N.a.v het topic over gerechten van rond 1,25 p.p ben ik opzoek naar gerechten die je makkelijk 2 dagen kan eten. Het zij door een grote pan van iets te maken of door dezelfde ingrediënten (met minimale toevoeging van nieuwe producten) om te toveren naar een ander gerecht. Zo blijf je vaak ook binnen je boodschappen budget. Iemand suggesties?
Eigenlijk de meeste dingen waar je geen vlees voor hoeft te bakken dat na een avond niet meer te eten is. stoofpotten, pasta, curry’s dat soort dingen. Maar een biefstukje zal je toch echt vers moeten bereiden. Gebakken aardappels en frietjes zijn ook niet altijd een even groot succes.
Pilav Chili sin of con carne Stoofpotje Maaltijdsoep Quinoa salade Pastasaus Couscous Pastasalade Van restant aardappelen en groenten ovenschotel maken
Bijna alles wat ik kook, maak ik voor 2 dagen. We eten bijna nooit de standaard AVG-maaltijden. Als we vlees eten bak ik dat ook niet, maar verwerk ik meestal in een saus/stoofpot/soep oid.
Wat wij vaak invriezen ( en dus voor 2 dagen te gebruiken is ) Chili con carne ( kan je ook weer voor taco’s gebruiken bijvoorbeeld ) Macaroni Nasi Lasagne Curry met kip Kokos rijst met vega gehakt en broccoli Kip madras ( uiteraard geen pakje ) Noodles
Hoe doe je dat met bevroren lasagne? Eerst ontdooien en dan in de oven of gaat dat zo bevroren de oven in? En word dat na een 2e keer oven niet droog?
Hoe vries je dit dan in? Misschien ligt het aan mij hoor, maar ik vind pasta uit de vriezer altijd zo raar smaken Terwijl ik wel van pasta houd dus daar ligt het niet echt aan.
Nee in de magnetron nadat het ontdooit is. Deksel er op houden, dan blijft het lekker nattig Is ook zo bij macaroni @citroenrasp. Het is idd niet zo lekker als de verse net gemaakte, maar gewoon echt heel goed te eten hoor. Ik werk veel ‘s avonds en dan zijn dat echt goede maaltijden.
Wij maken vaak een grote pan Nasi. Verder geregeld een pan soep (tomaat - groenten - pompoen) dat eten we dan met een broodje. Veel rijst gerechten kun je makkelijk nog eens van eten / opwarmen. Pasta saus wat over is vriezen wij in.
Nasi Macaroni Goulash Stoofvlees Chili con carne Roti Spagetti Lasagna Quiche Soep Stamppot (vaak lekkerder na opbakken)
Als ik spaggethi uit vriezer haal, dan bak ik het op en met opbakken vaak beetje water en/of wat ketchup erbij.
Ik vind 2 dagen achter elkaar het zelfde niks aan. Wat ik dan doe is pasta saus maken ene dag spaghetti en andere dag lasagna. Bijna het zelfde maar toch anders
Ik maak wel eens veel gekookte aardappelen, wat over is bak ik de volgende dag in de pan. Heerlijk. Verder idd, soepen, sauzen, rijst gerechten als kipketjap etc, lasagne, stoof en ovenschotels. (Vriezer.) Pasta die over is kan ook de volgende dag een pastasalade worden.
Wij eten niet eens twee keer hetzelfde in twee maanden tijd, laat staan in een week Maar wat ideaal is om veel van te maken en toch op verschillende manieren te eten is een goede bolognesesaus (deze is zooo lekker: https://www.copymethat.com/r/XD6R6bO/matt-prestons-best-ever-bolognese/) Dat kan je dan eten: met pasta in lasagne als een soort cottage pie met aardappelpuree erop als sloppy joe op een broodje in een hartige pannenkoek met polenta als een chili con carne (voeg wat rode peper, paprika en (kidney)bonen toe), op toast met kaas en dan gratineren met gebakken aardappelen en een salade in een gevulde paprika met nog kaas erop, als een soort moussaka met aubergine en aardappel en als een soort pastei (voeg nog wat groentes naar snaak toe, bv champignons, sjalotten, wortel, paprika), dek af met bladerdeeg en bak in de oven.
Echt wauw niet 2x hetzelfde in 2 maanden. Ik ben echt trots op mezelf als ik 2 weken achter elkaar elke dag iets heb weten te verzinnen. Qua avond eten ben ik echt zo inspiratieloos.
Dat is niet altijd zo geweest hoor. Dat is het resultaat van jaren aan recepten verzamelen (en nog steeds). En ik heb dus nu het omgekeerde probleem, dat er niet genoeg dagen in een jaar zitten om regelmatig wat te herhalen . Ik vind het juist echt lastig om te kiezen tussen alles wat ik nog wil uitproberen en alles wat ik al lekker vind. En ik heb lijsten van alles wat ik nog wil maken en alles wat al gemaakt is en is goedgekeurd. Als ik het weekmenu ga maken neem ik die door om ideeën op te doen.