Opnieuw invriezen van fruit....

Discussie in 'Stel je vraag aan de voedingskundige' gestart door bezigbijtje, 15 dec 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. bezigbijtje

    bezigbijtje VIP lid

    8 feb 2010
    13.842
    0
    0
    hotfixen is momenteel mijn favo bezigheid als de m
    gelderland
    Ik gebruik vaak fruit zoals mango, kersen, aardbeien en blauwe bessen uit de vriezer voor de hapjes van mijn meiden. Echter vries ik dit soms na bereiden weer opnieuw in. Soms verhit en soms niet verhit.

    Ik weet dat je iets opnieuw in kunt vriezen mits eerst gekookt/gestoomt.
    Maar soms heb ik dit dus niet gedaan, is dit heel erg?

    Het lijkt me bijvoorbeeld niet lekker om blauwe bessen, kersen en aardbeien eerst te stomen/koken.

    Ik hoor graag van u!
     
  2. Friso

    Friso Voedingsdeskundige

    1 sep 2009
    5.654
    0
    0
    Hoi!

    Nee hoor, dat is prima. Het klinkt lekker hoor, en zo kan je inderdaad wat meer afwisselen in smaken. :)

    Groetjes Linda
     
  3. bezigbijtje

    bezigbijtje VIP lid

    8 feb 2010
    13.842
    0
    0
    hotfixen is momenteel mijn favo bezigheid als de m
    gelderland
    Oke, gelukkig! Ik voelde me al helemaal schuldig:)
    Als ik op internet zoek vind ik wisselende dingen hierover.

    Weet u waarom dit soms word gedacht?
    Het hoeft dus niet eerst verhit te worden na het ontdooien en kan gewoon weer ingevroren worden? (Even dat ik het goed begrepen heb hihi)
     
  4. Friso

    Friso Voedingsdeskundige

    1 sep 2009
    5.654
    0
    0
    Haha, geen probleem hoor. Je hebt het goed begrepen, je mag gewoon diepvriesfruit gebruiken om af te wisselen en na bereiding weer een keer invriezen.

    Groetjes Linda
     

Deel Deze Pagina