doe 200 ml melk, 30 gr havermoutvlokken, een geprakte banaan en peer in stukjes. Mengen, 3 minuten in de magnetron. Héérlijk!

    Koud is ook lekker, maar dan een geprakte banaan door yoghurt of kwark. 30 gr havermout erdoor, en een handje druiven. Ook super lekker!
     
  20. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    25.068
    3.862
    113
    Oh heerlijk, ik maak het meestal in de pan klaar, gelijk voor ons alle vier. Daarna een klein schepje bruine suiker er over, lekker.
    Ik maak ook nog wel eens havermout pannenkoekjes met rozijnen erdoor.
     

Deel Deze Pagina