Gerechten voor 2 dagen

Discussie in 'De lounge' gestart door Manolito, 11 jan 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    12 sep 2016
    2.659
    2.110
    113
    N.a.v het topic over gerechten van rond 1,25 p.p ben ik opzoek naar gerechten die je makkelijk 2 dagen kan eten.
    Het zij door een grote pan van iets te maken of door dezelfde ingrediënten (met minimale toevoeging van nieuwe producten) om te toveren naar een ander gerecht.
    Zo blijf je vaak ook binnen je boodschappen budget.
    Iemand suggesties?
     
    NiVa0230 vindt dit leuk.
  2. Huismuisie

    Huismuisie VIP lid

    10 aug 2016
    10.465
    11.976
    113
    Vrouw
    Noord Brabant
    Eigenlijk de meeste dingen waar je geen vlees voor hoeft te bakken dat na een avond niet meer te eten is.

    stoofpotten, pasta, curry’s dat soort dingen.
    Maar een biefstukje zal je toch echt vers moeten bereiden. Gebakken aardappels en frietjes zijn ook niet altijd een even groot succes.
     
    citroenrasp vindt dit leuk.
  3. LisbethSalander

    LisbethSalander Fanatiek lid

    1 dec 2015
    2.839
    5.571
    113
    Pilav
    Chili sin of con carne
    Stoofpotje
    Maaltijdsoep
    Quinoa salade
    Pastasaus
    Couscous
    Pastasalade
    Van restant aardappelen en groenten ovenschotel maken
     
    Huismuisie vindt dit leuk.
  4. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    16.454
    21.859
    113
    Bijna alles wat ik kook, maak ik voor 2 dagen. We eten bijna nooit de standaard AVG-maaltijden. Als we vlees eten bak ik dat ook niet, maar verwerk ik meestal in een saus/stoofpot/soep oid.
     
    ButterflyPassion vindt dit leuk.
  5. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Wat wij vaak invriezen ( en dus voor 2 dagen te gebruiken is )
    Chili con carne ( kan je ook weer voor taco’s gebruiken bijvoorbeeld )
    Macaroni
    Nasi
    Lasagne
    Curry met kip
    Kokos rijst met vega gehakt en broccoli
    Kip madras ( uiteraard geen pakje )
    Noodles
     
  6. Koraal82

    Koraal82 Fanatiek lid

    17 jul 2013
    3.281
    1.443
    113
    Kip pesto
    Macaroni
    Oven schotel
    Lasagne
    Spaghetti
    Aardappelpuree
    Stampot
     
  7. mevrouwtje

    mevrouwtje Bekend lid

    11 feb 2011
    616
    66
    28
    NULL
    NULL
    Afhaal Chinees :p
    Menu voor 2 personen eten we 2keer van met 3 personen :roflmao:
     
    maartje84, Cindy1977, Iertje81 en 3 anderen vinden dit leuk.
  8. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo Niet meer actief

    Hoe doe je dat met bevroren lasagne? Eerst ontdooien en dan in de oven of gaat dat zo bevroren de oven in? En word dat na een 2e keer oven niet droog?
     
    Manolito en citroenrasp vinden dit leuk.
  9. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    16.454
    21.859
    113
    Hoe vries je dit dan in? Misschien ligt het aan mij hoor, maar ik vind pasta uit de vriezer altijd zo raar smaken :( Terwijl ik wel van pasta houd dus daar ligt het niet echt aan.
     
    Neuzeke en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
  10. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo Niet meer actief

    Dat heb ik dus ook, vries de saus wel in maar kook de pasta op de dag zelf vers.
     
    masami en citroenrasp vinden dit leuk.
  11. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Nee in de magnetron nadat het ontdooit is. Deksel er op houden, dan blijft het lekker nattig :p
    Is ook zo bij macaroni @citroenrasp.
    Het is idd niet zo lekker als de verse net gemaakte, maar gewoon echt heel goed te eten hoor. Ik werk veel ‘s avonds en dan zijn dat echt goede maaltijden.
     
    citroenrasp en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
  12. Spectre

