Net een nieuwe eierkoker aangeschaft, omdat die oude er echt niet meer uitzag. De zilveren onderplaat zag wit/bruin van de aanslag. Nu kook ik 1 x eitjes in die nieuwe, en gelijk weer aanslag! Ding mag niet in het water.. Hoe voorkomen jullie dit of maken jullie dit schoon?
Eierkoker Na gebruik van de electrische eierkoker zit er vaak (kalk-)aanslag op. Als je dit er niet afhaalt, gaat het apparaat veel minder lang mee. Ik heb een hele eenvoudige en snelle manier hiervoor gevonden: een scheutje (schoonmaak-)azijn op de (afgekoelde) bodem, even laten intrekken en dan met een stukje keukenpaper schoonvegen. De koker is weer als nieuw!
Dit dus. En bij hardnekkige aanslag even aanzetten. Daarna nog een keer aanzetten met alleen water. werkt heel goed!
Oke, het is nog vroeg he?... Bij een eerste blik op de titel lees ik "Hoe eierstokken schoonhouden?" Het moet toch echt niet gekker worden hier dacht ik...