    Spectre VIP lid

    5 nov 2015
    19.885
    18.679
    113
    Vrouw
    De saus vriezen wij wel eens in als er over is, maar indd, de pasta zelf dat vind ik niks
     
  13. Spectre

    Spectre VIP lid

    5 nov 2015
    19.885
    18.679
    113
    Vrouw
    Wij maken vaak een grote pan Nasi.
    Verder geregeld een pan soep (tomaat - groenten - pompoen) dat eten we dan met een broodje.
    Veel rijst gerechten kun je makkelijk nog eens van eten / opwarmen.
    Pasta saus wat over is vriezen wij in.
     
  14. dreames

    dreames VIP lid

    9 dec 2007
    7.816
    4.057
    113
    Nasi
    Macaroni
    Goulash
    Stoofvlees
    Chili con carne
    Roti
    Spagetti
    Lasagna
    Quiche
    Soep
    Stamppot (vaak lekkerder na opbakken)
     
  15. Loveischocola

    Loveischocola VIP lid

    11 jan 2019
    12.257
    12.633
    113
    Vrouw
    Als ik spaggethi uit vriezer haal, dan bak ik het op en met opbakken vaak beetje water en/of wat ketchup erbij.
     
  16. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.669
    5.707
    113
    Ik vind 2 dagen achter elkaar het zelfde niks aan. Wat ik dan doe is pasta saus maken ene dag spaghetti en andere dag lasagna. Bijna het zelfde maar toch anders:roflmao:
     
    Neuzeke en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
  17. Majo1983

    Majo1983 Fanatiek lid

    1 feb 2013
    3.690
    2.400
    113
    Vrouw
    Broek
    Ik maak wel eens veel gekookte aardappelen, wat over is bak ik de volgende dag in de pan. Heerlijk.

    Verder idd, soepen, sauzen, rijst gerechten als kipketjap etc, lasagne, stoof en ovenschotels. (Vriezer.)

    Pasta die over is kan ook de volgende dag een pastasalade worden.
     
  18. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.278
    25.751
    113
    Wij eten niet eens twee keer hetzelfde in twee maanden tijd, laat staan in een week :roflmao:
    Maar wat ideaal is om veel van te maken en toch op verschillende manieren te eten is een goede bolognesesaus (deze is zooo lekker: https://www.copymethat.com/r/XD6R6bO/matt-prestons-best-ever-bolognese/)

    Dat kan je dan eten:
    • met pasta
    • in lasagne
    • als een soort cottage pie met aardappelpuree erop
    • als sloppy joe op een broodje
    • in een hartige pannenkoek
    • met polenta
    • als een chili con carne (voeg wat rode peper, paprika en (kidney)bonen toe), op toast met kaas en dan gratineren
    • met gebakken aardappelen en een salade
    • in een gevulde paprika met nog kaas erop, als een soort moussaka met aubergine en aardappel en als een soort pastei (voeg nog wat groentes naar snaak toe, bv champignons, sjalotten, wortel, paprika), dek af met bladerdeeg en bak in de oven.
     
    NiVa0230 vindt dit leuk.
  19. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo Niet meer actief

    Echt wauw niet 2x hetzelfde in 2 maanden. Ik ben echt trots op mezelf als ik 2 weken achter elkaar elke dag iets heb weten te verzinnen. Qua avond eten ben ik echt zo inspiratieloos.
     
    Adje vindt dit leuk.
  20. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.278
    25.751
    113
    Dat is niet altijd zo geweest hoor. Dat is het resultaat van jaren aan recepten verzamelen (en nog steeds). En ik heb dus nu het omgekeerde probleem, dat er niet genoeg dagen in een jaar zitten om regelmatig wat te herhalen :roflmao:.
    Ik vind het juist echt lastig om te kiezen tussen alles wat ik nog wil uitproberen en alles wat ik al lekker vind. En ik heb lijsten van alles wat ik nog wil maken en alles wat al gemaakt is en is goedgekeurd. Als ik het weekmenu ga maken neem ik die door om ideeën op te doen.
     
    Marti, NiVa0230 en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina